اخبار اقتصادی روز

ظرفیت تولید برق بیش از 7000 مگاوات افزایش خواهد یافت

محرابیان خاطرنشان کرد: غرور آفت موفقیت است، باید مواظب باشیم که غرور صنعت برق را فرا نگیرد، اگر دغدغه رفع چالش ها و مشکلات باشد، در عین حال نباید مغرور شد. ، می توان انتظار داشت که تابستان 1402 نیز به نحو مطلوبی اداره شود.

وی با اشاره به محدودیت های موجود در صنعت برق کشور گفت: امروزه صنعت برق کشور بیش از گذشته با محدودیت هایی مواجه است که این محدودیت ها شامل تامین منابع مالی، حمایتی و … است. شاهد ظرفیت یک نیروگاه هستیم. این صنعت با ثبات، وحدت، مدیریت یکپارچه و حرکت منسجم، محدودیت ها را به فرصت تبدیل کرده است.

وزیر نیرو با اشاره به تدوین هفت فصل در قالب 140 برنامه برای تامین برق در تابستان 1402 گفت: بر اساس پیش بینی ها و اجرای طرح های توسعه ای بیش از 7000 مگاوات برق به برق اضافه می شود. ظرفیت تولید کشور نسبت به سال گذشته

وی یادآور شد: امروزه در کشورهای اروپایی به دلیل مشکل تامین سوخت روسیه با نارضایتی انرژی کمتری نسبت به برق ایران مواجه بوده اند، اما با این وجود با مشکلات زیادی مواجه شده اند به طوری که در اقتصاد، رفاه اجتماعی و پارامترهای مختلف توسعه این کشور با چالش مواجه شده است. این در حالی است که کارشناسان ایرانی با همت، مدیریت و غیرت اقدامات ارزنده ای انجام داده اند تا کشور در این زمینه با مشکل مواجه نشود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 630 هزار واحد تولیدی و صنفی در کشور وجود دارد، گفت: از این تعداد 580 هزار واحد به واحدهای کوچک در شهرها و نواحی صنعتی اطراف شهرها متصل هستند که به دلیل اشتراک برق آنها با خانوارها امکان پذیر شده است. برق در این مدت 580 هزار نفر بدون محدودیت به فعالیت خود ادامه دادند. این باید با قدرت و جدیت برای سال 1402 توسعه یابد.

محرابیان توسعه طرح کاهش مصرف برق در ادارات را مرهون تعامل ریاست جمهوری، هیات مدیره و سایر نهادها دانست و گفت: در تابستان 1398 مصوبه صرفه جویی در ادارات اجرایی شد اما صرفه جویی شد. اتفاق نیفتاد، اما در سال 1400 اعلام شد و نتیجه مثبت حاصل شد، بنابراین 650 مگاوات صرفه جویی شد، به ویژه با کاهش مصرف با تغییر ساعت اداری و افزودن ژنراتور به ادارات.

42 درصد از قبوض برق مشمول پاداش پس انداز و 8 میلیون خانوار مشترک برق اعتبار شد.

وی با تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی کامل در این زمینه، ادامه داد: 42 درصد از قبوض برق مشمول پاداش پس انداز شده است و باید تلاش شود این رقم در سال آینده به 72 درصد افزایش یابد. به مردم اطلاع داده شود که اگر یک پنجم مصرف خود را کاهش دهند، قبض برق رایگان و در صورت صرفه جویی بیشتر از یک پنجم، اعتبار دریافت می کنند. در این راستا 8 میلیون خانوار مشترک برق بدهکار شده اند و در نتیجه میزان تقاضای برق کاهش یافته است. در پایان مردادماه امسال شاهد کاهش 10 درصدی مصرف خانوارها نسبت به رقم 1401 و 4.5 درصد بودیم که این رقم برای صرفه جویی در بخش اداری کشور مازاد برق بیشتری ایجاد کرد.

وی در این خصوص گفت: با تجارب ارزنده و مدیریت مدبرانه، بسیاری از اقداماتی که در نگاه اول غیرممکن به نظر می رسد، اجرا می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان امروز در همایش مدیران صنعت برق که با توجه به برنامه ریزی برای گذر از پیک مصرف برق در سال 1402 و قدردانی از عوامل اجرایی گذار موفق در سال 1401 برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید سید فرید الدین معصومی گفت: این شهید بزرگوار از متخصصان صنعت برق کشور و نماد تعهد و تخصص در کشور به شمار می رفت.

وزیر نیرو با تاکید بر قدردانی از پیشکسوتان و فعالان صنعت برق کشور به عنوان بازیگران این عرصه افزود: مدیران، مهندسان و همه فعالان صنعت برق سرافراز امسال تلاش کرده اند تا تابستان امسال ملت شریف ایران را پشت سر بگذارند. با کمترین محدودیت و سختی. این اقدام بر خلاف بسیاری از محاسبات و پیش بینی ها با تلاش فعالان این صنعت منجر به خلق حماسه ای بزرگ شد.

این عضو کابینه دولت در ادامه به پیشرفت اقدامات برای افزایش ظرفیت های تولیدی پرداخت و گفت: یکی از مهم ترین اقداماتی که در سال گذشته صورت گرفت این بود که در ابتدای خرداد ماه تمامی نیروگاه های کشور تعمیر، بازسازی و آماده تولید شدند. در این راستا 98 درصد مقدمات در نیروگاه های کشور که گاه بیش از 50 سال قدمت دارند انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با این میزان سوختی که در کشور وجود دارد باید به بالاترین راندمان تولید انبوه دست پیدا کنیم، مطمئناً با وجود محدودیت های موجود دستیابی به بیشترین میزان تولید برق کار آسانی نخواهد بود. بنابراین تعمیر و نوسازی نیروگاه ها بر اساس برنامه یکی از اصول مهم دستیابی به این هدف است.

98 درصد نیروگاه های کشور آماده تولید هستند

این عضو هیئت دولت با اشاره به اقدامات ارزشمندی که در سال گذشته برای مدیریت سوخت و مخزن انجام شد، گفت: خوشبختانه سال گذشته را در این حوزه بدون مشکل با مدیریت موثر پشت سر گذاشتیم. در فصل سرد آینده با توجه به اینکه ظرفیت جدیدی برای گازرسانی کشور اضافه نشده است، مصرف داخلی افزایش خواهد یافت، در چنین شرایطی مدیریت بخش نیروگاهی و مدیریت شبکه به لطف اثربخشی بسیار حائز اهمیت است. اقدامات برنامه ریزی و پیش بینی می توان زمستان 1401 را بدون محدودیت و مشکل سپری کرد.

انتهای پیام

وزیر نیرو ضمن ابراز خرسندی از اینکه امروز صنعت برق کشور در مسیر درستی قرار گرفته است، گفت: صنعت برق در مسیر درستی قرار دارد تا عدم تعادل تولید و اقتصاد را برطرف کند، مهمترین ویژگی صنعت پرافتخار برق امروزی آن است. ثبات، مدیریت علمی و متعهدانه و پیگیری این امر مستلزم حفظ ثبات، مدیریت یکپارچه و هم افزایی است.

وزیر نیرو به اهمیت مدیریت مصرف و تقاضا اشاره کرد و افزود: در این زمینه سوالی که مطرح شده این است که با وجود عدم خرابی های داخلی چگونه برق بیشتری به صنعت کشور تامین شده است؟ در تابستان امسال، قطعی برق خانوارها به صفر رسید و برق عرضه شده به صنایع بسیار بالاتر از مدت مشابه سال های گذشته بود. بر این اساس به مردم گفته شد که هر کیلووات برق 100 تومان فروخته می شود، اما در صورت صرفه جویی، هر کیلووات را 500 تومان می خرند که منطق اقتصادی منجر به صرفه جویی را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه افزایش قابل توجه ظرفیت تولید برق در نظر گرفته شده است ادامه می دهد: بر اساس پیش بینی ها و اجرای طرح های توسعه ای پیش بینی می شود بیش از 7 هزار مگاوات برق نسبت به سال گذشته به ظرفیت تولید کشور اضافه شود. البته این مهم مستلزم اجرای دقیق برنامه ها بر اساس برنامه زمان بندی شده است.

محرابیان گفت: بر اساس رصدها و برآوردهای انجام شده در تابستان سال جاری، عدم تعادل 20 هزار مگاواتی را پیش‌بینی کردیم، یعنی اگر در گذشته رشد مصرف را تجربه می‌کردیم، امروز با عدم تعادل 20 هزار مگاواتی مواجه بودیم. پیک تقاضا در کشور ما نزدیک به 70 هزار مگاوات بود و 20 هزار مگاوات حدود 23 تا 24 درصد کل تقاضا است و با این تفاسیر عدم تطابق بین تولید و تقاضا بسیار نشان داد.

این عضو کابینه دولت افزود: برق ناشی از کاهش مصرف 1500 مگاواتی در بخش خانگی و همچنین کاهش مصرف 650 مگاواتی در بخش اداری علاوه بر افزایش ظرفیت با توجه به طرح های توسعه ای به مجموعه تولیدی کشور ارائه شد.

محرابیان با اشاره به تدوین هفت فصل برای تامین برق در تابستان 1402 گفت: شامل 140 برنامه اجرایی می شود به عبارتی این هفت بند مقدمه ای برای بخش های دیگر است. برنامه های پیش بینی شده در این زمینه با یکدیگر پیوند خورده اند. مثلاً اگر ظرفیت نیروگاهی ایجاد شود اما زیرساخت انتقال و توزیع آن برنامه ریزی نشود، نمی تواند موفق باشد.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت شرایطی که در زمستان سال جاری با آن مواجه هستیم، گفت: از سال 1397 تا سال جاری تامین گاز سوخت نیروگاه ها به دلیل افزایش چشمگیر مصرف خانوارها با کمبود مواجه خواهد شد. با تبدیل شدن مدیریت در بخش به گاز، باید از سوخت مایع برای نیروگاه ها استفاده شود که با بروز مشکلات توزیع و تامین نیاز به مدیریت دقیق و مناسب دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *