وی گفت: “اگر سیاست کنونی ترکیه در مورد قفقاز ادامه یابد و ایالات متحده و اسرائیل به حرکت خود در منطقه ادامه دهند ، ایران ناگزیر برنامه هایی را اتخاذ خواهد کرد که پیامدهای امنیتی برای یک دوره امنیت پایدار خواهد داشت.” امور
این کارشناس مسائل منطقه ای و بین المللی این مانور را که ایران هدایت می کرد کاملاً در چارچوب منافع ایران دانست و اعلام کرد: “هیچ کس نمی تواند با آن مخالفت کند”.
وی ادامه داد: “بدیهی است که مشکلات و تحولات رخ داده تنها مربوط به حل اختلاف بین آذربایجان و ارمنستان نیست ، بلکه یک فتنه زیست محیطی را تشکیل می دهد که در آن ایران دیگر نمی تواند ایستادگی کند. همسایگی و باید برای جلوگیری از شکل گیری توطئه ها انجام شود. و این س outsideال خارج از قواعد حقوق بین الملل نیست. همسایگی خوب بدین معناست که دو کشور نمی توانند به توافق و تعهدی برسند که دود آن در چشم ملت ایران و کشور ثالث بلند شده است.
زارعی ادامه داد: چگونه اسرائیلی ها در مورد آذربایجان مانند لبنان ، اسرائیل صحبت می کنند ، برای آذربایجان شرم آور نیست و باکو نمی داند که این موضوع باعث واکنش قطعی و جدیت ایران می شود و نمی داند که چنین عنوانی مشروعیت می بخشد. اقدام نظامی ایران. »بنابراین ، اگر مخالفان ایران در حال طرح فتنه هستند ، باید بدانند که ایران مختار است که این توطئه را بر هم زند و می تواند در راستای منافع ملی خود عمل کند.
این کارشناس مسائل منطقه ای و بین المللی در ادامه به اصل بازدارندگی اشاره کرد و گفت: هر کشوری در صورت مواجه شدن با تهدید فزاینده می تواند اقدامی انجام دهد. ما از یک سو مذاکرات دیپلماتیک خود را به ویژه با جمهوری آذربایجان آغاز کرده ایم و برای نشان دادن اینکه در آنچه می گوییم جدی هستیم ، مانور سپاه و ارتش را در بیله سوار و خداآفرین ترتیب داده ایم و این پیام روشنی دارد که اگر مسائل حل نشوند ، ایران در حال ورود به میدان است. در هر صورت ، ایران آرمان های ژئوپلیتیکی نیز دارد. به عنوان مثال ، چرا آرارات در اختیار ترکیه است؟ آیا این جنبه موقت یا دائمی توافق است؟ همه می دانند که آرارات تا زمان رضاشاه در اختیار ایران بود یا اینکه نوار متصل ترکیه به آذربایجان در اختیار ایران بود و ایران آن را تحمل می کرد و اکنون می تواند برای بازگرداندن این مناطق اقدامات قانونی انجام دهد. شاید ما نخواهیم آن را به آن سطح برسانیم ، اما ترکیه باید بداند که اگر اقدامی انجام دهد که از نظر ژئوپلیتیکی به ضرر ایران باشد ، ایران در دفاع از منافع و حقوق خود آزاد است.
سعدالله زارعی در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، با اشاره به سیاست همسایگی خوب با کشورهای همسایه ، اظهار داشت: این سیاست در مورد کشورهایی که سابقه تمدن و تاریخ خود در ایران را دارند ، اهمیت بیشتری دارد. ملتی که زمانی بخشی از ملت ایران بود و از ایران جدا شد ، ایران تلاشهای خود را برای حفظ روابط عاطفی و فرهنگی با آن دوچندان کرد و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، ما هنوز سعی کرده ایم تمام مسائل مطرح شده از سوی آذربایجان را حل کنیم ، ارمنستان ، گرجستان و تاجیکستان در مورد ایران برای نشان دادن حداکثر خویشتنداری ذکر شدند ، اما در اینجا می بینیم که همسایگی خوب ایران با توطئه ای که ایالات متحده ، اسرائیل و ترکیه و همچنین آذربایجان انجام داده اند پاسخ داده شده است و آنها در تلاش برای ایجاد اختلاف محیط زیستی برای ایران هستند.
وی در مورد تأثیر برگزاری این مانور خاطرنشان کرد: “ما باید برای صلح پایدار تلاش کنیم ، که تنها با حذف نقش مخالفان ایران در منطقه ایجاد می شود. اگر سیاست کنونی ترکیه در مورد قفقاز ادامه یابد و ایالات متحده و اسرائیل همچنان در منطقه گشت و گذار کنند ، این بدان معناست که ما برای مدت طولانی از امنیت برخوردار نخواهیم بود و ممکن است مجبور شویم از طرحی که دارای پیامدهای امنیتی است برای ایجاد پایدار خوشحال شویم. امنیت این امر به انتخاب کشورهای ذکر شده برمی گردد.
انتهای پیام