به میش هایی اشاره می کند که بره هایشان تازه متولد شده اند و پاهایشان را بسته اند تا نتوانند حرکت کنند تا بره هایشان دوشیده شود، سپس به میش های دیگری که در آغل نگهداری می شوند اشاره می کند. او می گوید علوفه ای نیست که بخورد تا بتواند بره اش را دوشیده باشد. بقیه گوسفندها هم زیر آفتاب گرسنگی چرت می زنند و چند سالی است که وضعیت عشایر همین است.
انتهای پیام
ای بی اس نیوز/ خراسان شمالی به یکی از چادرهای عشایری در منطقه سملقان مانه و شهر سملقان می رسم که وسایل مهاجرت را آماده می کند، زن و شوهری میانسال داخل سیاه چادری هستند که بره های تازه متولد شده گوسفندی را در آنجا نگهداری می کنند و خیس شده اند. خشک.
فرهمند یکی دیگر از عشایر خراسان شمالی است که می گوید کاهش قیمت دام زنده و آزادسازی قیمت نهاده ها باعث تضعیف عشایر شده است. حالا عشایر نمی توانند 4 راس گوسفند را پروار کنند و روانه بازار کنند، بره ای که باید کیلویی 8 هزار تومان پروار شود بدون رسیدن به وزن کافی به بازار آورده و با قیمت 28 تا 30 هزار تومان به فروش می رسد.
مجری، معاون عمرانی و زیربنایی سازمان عشایری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در رابطه با تخریب دامداری های عشایر خراسان شمالی در استان گلستان، می گوید: این موضوع از سوی استانداری در حال پیگیری است. نیروی انتظامی و امنیتی و به نتیجه رسیده است. به عشایر تحویل داده شد که مزرعه و زیستگاه (مراتع استان گلستان) متعلق به دو طرف است.
پشتیبانی کامل از پارکت برای عشایر
آنها بابت خرید علوفه به بانک و مردم بدهکار بودند و از طرفی نمی توانستند همه دام ها را سیر کنند. در نتیجه مجبور می شوند دام های خود را حتی زیر قیمت و به طور موقت بفروشند.
با نگرانی به بره های تازه متولد شده نگاه می کند و یکی از آنها را در آغوش گرفته و چشمانش را به آسمان خم کرده و دعا می کند که امسال زنده بمانند.
وی وجود امنیت در مناطق عشایری را بسیار مهم می خواند و یادآور می شود: اتفاقاتی که سال گذشته در مناطق عشایری گلستان افتاد خوشایند نبود و مردم فرهیخته استان گلستان و شهرستان مراوتپه مطلقا تمایلی به این موضوع ندارند. حمله به اموال خصوصی عشایر
پیش پیرزن می روم، با چهره ای دلنشین سلام می کند، حالش را می پرسم، اما با ناراحتی و نگرانی می گوید حالمان اصلا خوب نیست؛ اما با این حال، او را به من می گوییم. وقتی گوسفندان ما خوب نیستند، ما هم خوب نیستیم.
از سوی دیگر عشایر از اداره منابع طبیعی برای چرای دام در استان گلستان مجوز دارند اما همچنان ما را جریمه می کنند و علیه ما شکایت می کنند.
از چادر سیاه دیگری در محله بازدید کردم، دو آقا در کامیون گوسفندان را می بردند، تعداد دام هایشان را پرسیدم، اما با ناراحتی گفتند، تعداد دام های عشایر را نپرس، قیمت علوفه باعث شده است. عشایر فقیرند و اگر به همین منوال ادامه یابد عشایر باید دور هم جمع شوند.
رضا کوهستانی خود را معرفی می کند و ادامه می دهد: ما یک خانواده 5 نفره هستیم و با هم این زمین کشاورزی را 200 میلیون تومان یا هر هکتار 800 هزار تومان اجاره داده ایم تا گوسفندان بتوانند از گندم و کود جوی برداشت شده استفاده کنند. هیچی نیست و این گنگ ها خاک می خوردند.
گرانی علوفه عشایر را فقیر کرده است
معاون امور عمرانی و زیربنایی سازمان عشایری می گوید: به دنبال صدور مجوز برای صادرات 2 هزار راس دام عشایری به کشورهای حاشیه خلیج فارس هستیم که از این تعداد 10 هزار راس دام عشایری به اینجا صادر شده است.
با اینکه مجوز چرا دارند اما باز هم جریمه می شوند
وی با بیان اینکه در چارچوب اقتصاد مقاومتی و کرسی حقوق عامه به مشکلات مناطق عشایری نگاه خواهیم کرد، افزود: دادستان مدافع حقوق عامه است بنابراین برای رفع مشکلات از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم. از جامعه عشایری
دادستان مرکز خراسان شمالی از اداره کل منابع طبیعی گلستان خواستار اظهار نظر دوستانه در مورد عشایر می شود و می گوید: قانون خشک و ترسیم شده است اما قانون در مقام اجرا نیاز به تنظیم دقیق دارد، عشایر تولید کننده و شغل هستند. ایجاد کنندگان و باید کمک شود اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و جهت گیری و مدیریت مدیران استان های خراسان شمالی و گلستان باید به مشکلات جامعه عشایری رسیدگی کند.
وی که سال گذشته 100 رأس راس داشت اما به دلیل کمبود علوفه و گرانی این تعداد به 50 رأس رسیده است، می گوید: امسال اگر وضعیت مرتع قشلاگی خوب نباشد این 50 راس نیز به کاهش می یابد. صفر
سید جواد ایلالی دادستان مرکز خراسان شمالی نیز وجود امنیت در مناطق عشایری را بسیار مهم می داند و می گوید: مردم استان گلستان به ویژه مراوتپه در سایه وحدت و همدلی با عشایر زندگی آرامی دارند.
پیرمرد با یک کیسه بزرگ پر از داروی حیوانات از سیاه چادر بیرون می آید و آمپولی آماده می کند تا دارو را به گوسفند تزریق کند و می گوید: «نمی دانم چرا پارسال که به تپه رفتیم بیشتر بره هایم مردند. و امسال دوباره قرعه کشی کنیم تا همین کار را تکرار کنیم خشکسالی، کمبود علوفه و گرانی آن از یک طرف و تلف شدن بره از طرف دیگر فشار مالی زیادی به ما وارد کرد و امسال هم داشتیم. بدون درآمد غیر از هزینه
ایلالی بر تامین امنیت مناطق عشایری استان گلستان تاکید می کند و خاطرنشان می کند: ترکمن ها اصیل، مهمان نواز و مهمان نواز هستند و سال هاست که در کنار عشایر در صلح و صفا زندگی کرده اند و قطعا با اتخاذ تدابیر لازم می توان مشکلات موجود را برطرف کرد. معیارهای.
وی می گوید: برای تمدید و تعویق وام عشایری چاره ای بیندیشید چرا که برای هر کدام اخطاریه صادر شده است.
کمی جلوتر نگاه می کنم، گله گوسفندان به سیاه چادر نزدیک می شوند، اما گویا پشت سرشان رعد و برق رخ داده و گرد و خاک زیادی به پا شده است که نتیجه کمبود پوشش گیاهی است. حتی یک بوته علف هم نمی بینیم و زمین تا چشم کار می کند نرم است.
خسته اما گرسنه تر از همیشه به گله نزدیک می شوم. در بازگشت از پیاده روی روز، چوپان در طلوع آفتاب گله را به امید یافتن علوفه هدایت کرد، اما از ساقه خشکی که گندم درو شده باقی مانده بود، نجات یافت.
وی در ادامه با اشاره به افزایش قیمت نهاده های دامی بیان می کند: قیمت نهاده های دامی تا 6 برابر افزایش یافته در حالی که قیمت دام زنده و گوشت قرمز حتی تا 2 برابر افزایش پیدا نکرده است و کمک می کنیم. عشایر و حفظ دام های مولد، طرح های مختلفی از جمله تحویل بلند مدت علوفه و ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای خرید نهاده ها از محل بند ب تبصره 16 در حال اجراست.
گوسفند گرسنه خواب آلود
تاریخچه 400 ساله عشایر در استان گلستان و ایجاد محله ای خوب برای آنها
وی می افزاید: عشایر سابقه حضور 300 تا 400 ساله در مناطق قشلاگی استان گلستان دارند و باید حسن همجواری و حسن همجواری ایجاد شود و به دنبال آن هستیم که به تدریج شرایط پایداری برای با هم بودن و استفاده از این مناطق ایجاد شود. به صورت مشترک ارائه می کنند.
حق با آن هاست؛ تا چشم کار می کند زمین نرم است و با دست با علوفه تغذیه می شوند که قیمت آن هم بسیار بالاست.
کوهستانی ادامه می دهد: تغذیه دام مشکل اصلی عشایر خراسان شمالی است اما مشکل دیگری که سال هاست با آن مواجه هستیم تخریب دامداری های ما توسط بومیان در مناطق قشلاگی استان گلستان است که باید انجام دهیم. از نو. پس از نقل مکان به این مناطق، برای بازسازی یا بازسازی، که برای ما گران تمام می شود.
وی در نشست مشترک امور عشایر سه استان گلستان، خراسان شمالی و رضوی گفت: از بدو ورود به استان گلستان با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی جلسه ای داشتیم. فرماندار و دادستان مراوه تپه و امیدوارم نتیجه این دیدارها برای عشایر بیاورند آثار و برکات فراوانی داشته باشد.
کاهش قیمت حیوانات زنده عشایر را درمانده کرده است