در نوامبر 2017 ، قطعنامه پیشنهادی خلع سلاح هسته ای ایران توسط کمیته بین المللی خلع سلاح و امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید. این قطعنامه با عنوان “ادامه اجرای تعهدات پذیرفته شده در کنفرانسهای بازنگری NPT در سالهای 1995 ، 2000 و 2010” ، که توسط هیات ایرانی به کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی سازمان ملل متحد ارائه شده ، ادامه دارد.
سرپرست معاون وزیر خارجه در امور حقوقی و بین المللی از ایالات متحده و سایر قدرتهای هسته ای خواست تا به تعهدات بین المللی خود عمل کرده و آنها را در اسرع وقت اجرا کنند. اولین اولویت کنفرانس بازنگری بعدی این معاهده باید اتخاذ تصمیم عینی در مورد خلع سلاح هسته ای باشد و در این راستا ، ما از موضع جنبش عدم تعهد برای آغاز مذاکرات درباره کنوانسیون جامع خلع سلاح هسته ای و تسلیحات هسته ای حمایت می کنیم. به
به گزارش خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز ، خلع سلاح هسته ای موضوعی است که سالهاست توسط گروه های حافظ صلح و در کشورهای مختلف مطرح می شود. در همین راستا ، پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای در سال 2017 توسط سازمان ملل تصویب شد. نه قدرت جهانی از جمله ایالات متحده ، روسیه ، بریتانیای کبیر ، چین ، فرانسه ، هند ، پاکستان ، کره شمالی و اسرائیل این رای را تحریم کردند.
پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) قبلاً به منظور جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای ، ادامه مذاکرات درباره خلع سلاح هسته ای و کمک به کشورهای غیر سلاح هسته ای برای استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای تصویب شده بود. اما قدرت های هسته ای با تمرکز بر دو ستون «خلع سلاح» و «انتقال مسالمت آمیز فناوری هسته ای» و گسترش زرادخانه های خود ، تنها با اعمال فشار بر دیگر کشورها بر «عدم اشاعه» تمرکز می کنند.
رضا نجفی ، سرپرست معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت خارجه کشورمان ، روز سه شنبه ، 7 اکتبر ، به مناسبت روز جهانی لغو سلاح های هسته ای در نیویورک گفت: سیاست و روحیه همه دولتها به طور کلی و قدرتهای هسته ای است. به خصوص.
برای اجرای خلع سلاح هسته ای ، جامعه بین المللی باید اولویت را برای مشروعیت زدایی استفاده از این سلاح ها قائل شود. اگر کسی تصور کند که آسیب ناشی از سلاح های هسته ای بیشتر از مزایای آن است و بازدارندگی نمی تواند دلیل قابل قبولی باشد ، حذف سلاح های هسته ای به احتمال زیاد وجود دارد.
وی تاکید کرد که جامعه بین المللی باید بر ضرورت پایبندی بی قید و شرط رژیم به NPT به عنوان یک عضو غیر هسته ای و پذیرش پادمان های جامع آژانس تأکید کند.
نجفی تأکید کرد که ایران بر اهمیت اجرای قطعنامه 1995 کنفرانس بازنگری خاورمیانه تأکید می کند و سلاح های هسته ای رژیم اسرائیل را تهدیدی برای صلح و امنیت در خاورمیانه و فراتر از آن می داند و از دستیابی به خاورمیانه جلوگیری می کند. کشور عاری از سلاح هسته ای
این دیپلمات گفت: “ما همچنان شاهد قدرت شرطی قدرت های هسته ای و برخی متحدان آنها بر بازدارندگی هسته ای هستیم و برنامه های آنها برای نوسازی و تقویت زرادخانه های هسته ای خود نقض آشکار روح و مفاد پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای است.” به گفته نجفی ، رد مذاکرات خلع سلاح هسته ای نقض تعهدات مندرج در ماده 6 این معاهده است و ایالات متحده مسئول بن بست مذاکرات است.
پیشنهاد اولیه برای گرامیداشت روز جهانی نابودی همه جانبه سلاح های هسته ای توسط جمهوری اسلامی ایران انجام شد و با حمایت جنبش عدم تعهد و تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، در دستور کار سالانه مجمع و سالانه برگزار می شود.
ایالات متحده اولین و تنها کشوری بود که در سال 1945 در پایان جنگ جهانی دوم از بمب اتم در هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرد و با سرعت بخشیدن به نوسازی هسته ای به بهانه ارتقاء ایمنی و امنیت ، به نقض معاهدات خلع سلاح هسته ای ادامه می دهد. ایالات متحده با نقض استانداردهای حقوقی و اخلاقی بین المللی ، نظریه خود بازدارندگی خود را رها نمی کند.
در عین حال ، خلع سلاح هسته ای جهان ، به جای یک دیدگاه فنی مبتنی بر خلع سلاح ، به شدت درگیر رویکردهای سیاسی کشورها و قدرت های جهانی است. در نتیجه برخی از کشورهای منطقه که با وجود این خطرات خود را در خطر می بینند و سعی می کنند فعالیت های مبهم خود را سرپوش بگذارند ، اظهارات سیاسی می کنند و به نوعی افکار عمومی را از حقایق منحرف می کنند. فیصل بن فرحان ، وزیر خارجه عربستان در سخنرانی مجازی خود در سازمان ملل متحد در روز جهانی منع گسترش سلاح های هسته ای مدعی شد که عربستان سعودی تلاش های بین المللی را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح های هسته ای کوتاه مدت و بلند مدت انجام می دهد. از توانایی تبدیل استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به استفاده نظامی پشتیبانی می کند.
در پاسخ به ادعاهای بی اساس وزیر خارجه عربستان در مورد برنامه هسته ای ایران ، سرپرست معاونت امور خارجه و امور بین الملل وزیر امور خارجه این اتهامات را رد کرد و گفت که فعالیت های هسته ای عربستان باید تحت حمایت آژانس بین المللی انرژی اتمی روشن شود. در پیمان منع جامع آزمایش هسته ای تاکید شد که در صورت برآورده نشدن درخواست آژانس بین المللی انرژی اتمی ، تمام همکاری های بین المللی با عربستان سعودی باید متوقف شود.
اظهارات بن فرحان در مورد برنامه هسته ای ایران در حالی مطرح می شود که مقام معظم رهبری فتوایی مبنی بر ممنوعیت تولید ، نگهداری و استفاده از سلاح های هسته ای صادر کردند و مقامات ایرانی بارها اعلام کرده اند که به دنبال سلاح هسته ای نیستند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز