تهیه 9 طرح برای حفظ جمعیت و زندگی عشایری در کشور

محمدرضا قالی پور مدیرکل سابق اداره کل امور عشایر خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر شاخص دسترسی عشایر خراسان شمالی به آب بهداشتی به بالای 70 درصد رسیده است و بیش از 80 درصد سامانه های مرسوم عشایر در استان به آب بهداشتی متصل است.
وی با اشاره به وقوع خشکسالی های شدید در کشور و خسارات وارده به عشایر افزود: 23 گونه دامی در کشور وجود دارد که در اقلیم های مختلف زاد و ولد و زندگی می کنند که اگر این دام های مولد را از دست بدهیم کشور متضرر می شود. تلفات.
وی افزود: هم اکنون عشایر استان از نظر دسترسی به عشایر عشایری خراسان شمالی به شاخص بالای 90 درصد رسیده اند و اکثر عشایر عشایر خراسان شمالی به سامانه های عرفی متصل شده اند.
ای بی اس نیوز/ خراسان شمالی معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان عشایری از تهیه 9 طرح برای حفظ جمعیت و حیات عشایر خبر داد.
محمد محمدزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی در ادامه این نشست گفت: پرورش دام سبک در حال حاضر برای جامعه عشایری و دامداران توجیه اقتصادی ندارد.
مجری برنامه همچنین بارها به افزایش قیمت نهاده های دامی اشاره کرد و ادامه داد: مکاتبات زیادی برای رسیدگی به مسائل نهاده های دامی از سوی این سازمان انجام شده که یکی از آنها اجرای طرح خرید بلندمدت دام است.
گفتنی است در این جلسه از زحمات محمدرضا قلی تظیم و رضا روشن ضمیر به عنوان مدیر کل عشایر خراسان شمالی انتخاب شد.
اتصال اقوام بیشتر به سیستم های عرفی عشایری
وی افزود: 1.4 درصد جمعیت کشور عشایر هستند، عشایر 59 درصد از فضای جغرافیایی کشور، 25 درصد تولید گوشت قرمز و 35 درصد تولیدات صنایع دستی کشور توسط جمعیت عشایری انجام می شود. همچنین 35 میلیون هکتار از مراتع کشور در اختیار عشایر و 29 میلیون واحد دام در اختیار عشایر است.
وی بیان کرد: صادرات گاو عشایری و حذف یک راس گوسفند برای صادرات بره پروار از طرح هایی است که در حال پیگیری هستیم.
وی بیان کرد: با اجرای این طرح های جایگزین معیشت تلاش می کنیم زندگی عشایری و جمعیت عشایری را حفظ کنیم.
وی گفت: این سازمان پیگیری می کند تا نهاده های دامی را به صورت امانی در اختیار دامدار قرار دهد و در ازای آن پس از 4 تا 6 ماه گوشت قرمز را از وی دریافت کند که در این صورت به حفظ دام مولد نیز کمک می کند.
دکتر میزبان در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل عشایر خراسان شمالی در بجنورد گفت: در این راستا طرح های گردشگری، دامپروری، زنبورداری، توسعه باغداری در اراضی شیب دار، تولید گیاهان دارویی و استقرار در نظر گرفته شده است. بنگاه های خدماتی برای عشایر توسط جوانان عشایری تدارک دیده شده است.
انتهای پیام
تحویل نهاده های دامی به دپو و مصرف گوشت پس از 4 تا 6 ماه
وی ادامه داد: خراسان شمالی تنها استانی است که برای حفظ ایل راه ها طراحی و در نقشه کاداستر ثبت شد. همچنین خراسان شمالی تنها استانی است که سامانههای عشایری مرسوم آن به برق سراسری متصل است.