این کارشناس منطقه ای تاکید کرد که ترکیه در تلاش است تا مشکلات تاریخی خود با ارمنیان را به جمهوری آذربایجان بسط دهد و جمهوری آذربایجان در دام سیاست ترکیه افتاده است. جمهوری جدید با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
کاظمی با اشاره به مشورت سیاسی مقامات ما با جمهوری آذربایجان گفت: در سالهای اخیر و به ویژه در سالهای اخیر ، ایران همیشه از رویکرد سیاسی و مذاکرات دیپلماتیک برای اطلاع مقامات جمهوری آذربایجان استفاده کرده است. دام توطئه های رژیم صهیونیستی جمهوری آذربایجان بر تجارت نئوسمانی تمرکز کرده است و مذاکرات زیادی در این زمینه انجام داده است ، اما به نظر می رسد رهبری جمهوری آذربایجان رویکرد ایران به این کشور را احترام یک جانبه و حمایت اقتصادی ، سیاسی و نظامی می داند و آن را به عنوان یک نقطه ضعف در نظر بگیرید مورد توجه ایران قرار گرفتند.
این کارشناس مسائل قفقاز گفت: نگرش جمهوری آذربایجان نسبت به رانندگان کامیون ایرانی بر اساس یک سری توجیهات نامعتبر و اوج نگرش نامناسب باکو نسبت به حمایت استراتژیک ایران استوار است. ایران همواره از جمهوری آذربایجان حمایت کرده است و به گفته حیدر علی اف رئیس جمهور سابق این کشور ، ایران در سالهای سخت نجات دهنده مردم نخجوان بود.
کاظمی خاطرنشان کرد: حیدر علی اف در سال 1993 ایده آل آذربایجانیسم را به عنوان رویکرد اصلی جمهوری آذربایجان تعیین کرد و بین آذربایجانیسم و ترکیسم تمایز قائل شد و حتی در پارلمان جمهوری آذربایجان نیز آذربایجان تصمیماتی در این زمینه وجود دارد. توجه. او از ایده آذربایجانیسم خارج شد و به نوعی از جمهوری آذربایجان تحت عنوان “ترکیسم” محافظت فرهنگی و سیاسی کرد.
کاظمی یادآور شد: “به نظر می رسد برخی از رویکردهای دوستانه و حمایتی ایران در قبال جمهوری آذربایجان از نظر آنها نشانه ضعف است و آنها سعی می کنند حرکاتی برای پوشش رزمایش های نظامی مشترک با جمهوری آذربایجان داشته باشند. ترکیه و پاکستان. بدیهی است که در چنین شرایطی ایران اجازه نمی دهد مرزهای قانونی و بین المللی مطابق با اهداف قومی و سیاسی توسط بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای تغییر کند.
کاظمی با اشاره به مرز ایران و ارمنستان گفت: در سال های اشغال سرزمین های جمهوری آذربایجان ، منطقه نخجوان بدون هیچ گونه ارتباطی توسط ایران و جمهوری آذربایجان به سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان متصل شد. انتظارات ایران آزادانه و با اقتدار خود او از منطقه مرزی ایران استفاده کرد. با چنین سابقه ای ، ما از نظر اخلاقی انتظار داشتیم که جمهوری آذربایجان هیچ بهانه یا مشکلی برای حرکت کامیون های ایرانی ارائه ندهد.
وی افزود: بیشتر توانمندی های ایران در داخل سازمان همکاری شانگهای در مسیر ارمنستان است و دشمنان ایران که از این امر آگاه بوده اند ، در جنگ 44 روزه اقدام به اشغال این نقطه مرزی کرده اند که با تدبیر و هشدارهای به موقع ایران به پایان رسید. “.
این کارشناس مسائل منطقه خاطرنشان کرد: جمهوری آذربایجان به دلیل پیگیری سیاست های تک قومی و نارضایتی تلاش ها و کردها از نظر مسائل قومی بسیار آسیب پذیر است. این کشور در سالهای 1992-1992 شاهد تلاشهای جمهوری خودمختار تالش بود. با این حال ، ذکر می شود که سیاست های “شوونیسم” در این کشور قطع نشده است و در این شرایط ، ضربه زدن به سیاست های قوم گرایی قطعاً می تواند آینده جمهوری آذربایجان را دشوار کند.
این استاد دانشگاه در مورد محتوای رسانه ای تولید شده در مورد مساله اخیر تهران-باکو گفت: “هر زمان در ایران درباره نوع رویارویی با کشورهای قفقاز ، از جمله جمهوری آذربایجان ، دستگاه رسانه ای این کشور ، اجماع نظری وجود داشته باشد. که از محتوا و حمایت مالی رژیم صهیونیستی و عربستان حمایت می کند. او مسائل قوم گرا و جدایی طلب دارد. همانطور که دیدیم ، در گفتگوهای الهام علی اف با خبرگزاری آناتولی ، وی اصطلاح “آذری های جهان” را به کار برد و با این تصور که از این موضوع به عنوان اهرم فشار علیه جمهوری اسلامی استفاده خواهند کرد ، شروع به تبلیغ کرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز جمهوری آذربایجان به اسرائیل اجازه داد در روستاهای حاشیه مرز ایران فعالیت کند تا فعالیت های به اصطلاح کشاورزی و صنعتی را پوشش دهد ، در حالی که یک شرکت ایرانی از فعالیت در روستاها خودداری کرد.
احمد کاظمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز با اشاره به رزمایش «فاتحان خبیر» در مورد وضعیت منطقه ، گفت: هدف اصلی این رزمایش ارسال این پیام به کشورهای منطقه است که باید به تمامیت ارضی و تغییر احترام گذاشت. کشور. مرزهای شمال غربی مصونیت مرزها بین المللی است.
کاظمی خاطرنشان کرد: سیاست های قومیت گرایانه جمهوری آذربایجان و ترکیه در شرایطی است که تحولات تاریخی نشان می دهد آذری ها و ارمنیان قبل از قرن گذشته و قبل از شروع امپراطوری عثمانی کشتار ارامنه. در سال 1915 با هریک مشکلی نداشتند. دیگر. وی گفت: “آنها چنین نکردند ، آنچه تاریخ نشان می دهد مشکل بین ارمنی ها و ترک ها است ، نه بین ارمنی ها و آذری ها.
کاظمی گفت: ایران چندین رایزنی با مقامات جمهوری آذربایجان در مورد حضور رژیم صهیونیستی در منطقه داشته است. با وجود این هشدارها ، ما می بینیم که مراکز آموزشی و اطلاعاتی اسرائیل در جمهوری آذربایجان ایجاد شده است و پس از شکست این اقدامات و رایزنی های دیپلماتیک ، ایران سعی کرده پیام خود را در سطح جدیدی به آن کشور ارسال کند. به
این متخصص قفقازی یادآور شد: قطع این نوار مرزی به این معنی است که ایران هیچ ارتباط ترانزیتی با اروپا ندارد و مسیر جغرافیایی ایران را به جمهوری آذربایجان و ترکیه و قدرت ژئوپلیتیک آسیب پذیر ایران در منطقه محدود می کند. در واقع ، ایجاد گذرگاه “زنگ زور” ، علاوه بر مشکلات ترانزیتی ، با اهدافی مانند فرسودگی ظرفیت های جغرافیایی و اقتصادی انتقال انرژی ایران و اهداف امنیتی مانند ایجاد مرکز ناامنی توسط انفجار مشکلات قومی
کارشناس قفقازی با اشاره به تمرین قدرتمند فاتحان گفت: “از آنجا که ایران در طول تاریخ صدای صلح و ثبات در قفقاز بوده است ، با اتخاذ رویکرد احترام متقابل ، به برخی از کشورهای منطقه اجازه نمی دهد به اهداف خارجی برسند. به یا هر هدف دیگر تحولات پرتنش در منطقه را لمس کنید.
وی افزود: به نظر می رسد جمهوری آذربایجان ، به عنوان کشوری که بخشی از آن اشغال شده است ، به کشوری تبدیل می شود که به دنبال طمع و اشغال کشور همسایه است.
کاظمی با اشاره به جنگ قره باغ که 44 روز بین آذربایجان و ارمنستان به طول انجامید ، گفت: “تحولات اخیر نشان می دهد که این جنگ تلاشی برای آزادسازی مناطق تحت اشغال جمهوری آذربایجان نبود ، بلکه انتشار پوشش بین المللی با هدف قطع مرز ایران با ارمنستان این پروژه با اهداف مختلف توسط بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای دنبال شده است.
وی گفت: به هر حال ، اظهارات رئیس جمهور آذربایجان و برخی مقامات ترکیه پاشنه آشیل این کشورها است و اگر به تاریخ بازگردند ، خواهند دید که آذری های ایران در حفاظت از سرزمینی ایران در خط مقدم بوده اند. صداقت در طول تاریخ. “
این کارشناس مسائل قفقاز گفت: ایران در چارچوب قواعد حقوق بین الملل و با رعایت تمامیت ارضی کشورها به بهانه اهداف سیاسی و ژئوپلیتیک با هرگونه تغییر مرز مخالف است.
ایران به شدت با تغییر مرزها در منطقه مخالف است
این کارشناس مسائل قفقاز گفت: جمهوری آذربایجان تنها کشور منطقه قفقاز است که از کمک توسعه صادرات ایران به صورت رایگان بهره مند شده است ، در حالی که باکو به چنین سیاست هایی پاسخ داده است. ایجاد زمینه جغرافیایی ، امنیتی ، نظامی و سیاسی برای نیروهای رژیم صهیونیستی و ضدایرانی و با تبلیغات ضدایرانی و فشار بر شیعیان و اقلیت های این کشور نسبت به رویکرد دیپلماتیک ایران بی توجه بوده است. در این شرایط ، به نظر می رسد در آن زمان لازم بود که ایران تعهد خود را به احترام متقابل بین کشورها ، احترام به مرزهای بین المللی و همسایگی خوب به نحوی دیگر نشان دهد.
کاظمی گفت: “ایران به تمامیت ارضی آذربایجان احترام می گذارد.” جمهوری اسلامی طی 30 سال گذشته از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان در جنبه های مختلف سیاسی ، اقتصادی و نظامی حمایت کرده است و شواهد زیادی در این زمینه وجود دارد. »مشاهدات تحولات اخیر در منطقه نشان می دهد که جمهوری آذربایجان با تحریکات رژیم صهیونیستی ، ترکیه و پشت صحنه با آمریکا و انگلیس ، به دنبال ایجاد کریدوری کاذب به نام “زنگ زور” در مرز ارمنستان است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز