اخبار سیاسی روز

بازرسانی که کارمند را گزارش کردند

مجازات کارمندان یا مأمورانی که دو بار متوالی یا چهار بار در سال از انجام وظایف فوق امتناع و یا بدون عذر موجه طفره رفته و یا سهل انگاری کردند، از شغل خود اخراج شدند.

مأموریت بازرس، تعیین هدف مأموریت‌ها و تعداد مأموریت‌های بازرسان هیأت بازرسی دولتی یا توسط رضاشاه و دفتر مخصوص او و یا توسط شورای وزیران انجام می‌شد.

انتهای پیام

تنها حقوق پرداختی علاوه بر حقوق سازمانی اعضای این هیئت، «فوق العاده هزینه ایاب و ذهاب» در مورد اعضای هیئتی که به مأموریت های مرتبط سفر می کردند، بوده است. حقوق اصلی اعضای شورا همان حقوقی بود که وزارتخانه های محل خدمتشان پرداخت می کردند.

نیت طرح

آیین نامه شورای بازرسی کشور و وظایف مأموران دولتی به تصویب مجلس شورای ملی هفتم و دولت مهدی قلیخان هدایت ملقب به مخبرالسلطنه سومین نخست وزیر رضاشاه رسید.

منابع:

رؤسای ادارات دولتی و مدارس موظف بودند هر 15 روز یکبار در مورد حوادث منطقه مأموریت خود به مافوق خود گزارش دهند و رفتار مأموران دولتی با ارباب رجوع و رفتار مردم را با افسران ایالتی تفکیک کنند و همچنین ملزم به پیوست کردن گزارش‌های 15 روزه خود را دریافت و برای مافوق ارسال می‌کردند و روسا نیز موظف بودند گزارش‌های حوزه مأموریت خود را با گزارش‌های دریافتی از واحدهای تابعه به وزیر مربوطه ارسال کنند.

بازرسانی که کارمند را گزارش کردند

تعدادی از وزرای مخبرالسلطنه

به گزارش ای بی اس نیوز، امروز 23 آذرماه، نود و سومین سالگرد تصویب آیین نامه شورای بازرسی کل کشور و وظایف مقامات دولتی در هیئت وزیران در سال 1308 است.

قبل از تشکیل کمیسیون تفتیش کشور، اکثر ادارات دولتی یک شعبه یا اداره حسابرسی برای بازرسی امور داخلی این اداره و کارمندان آن تشکیل می دادند، اما با افزایش دامنه فعالیت دستگاه های اجرایی، این ادارات شرایط لازم را نداشتند. . نیازهای بازرسی و مراقبت رژیم پهلوی، از این رو پس از کودتای سوم اسفند 1299، رضاخان و سید ضیاءالدین طباطبایی و پس از بر تخت نشستن رضاخان در سال 1304، آیین نامه شورای بازرسی کشور و وظایف مقامات حکومتی تعیین شد. در دستور کار سومین کابینه نخست وزیران قرار گرفت و کابینه وزرای جناب مخبرالسلطنه پس از اجرای دستور، آیین نامه اجرایی آن را به تمامی دستگاه ها ابلاغ کرد.

به منظور نظارت بر عملکرد کارکنان و کارمندان وزارتخانه ها، مؤسسات و سازمان های اجرایی، جناب پهلوی شبکه ای از بازرسان دولتی را راه اندازی کرد تا عملکرد کارکنان را به مقامات ارشد گزارش کنند، تحقیقات محرمانه ای از مخالفان و منتقدان و در صورت لزوم مأموران انجام دهند. از شاه دستگاههای اجرایی برای رفع مشکلات بفرستید.

عقلی، باقر، شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران (جلد سوم)، چاپ اول، تهران، 1387، انتشارات گوتر.

هشت وزیر نیز موظف شدند گزارش های دریافتی را به دقت مطالعه کرده و بخش هایی از گزارش ها را که مربوط به وضعیت عمومی کشور است، خلاصه کنند. آنها موظف شدند بخش‌هایی از گزارش‌ها را که شامل شکایت از تخلفات مردمی و اقدامات غیرقانونی می‌شد، با سایر اسناد و مدارک ملحق و به وزیر مسئول شورای بازرسی کشور ارسال کنند.

شورای حسابرسی مرکب از یک رئیس، یک نایب رئیس و دو منشی بود. بازوی اجرایی این شورا کمیسیونی متشکل از نمایندگان هشت وزارتخانه بود که اعضای پیشنهادی خود را به هیئت دولت معرفی و پس از رای هیئت دولت منصوب شدند. این کمیته قرار بود هر ماه دو بار تشکیل جلسه دهد تا به مدارک و شکایات رسیده رسیدگی و گزارش عملکرد خود را از طریق رئیس کمیسیون به رئیس کمیته بازرسی ارائه کند.

همچنین وزیر مربوطه موظف شد ضمن رسیدگی به جزئیات گزارش ها، متهمان پرونده را تحت تعقیب قرار دهد و دستورات لازم برای رسیدگی را صادر کند. علاوه بر این، باید در کمیته دولتی مسائل را مطرح کند تا تصمیمات مقتضی توسط نخست وزیر و وزرا اتخاذ شود.

گزارش های منتقدان و مخالفان و آگاهان، استعلام محرمانه افراد، بررسی دفاتر و سوابق و اعزام مأموران ویژه شاه برای رسیدگی به شکایات مطروحه منجر به تشکیل و ساماندهی اداره نظارت و بازرسی در دستگاه اجرایی شد. اندام های دوران پهلوی پدر.

اما عمر هیأت بازرسی کشور به دلیل اخلال برخی از کارکنان وزارتخانه در کار بازرس، محدودیت بودجه، امکانات ضعیف و عدم توجه به ایمنی، بیش از پنج سال طول نکشید – 1308 تا 1313. و امنیت مشکلات بازرس نهاد نظارت و بازرسی در ایران در سال 1313 دستخوش تغییرات بیشتری شد و هیأت بازرسی کل کشور جایگزین هیأت بازرسی دولتی شد، اما رضاشاه پهلوی نتوانست بر شرایط سیاسی و مداخلات دولت‌های روسیه و انگلیس فائق آید. در داخل ایران مواردی که در طول جنگ جهانی اول رخ داد. کشور ما مجبور شد خود را به نفع او سامان دهد و نهاد نظارت و بازرسی در اواخر سلطنت وی در شهریور 1320 دچار رکود و ضعف بیشتری شد.

قانون بازرسی

مهدی قلیخان هدایت، خاطرات و خطرات: توشه ای از خاطرات شش پادشاه و گوشه ای از زندگی من / جلد دوم / انتشارات زوار

خود شاه، وزیر دربار، دفتر ویژه شاه یا هیئت دولتی بالاترین مقاماتی بودند که مأمور صدور دستور بازرسی یا رسیدگی به شکایات دریافتی بودند.

زنگ زدن

اگرچه طبق قانون، رئیس و اعضای کمیسیون بازرسی کشور مسئولیت تهیه گزارش بازرسی را بر عهده دارند، اما بالاترین مقام دستور بازرسی از سوی دربار و ویژه پادشاه دفتر را صادر کرده است.

بازرسانی که کارمند را گزارش کردند

مهدی قلیخان هدایت ملقب به مخبرالسلطنه

کمیسیون بازرسی متشکل از نمایندگان پنج وزارت دارایی، پست و تلگراف، فواید عامه، معارف و امور خارجه، اداره ثبت اسناد و املاک وزارت عدلیه، ریاست امنیت وزارت جنگ و نمایندگان است. از دو ریاست ثبت احوال و احصائیه و ریاست نظمیه از وزارت کشور به مدت یک سال.

نوشته های مرتبط:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا