سایر موضوعات

محصولات روسیه از طریق کریدور ریلی ایران به هند صادر می شود

صالحی با بیان اینکه بیش از دو ماه است که محصولات استراتژیک روسیه از طریق کشورمان به هند صادر می شود، افزود: این محصولات از شمال شرق روسیه به صورت ریلی و از مرز سرخس به بندرعباس که حدود 1600 کیلومتر فاصله دارد وارد مرز سرخس شده است. کمتر از سه روز طول می کشد و سپس به هند ارسال می شود. این مسیر تقریباً یک سوم مسیر قبلی را نشان می دهد که از روسیه به هند از طریق دریای سیاه می رفت.

صالحی با اشاره به دستاوردهای سفر خود به روسیه گفت: به منظور تعامل با روسیه به دعوت رئیس راه آهن روسیه به مسکو رفتم و در آنجا در جلسه CCTT که شورای مهمی است شرکت کردم. در منطقه اوراسیا و به دعوت رئیس راه آهن روسیه در آنجا سخنرانی کردم.

مدیرعامل شرکت راه آهن با بیان اینکه بیش از دو ماه است که محصولات استراتژیک روسیه از طریق ایران به هند صادر می شود، گفت: این محصولات با راه آهن از شمال شرق روسیه تا مرز سرخس و از مرز سرخس به ایران ارسال می شود. از بندرعباس در کمتر از سه روز عبور کرد و سپس با کشتی به هندوستان منتقل شد.

وی با یادآوری اینکه در این جلسه شرکت های حمل و نقل کالا نیز حضور داشتند، خاطرنشان کرد: برای امضای قراردادی که بر یکسان سازی تعرفه ها نظارت دارد، نشست خصوصی و همچنین جلسات دوجانبه با رئیس راه آهن روسیه داشتیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی دستور کار دولت سیزدهم را دیپلماسی حمل و نقل دانست و تاکید کرد: امروز از تک محصولی به چند محصولی رسیده ایم و این تعاملات روز به روز بیشتر می شود.

صالحی با یادآوری اینکه توافقات صورت گرفته بین راه آهن ایران و روسیه فراتر از سایر توافقات و تفاهمات بوده است، افزود: از ابتدای مهرماه هر دو روز یکبار و بسته به بار، یک قطار از 30 تا 50 واگن از مرز سرخس ما انجام می شود. تحویل گرفت و در کمتر از سه روز به بندرعباس تحویل داد و این حرکت قبلا انجام شده است. اکنون علاوه بر محصول کود، در حوزه زغال سنگ نیز آغاز شده و روز به روز در حال توسعه است.

مدیرعامل راه آهن با بیان اینکه این تعاملات برای کشور مبدا و مقصد موفقیت محسوب می شود، خاطرنشان کرد: این مسیر علاوه بر اینکه ممکن است زمان کوتاه تری برای جابجایی کالا از مبدا به مقصد داشته باشد، باعث می شود درآمدهای ارزی را نیز برای کشور ما به ارمغان می آورد، در حالی که می تواند باعث حاکمیت سیاسی و امنیتی کشور ما شود.

انتهای پیام

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته به فضل الهی توانستیم با یک میلیون و 913 هزار تن در حوزه ترانزیتی و یک میلیون و 919 هزار تن در حوزه صادرات به رکورد تاریخ راه آهن برسیم. البته این روند ادامه پیدا کرد و در سال 1401 سعی کردیم از یک محصول واحد و تمرکز روی تعداد کمی از محصولات به چند محصول حرکت کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه روسیه یکی از کشورهایی است که امکان تعامل ریلی در حوزه ترانزیتی وجود دارد، گفت: از ماه های گذشته جلسات مختلفی برگزار کرده ایم. همچنین در مسکو با همتای روسی خود از راه آهن روسیه دیداری داشتیم و آنها نیز به کشور ما آمدند.

مدیرعامل راه آهن گفت: در این سفر در خصوص مسیری که 30 هزار تن کالا در آن جاگذاری شده، در نهایت قراردادی منعقد شد که تا چند میلیون تن قابل افزایش است. علاوه بر این، یکی دیگر از محصولات زغال سنگ است که با توجه به آنچه گفته شد در آنجا بارگیری شده و به نظر می رسد اولین قطار زغال سنگی باشد که سفر خود را از روسیه به ایران آغاز کرده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید میاد صالحی با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح اهداف سفر اخیر خود به روسیه به همراه هیئت همراه با بیان اینکه در دولت سیزدهم دیپلماسی راه آهن در دستور کار راه آهن قرار گرفت، افزود: این سفر به منظور افزایش مبادلات و تعاملات ریلی با کشورهای مختلف به ویژه کشورهای قفقاز و کشورهای همسایه صورت گرفته است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا