تجارت با الجزایر باید از سر گرفته شود

انتهای پیام
لطیفی خاطرنشان کرد: متأسفانه از ابتدای سال 1400 و در ماه های پایانی دولت دوازدهم تا پایان مهر امسال هیچ کالایی بین ایران و الجزایر مبادله نشد و باید برای احیای تجارت اقدامات عاجل صورت گیرد.
مسئول فرعی باشگاه بازرگانان ایران و آفریقا مدعی است که از اوایل دهه 1400 هیچ تجارت غیرنفتی بین ایران و الجزایر انجام نشده است، در صورتی که این کشور بتواند شریک مناسبی برای حضور کالاهای ایرانی در شمال آفریقا باشد.
لطیفی افزود: مجموع صادرات خدمات الجزایر بالغ بر 3 میلیارد دلار و واردات خدمات به الجزایر در همان سال به 8 میلیارد دلار رسید.
قائم مقام باشگاه بازرگانان ایران و آفریقا افزود: مجموع تجارت الجزایر در سال گذشته 84 میلیارد دلار بوده و سهم صادرات کالای این کشور در سال 2021 حدود 38 میلیارد دلار بوده که 33 میلیارد دلار آن مربوط به صادرات سوخت بوده است. بزرگترین صادرات این کشور نیز به ترتیب به ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آمریکا و کره از جنوب انجام شد.
وی در خصوص میزان واردات الجزایر در سال 2021 گفت: ارزش کل کالاهای وارداتی به الجزایر در سال 2021 به 35 میلیارد دلار رسید و 5 قلم اول فهرست واردات این کشور ماشین آلات، غلات، ماشین آلات الکترونیکی و … است. پلاستیک و وسایل نقلیه به آن اختصاص داده شد، پنج کشور برتر عرضه کننده کالا به الجزایر به ترتیب چین، فرانسه، روسیه، اسپانیا و آلمان بودند.
سید روح الله لطیفی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره آخرین وضعیت تجارت ایران و الجزایر اظهار کرد: جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر با مساحت 2.4 میلیون متر مربع در کنار دریای مدیترانه در شمال آفریقا قرار دارد که به دلیل مذهب و اشتراکات فرهنگی و روابط نزدیک در طی سالیان گذشته و همسایگی با کشورهای مراکش، موریتانی، مالی، تونس، لیبی و نیجر می تواند شریک مناسبی برای تجار ایرانی باشد.
وی افزود: یکی از اقلام مهمی که در سال های اخیر از کشور ما وارد می شود نهاده های دامی و محصولات اساسی است که الجزایر خود گندم و جو تولید می کند، از سوی دیگر کشور ما تولید خوبی از مشتقات پتروپالایشگاهی، قیر و اوره دارد. که متاسفانه با هدف گذاری مناسب و دقیق می توان از این ظرفیت ها در تجارت بین دو کشور استفاده کرد.
قائم مقام باشگاه بازرگانان ایران و آفریقا گفت: تلاش می کنیم با تمایل و هماهنگی تشکل های تجاری دو کشور، نه تنها تجارت ایران و الجزایر را از سر بگیریم، بلکه تجارت با این کشور را به عنوان دروازه شمال آفریقا از سر بگیریم. .رسیدن مناسب
لطیفی درباره صادرات ایران به الجزایر توضیح داد: در سال 2018 تقریباً 35 هزار تن کالای ایرانی به ارزش 18.3 میلیون دلار، در سال 2017 حدود 61.4 هزار تن کالا از ارزش 29.3 میلیون دلار، در سال 2016، 3361 تن. میلیون و 13.3 هزار تن کالا به ارزش 23.7 میلیون دلار در سال 2016 از ایران به الجزایر صادر شده است.
وی افزود: در سال 1399 تقریبا 12 تن به ارزش 252 هزار دلار، در سال 1398 بیش از 131 تن به ارزش دو میلیون و 263 هزار دلار، در سال 1397 تنها 15 کیلوگرم به ارزش 300 دلار، در سال 1396 تقریباً یک تن به ارزش 27 هزار دلار در سال 1395، سه و نیم تن کالا به ارزش ۶۴۵۰۰ دلار از الجزایر به ایران وارد شد که عمدتاً ماشین آلات یا قطعات صنعتی و الکترونیکی بود.
قائم مقام باشگاه بازرگانان ایران و آفریقا خاطرنشان کرد: علیرغم تجارت سالانه 84 میلیارد دلاری الجزایر، ایران و الجزایر از ابتدای سال 1400 تاکنون هیچ سهمی از بازار نداشتند که با وجود شیوع کرونا در سال 2019، نزدیک به 248 هزار تن کالا به ارزش صادرات صادر شد. 123 میلیون و 591 هزار دلار انواع کالا که عمدتاً محصولات فولادی، خشکبار و کشمش بود از ایران به الجزایر صادر شد که بیشترین میزان صادرات ایران در 6 سال گذشته بوده است.