تولید آب شیرین با حداقل خطرات زیست محیطی

وی در این خصوص گفت: با توجه به نقش مهم انرژی و آب در زندگی بشر امروزی و با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در زمینه بهره برداری از انرژی خورشیدی و همچنین کمبود آب شیرین در بسیاری از نقاط کشور به ویژه در مناطق جنوبی کشور، لازم است با تحقیقات گسترده در زمینه توسعه و استفاده از این انرژی های تجدیدپذیر و لزوم استفاده از این انرژی در تولید آب شیرین در مناطق کم برخوردار، میزان دسترسی به آب شیرین در کشور افزایش خواهد یافت.
محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با همکاری محققان دانشگاه تربیت مدرس تهران موفق به تولید آب شیرین با استفاده از ترکیب اسمز معکوس و سیستم های خورشیدی با حداقل خطرات زیست محیطی شدند.
انتهای پیام
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، نتایج این تحقیق در یکی از معتبرترین مجلات دنیا به نام Desalination با ضریب تاثیر 211.11 منتشر شد.
وی ضمن یادآوری اینکه روشهای مورد استفاده در گذشته مبتنی بر انرژیهای تجدیدناپذیر بوده و عموماً آلایندههای زیادی تولید میکردند، تصریح کرد: در پژوهش حاضر، محققان از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی و نقش آن در تولید آب برای بهبود عملکرد استفاده کردند. دستگاه هایی که بر اساس مصرف انرژی و همچنین کاهش خطرات زیست محیطی طراحی و ساخته می شوند.
به گزارش ای بی اس نیوز، پژوهشگران این دانشگاه با همکاری محققان دانشگاه تربیت مدرس تهران به سرپرستی دکتر علی متولی، عضو گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده، در پایان نامه اصلی محسن. نصرالهی به منظور نمک زدایی آب شور و تولید آب شیرین از روش های تغییر فاز سیستم های حرارتی خورشیدی شامل تقطیر آبشاری با متمرکز کننده سهموی خطی، تقطیر با متمرکز کننده صفحه ای و تقطیر در خلاء با متمرکز کننده سهموی خطی) و غشایی (اسمز معکوس با غیر قابل تجدید). منبع انرژی و منبع انرژی تجدیدپذیر خورشیدی) استفاده شد.
نتایج این تحقیق که با راهنمایی دکتر متولی و با راهنمایی دکتر احمد بناکار و دکتر مهدی منتظری انجام شد، نشان داد که کمترین میزان آسیب های زیست محیطی در روش اسمز معکوس با استفاده از منبع انرژی خورشیدی رخ می دهد. که با تغییر انرژی از فسیلی به انرژی تجدیدپذیر، میزان آسیب های زیست محیطی 91 درصد کاهش می یابد.