به گزارش ای بی اس نیوز، سید حسین حسینی در نشست سراسری روسای موسسات تحقیقاتی و آموزشی کشاورزی که روز شنبه 21 آذرماه در موسسه کاشت و اصلاح بذر کرج برگزار شد، اظهار کرد: در صید دوره های زیادی داشته ایم. زمانی تحقیقات شیلات با سابقه 100 ساله در کشور ما در کنار سازمان شیلات با سابقه 70 ساله قرار داشت به همین دلیل چالش های ما در بخش اجرا کمتر بود.
وی خاطرنشان کرد: در بحث بچه ماهی امسال با تولید 373 میلیون تخم مرغ جوجه ریزی شده 70 درصد نیاز واردات تامین شده است.
وی با بیان اینکه این تحقیقات باید در راستای نیاز اجرایی باشد، گفت: برای افزایش تولید یک میلیون و 259 هزار تنی آبزیان در بخش صیادی و کشاورزی و یا در بحث در مورد نیاز به هم افزایی و همکاری محققان داریم. احیای ذخایر و برداشت پایدار. و نیاز به اجرا داریم.
حسینی با بیان اینکه در حوزه بیوتکنولوژی توانمندی های زیادی وجود دارد، افزود: پژوهشکده بیوتکنولوژی امکانات خوبی برای اقتصادی شدن پرورش ماهیان خاویاری دارد که باید از آن بهره برد.
حسینی با تاکید بر اهمیت بهره وری در تولید آبزی پروری گفت: به عنوان مثال می توان میزان 557 هزار تن آبزی پروری را که در حال حاضر در کشور داریم تا 30 درصد افزایش داد.
رئیس سازمان شیلات در پایان گفت: برای تحقق طرح تحول و افزایش تولید آبزیان از یک میلیون و 200 هزار تن به 2 میلیون و 600 هزار تن باید از آب های داخلی به دریا به عنوان مبنای زیستی عبور کنیم. کشورهای دیگر در این زمینه پیشرفت زیادی داشته اند و ما کمتر از این ظرفیت استفاده کرده ایم.
ای بی اس نیوز/ البرز رئیس سازمان شیلات کشور در حال حاضر تولید آبزیان در کشور را یک میلیون و 200 هزار تن در سال دانست و گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده پیش بینی می شود این میزان به 2 میلیون و 600 هزار تن برسد.
انتهای پیام
وی در ادامه بیان کرد: باید در زمینه تنوع گونه ای کار زیادی انجام دهیم چرا که اگرچه کارهایی انجام شده اما تجاری سازی نشده است.
وی افزود: طی چند سال گذشته با تغییراتی که ساختار را از ایجاد، اجرا و تحقیق جدا کرد، با وجود اینکه افراد مجرب و برندهای بین المللی در حوزه پژوهش داشتیم با چالش هایی مواجه شدیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز