رشد تولید واردات محور به بیش از 15 درصد رسید

absnews
به منظور تعیین تأثیر واردات بر رشد تولید صنعتی، بنگاهها بر اساس میزان وابستگی به واردات (نسبت نهادههای وارداتی) و رشد به دو گروه بسیار وارداتی و ضعیف وارداتی تقسیم شدند. تولید در این دو گروه در دوره های مختلف مقایسه شد.
از آنجایی که میزان وابستگی به واردات در بین صنایع و حتی شرکت ها متفاوت است، بدیهی است موضوعی مانند تحریم که واردات را مختل می کند، بر صنایعی که وابستگی بیشتری دارند، تأثیر بیشتری می گذارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، پس از اعمال سری جدید تحریم ها و خروج آمریکا از برجام در دوران ریاست جمهوری ترامپ، تحریم ها منفی شد. تاثیر بر شرکت های واردات محور که یکی از دلایل اصلی کاهش تولید صنعتی از سال ۹۷ تا ۹۸ است.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی پژوهشکده پولی و بانکی در این حوزه، کاهش تولید صنعتی از سال 1396 تا سه ماهه سوم سال 1397 ادامه یافت و از سه ماهه چهارم سال 1397 رشد تولید بخش صنعتی مثبت شد و ادامه یافت. در سال 2014
در اردیبهشت و خرداد 1401، در حالی که رشد شرکت های کمتر وابسته به واردات منفی بود، رشد تولید شرکت های واردات محور به طور متوسط بیش از 6 درصد بود.
بر اساس اعلام وزارت اقتصاد؛

در تابستان 1401، این الگو تکرار شد و در حالی که گروه شرکتهای کمتر وابسته به واردات، رشد منفی و نزدیک به صفر را در آن ماه تجربه کردند، رشد شرکتهای واردات محور به بیش از 10 درصد رسید. در مهرماه اختلاف رشد این دو گروه بیشتر شد و در حالی که رشد شرکت های واردات محور مثبت و صعودی بود و به بیش از 15 درصد رسید، رشد سایر شرکت ها منفی و نزولی بود.
با توجه به اعمال محدودیتهای وارداتی برای محصولات نهایی که دارای جایگزین داخلی هستند، تولید بنگاههای واردات محور که عمدتاً با محصولات وارداتی رقابت میکردند و اکنون رقیبی ندارند، افزایش چشمگیری داشته است.
وزارت اقتصاد اعلام کرد: رشد بنگاه هایی که نهاده های تولید آنها وابستگی زیادی به واردات دارد در مهرماه امسال روند صعودی و مثبتی را نشان داد و به بیش از 15 درصد رسید.
از آبان تا اسفند 1400، در حالی که رشد بنگاه های با درجه بالای واردات مرکزی در محدوده مثبت 2.6 تا 4 درصد بوده است، رشد سایر بنگاه ها در محدوده منفی 1.8 تا منفی 3، 8 درصد بوده است. یک روند نزولی .