وی با اشاره به مجاورت آذربایجان با ایران و فاصله کم این کشور از مرکز ایران گفت: بنابراین ، حضور رژیم صهیونیستی در آذربایجان مزایای زیادی برای این کشور به همراه دارد ، از جمله اجازه فعالیت های امنیتی و اطلاعاتی بیشتر در مورد ایران. و این مزیت برای اسرائیل در هیچ کشور دیگری در منطقه وجود ندارد.
وی در پایان سخنان خود گفت که معتقد است آذربایجان فی نفسه تهدیدی برای ایران نیست و دو کشور 30 سال است که با هم کار می کنند. آذربایجان می داند که برای خروج از بن بست استراتژیک به ایران نیاز دارد و این نباید روابط را مختل کند.
انتهای پیام
حسین آجرلو در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، در مورد اهداف رژیم صهیونیستی در حضور سرویس های اطلاعاتی ، امنیتی و نظامی در آذربایجان اظهار داشت: حضور رژیم صهیونیستی در آذربایجان را می توان در چند بعد مشاهده کرد. رژیم صهیونیستی بر اساس یک استراتژی دفاعی ، سیاسی و امنیتی سالهاست که با کشورهای جهان عرب رابطه برقرار کرده و در این راستا سعی کرده است با کشورهای غیر عرب روابط صمیمانه داشته باشد و حتی اتحادهایی مانند ایران وی قبل از انقلاب اسلامی یا روابط فعلی خود با کشورهایی مانند آذربایجان و ترکیه داشته است.
آجرلو در ادامه اظهار داشت که به نظر نمی رسد الهام علی اف به دنبال درگیری با ایران است و رژیم صهیونیستی با ایجاد فضای رسانه ای اهداف خاصی را دنبال می کند و برخی از افراد از این فضا سوء استفاده می کنند: من فکر می کنم هیچ یک از کشورها مانند ایران ، ترکیه و آذربایجان خواهان تحولات ژئوپلیتیکی عمده در منطقه هستند و بازیگران مداخله گر مانند رژیم صهیونیستی و ایالات متحده به دنبال تحولاتی در منطقه هستند که برخی از آنها روسیه و برخی دیگر را هدف گرفته است. این مربوط به ایران است.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: این اقدامات رژیم صهیونیستی باید مطابق سیاست حداکثر فشار اعلام شده توسط ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا باشد. ایالات متحده این سیاست را از نظر اقتصادی انجام می دهد و بعد سیاسی و امنیتی آن توسط رژیم صهیونیستی دنبال می شود.
یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: به نظر می رسد هیچ یک از کشورهایی مانند ایران ، ترکیه و آذربایجان تمایلی به تحریک تحولات ژئوپلیتیکی عمده در منطقه ندارند و بازیگران مداخله گر مانند رژیم صهیونیستی و ایالات متحده در تلاش برای اقدام هستند. به در منطقه ای که بخشی از پیکان این تحولات به سمت روسیه و بخشی دیگر به سمت ایران است.
وی گفت: “البته ما نباید فراموش کنیم که آذربایجان به بخشهایی از ارمنستان حریص است ، اما ارمنستان مالکیت قانونی و بین المللی این مناطق را دارد.” وی ادامه داد: ترکیه نیز در منطقه حریص است ، اما من فکر می کنم هر دو کشور می دانند که اگر بحث اختلاف و جدایی طلبی در منطقه مطرح شود ، منافع هیچ کشوری در منطقه از جمله آنکارا و باکو را تامین نخواهد کرد.
آجرلو با بیان اینکه ریشه این تحولات باید در جنبش های رژیم صهیونیستی مشخص شود ، گفت: یکی از راهبردهای رژیم صهیونیستی ناامنی در داخل ایران و مرزهای ایران است و این سوالی است که باید در نظر گرفته شود. “
آجرلو گفت: رژیم صهیونیستی در طول این سالها سعی کرده است با کشورهایی مانند ترکیه و آذربایجان روابط صمیمانه داشته باشد و حتی نفوذ خود را بر کردستان عراق نیز گسترش دهد. رژیم صهیونیستی اخیراً با حمایت واشنگتن به طور جدی ادامه داده است.
آجرلو گفت: “جمهوری آذربایجان قبلاً با رژیم صهیونیستی روابط داشته است و این رابطه در زمان الهام علی اف تشدید شده است.” به از دست دادن امنیت او
وی همچنین به ابعاد سیاسی اهداف رژیم صهیونیستی در آذربایجان اشاره کرد و گفت: این رژیم به نحوی در تلاش است تا دیدگاه ایران را درباره تحولات خاورمیانه از جمله سوریه ، با حضور قوی در کشورهایی مانند آذربایجان یا … درگیری هایی مانند قره باغ. لبنان و یمن و در واقع با افزایش تنش ها در مرز ایران ، به نوعی تهران را از اولویت خود برای مقابله با رژیم صهیونیستی منحرف می کند و این موضوعی است که مقامات ایرانی نیز از آن آگاه شده اند ، زیرا به نوعی همه تحرکات اخیر را سرکوب می کنند. در مرز ، آنها اسرائیل را می شناسند و تاکید کرده اند که هیچ گونه تهدیدی را نمی پذیرند و در مواجهه با تهدیدات ذاتی موجود تردید نخواهند کرد.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری محور مقاومت ، رژیم صهیونیستی سعی کرد تا در اطراف ایران به عنوان دشمن اصلی خود حضور داشته باشد تا موضوع محور مقاومت را کنترل کند که به نوعی به مرزهای فلسطین اشغالی این چارچوب سیاسی حضور فعال در کشورهای اطراف ایران است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز