سایر موضوعات

استان ها موتور توسعه کشور هستند

این مسئول با اشاره به تخصیص مالیات معادن به استان ها اذعان داشت: علاوه بر برنامه بودجه سال آینده، برنامه هفتم توسعه را نیز پیش رو داریم و این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که آخرین برنامه توسعه قبل از ما معتقدیم چشم انداز 1404 باید در برنامه ریزی پویاتر عمل کنیم، منافع عمومی بیشتر خواهد شد.

وی با اشاره به تخصیص 160 هزار میلیارد اعتبار به مراکز علوم پزشکی و بهداشتی درمانی در دوران شیوع کرونا، علت تاخیر در اخذ مالیات بر ارزش افزوده یک درصدی حوزه سلامت را تشریح کرد و افزود: این منابع محدود باید به نحوی مدیریت شود. .

وی عدم تعیین کسری بودجه از پایه پولی را خط قرمز دولت دانست و افزود: رفتارهای غیرتعهدی موجب خلق پول و افزایش نقدینگی شد، بنابراین منابع غیرپایدار، ضمانت ها تاثیر خود را بر تورم نشان می دهد.

وی با اشاره به مدیریت بازار و عرضه و تقاضا با ظرفیت مردمی، خاطرنشان کرد: دولت از موضع مصوبه محوری به سمت برنامه محوری و تمرکز بر موضوعات کلیدی حرکت می کند.

ای بی اس نیوز/زنجان معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود علاوه بر اوضاع نابسامان اقتصادی، انباشت مطالبات همه اقشار اجتماعی را تجربه کرده است.

وی با اشاره به ظرفیت خوب استان زنجان در بخش های مختلف از جمله صنعت و معدن، استان را در حوزه تجارت و سرمایه گذاری در منطقه مطلوب دانست و ادامه داد: دستگاه های اجرایی با محوریت برنامه ها یکی از اقدامات دولت، از این رو معیار بهره وری برای افزایش دستمزدها است.

وی با اشاره به درخواست 54 هزار میلیارد تومان اعتبار از بانک مرکزی که دولت قبل ظرف چند ماه آن را تکمیل کرد، افزود: مابقی قسط های 15 تا 18 هزار میلیارد تومانی در ماه را باید از دولت قبل پرداخت کنیم.

نماینده مجلس، حقوقی و استان های سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ایجاد رقابت و توقع در اتحادیه ها و تشکل ها به دلیل عملکرد غیرقابل پیش بینی گفت: منابع دولتی محدود داشتیم و کسری بودجه در سال گذشته بسیار محسوس بود.

این مقام مسئول با بیان اینکه تعهد بازپرداخت 935 هزار میلیارد تومانی نیز بر عهده دولت گذاشته شده است، افزود: منابع ثابت دولت برای برنامه ریزی بودجه 1400 تنها 650 هزار میلیارد تومان بوده در حالی که هزینه اولیه و سقف الزامات 935 هزار میلیارد تومان بوده است. . علناً اعلام شده است که طبق تحقیقات مجلس این امر امکان پذیر به نظر نمی رسد و کسری قابل توجهی وجود دارد.

این مقام مسئول با اشاره به عدم دستیابی به رشد 8 درصدی و کاهش ضریب جینی و سرمایه گذاری منفی، ادامه داد: دولت قبل به جای کمک به اصناف در مدت فعالیت خود لطف کرده و دستمزد و برابری حقوق را در 6 ماه گذشته افزایش داده است. فعالیت مستمری بگیران و ایجاد طیف وسیعی از مطالبات و مطالبات از سوی دولت است.

افقهی تاکید کرد: دولت نباید در همه پروژه ها مشارکت داشته باشد و ظرفیت سازمان ها، بخش خصوصی، اتحادیه های کارگری و غیره وجود دارد. باید در برخی پروژه ها استفاده شود.

این مقام مسئول با اشاره به مجوز فروش اموال و تولید دارایی های دستگاه های اجرایی گفت: استان ها موتورهای توسعه کشور هستند و بر اساس مزیت، توسعه سرزمینی و بنابراین توسعه مبتنی بر توسعه یک امر جدی است. موضوعی که برای دولت جدید بر اساس توان و توان یک استان می تواند در اقتصاد موثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: دولت در شش ماهه نخست سال جاری 142 هزار میلیارد تومان یارانه به حساب مردم واریز کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1.6 افزایش داشته است. وی یادآور شد: تمرکززدایی و توجه به توسعه استان ها یکی از رویکردهای مهم در تدوین برنامه هفتم توسعه در دولت سیزدهم است و بر اساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری که مبتنی بر توسعه اراضی است خواهد بود. تامین منابع لازم از طریق ایجاد اعتبارات استانی و افزایش قدرت تصمیم گیری در استان ها.

به گزارش ای بی اس نیوز، در این برنامه باید بر اصلاح نظام نظارتی دولت با تکیه بر توانمندی های مردمی و طراحی سیاست ها و قوانین صحیح تاکید شود و سامانه تشویقی برای اجرای این برنامه به گونه ای طراحی شود که عوامل اجرایی داوطلبانه خود را به سمت سیاست ها و اهداف مورد نظر سوق داده، برنامه را به پیش می برند و در این راستا از تمام ظرفیت های کشور برای رفع مشکلات اولویت دار استفاده می کنند.

انتهای پیام

عقحی با اشاره به تصمیم دولت سیزدهم برای اثبات اقتصاد و افزایش صادرات، تولید و تجارت خارجی تصریح کرد: به دنبال بهره وری دارایی هستیم.

این مقام مسئول با اشاره به افزایش قدرت تصمیم گیری استان ها، تخصیص اعتبارات متناسب با ظرفیت هر استان با توجه به درآمدها و هزینه های مالیاتی، اعلام کرد: رئیس جمهور بخشنامه جهت گیری و چارچوب کلان هفتم توسعه را ابلاغ کرد. برنامه ریزی که سه شرط مهم برای موفقیت و دستیابی است. اهداف این برنامه تعهد، صداقت، تلاش خالصانه و جهادی دستگاه حاکمه به ویژه دستگاه های اجرایی و کارگزاران نظام و دولت، رفاقت و جامعه روحیه کارشناسان، صاحب نظران و علما است. و اعتماد و رفاقت مردم و فعالان اقتصادی.

عقحی بیان کرد: در سیاست گذاری کلان اقتصادی به دنبال رشد پایدار اقتصاد هستیم و این موضوع تنها در صورتی محقق می شود که نقش جدی برای استان ها پیش بینی شود و مجموعه اختیارات از مرکز احساس شود و این اختیارات به استان ها داده شود.

این مسئول بی ثباتی و مشکل دار بودن اقتصاد را یکی از ریشه های اصلی کسری بودجه دانست و گفت: این مشکلات باعث شد تا دولت طرح حذف ارز ترجیحی را اجرا کند و کمک های بلاعوض را برای کنترل نسبی ساماندهی کند.

وی با اشاره به اینکه استقراض از بانک مرکزی، فروش اوراق یا چاپ پول بدون وثیقه که تورم بالایی ایجاد می کند راهگشای دولت بود و رئیس جمهور انجام این کارها را ممنوع کرده است، یادآور شد: به جای تعریف پروژه های عمرانی جدید دولت در حال تسریع در پروژه های عمرانی است، پروژه های نیمه تمام را در دستور کار خود قرار داده است و این در حالی است که پروژه های نیمه تمام نیاز به بودجه 3 هزار میلیارد تومانی دارد و اتمام همه پروژه ها 16 تا 17 سال طول می کشد.

بابک عقی ظهر (25 آذرماه) در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان زنجان با اشاره به تورم 50 درصدی دولت قبل، گفت: در سال های گذشته بالغ بر 60 میلیارد دلار از ذخایر صندوق توسعه ملی استفاده شده است.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان برنامه و بودجه با اشاره به نظام پرداخت عدالت محور در برنامه دولت گفت: حقوق اموالی که در بند درآمدی قانون بودجه قرار بود 15 درصد مسترد شود. برای مکان های دارای معادن که در جداول 810 میلیارد تومان است. بودجه ای در نظر گرفته شد که این عدد باید در بودجه 1402 اصلاح شود و این مبلغ نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا