شیرازی افزود: یافتن علت اصلی این حادثه منوط به یافتن لاشه های جدید است تا بتوان بر روی آنها معاینه میکروبی انجام داد. ما در تلاش هستیم تا جستجوی لاشه های جدید را هماهنگ کنیم.
شیرازی همچنین با اشاره به بیماری مسری که اخیراً در نقاطی از اروپا مشاهده شده است ، خاطرنشان کرد: این امر ما را وادار می کند تا این بیماری را مورد بررسی قرار دهیم زیرا آنفولانزای حاد پرندگان نه تنها بر ارگانیسم هایی مانند استخوان فک ، بلکه بر سلامت انسان نیز تأثیر می گذارد.
شیرازی در نهایت به موقعیت مهم فک های خزر در اکوسیستم دریای خزر اشاره کرد و گفت: وجود آرواره های خزر در اکوسیستم دریای خزر ثبات این زیستگاه و تعادل چرخه های بیولوژیکی آن را به دنبال دارد. از آنجا که این موجودات بسیار در خطر انقراض و بسیار آسیب پذیر هستند ، امیدواریم با مشخص شدن علت این مرگ ناپدید شود تا دیگر نتوانیم لاشه های بی جان این موجودات را در آب های دریای خزر ببینیم.
انتهای پیام
طی دو ماه گذشته ، مرگ و میر خزر در سواحل شمالی کشور افزایش یافته و لاشه این گونه در معرض خطر بیشتر از قبل مشاهده شده است. مشکلی که رئیس مرکز حفاظت فک خزر در مورد علل احتمالی آن توضیح داد.
امیر شیرازی در گفت وگو با ای بی اس نیوز وی با اشاره به افزایش افتادگی فک از خزر در روزهای اخیر گفت: از ابتدای سال 23 لاشه و در دو هفته گذشته چندین لاشه جدید شناسایی شده است. این لاشه ها توسط ماهیگیران برای ما آورده شده و از آبهای ترکمنستان جمع آوری شده است. در روزهای اخیر ، در استانهای گیلان و مازندران و در شهرهای محمود آباد ، جویبار و بابلسر ، لاشه هایی عمدتاً مردانه و در سلامت جسمانی مطلوب یافت شده اند. نکته مهم این است که اگر این فک ها بیمار بودند ، باید علائم ضعیف شدن تدریجی بدن آنها وجود داشته باشد ، در حالی که این فک های 15-20 ساله از سلامت جسمانی خوبی برخوردار بودند.
وی با تأکید بر لزوم مراقبت افراد در برخورد با این لاشه ها گفت: از آنجا که هنوز علت این مرگ مشخص نیست ، توصیه ما به افرادی که با این لاشه ها روبرو می شوند این است که از تماس با این موجودات و در اسرع وقت خودداری کنند. جهت تماس با مرکز مراقبت از فک خزر. اگرچه احتمال بیماری های عفونی در این لاشه ها کم است ، اما دلیل احتیاط را توصیه می کند.
وی با اشاره به ارسال پروتکل های لازم به استان های ساحلی دریای خزر ، گفت: ما دستورالعمل های لازم را به سه استان ساحلی اعلام کرده ایم که در صورت پیدا شدن اجساد ، پس از معاینه و آزمایش و در صورت لزوم برای جلوگیری از گسترش بیماریهای احتمالی ، با آهک دفن کنید تا این لاشه ها سریعتر تجزیه شوند. در برخی موارد ، اجساد این موجودات توسط اجاق های مخصوص در جراحی های دامپزشکی منهدم می شوند تا از شیوع بیماری های شایع مانند آنفولانزا یا دیستمپر که در سگ ها نیز مشاهده می شود ، جلوگیری شود.
رئیس مرکز حفاظت فک خزر افزود: “از آنجا که بیماریهای همه گیر مانند دیستمپر در موجودات جوان مشاهده می شود ، به احتمال زیاد علت این مرگ را نمی توان به این بیماری نسبت داد زیرا اکثر لاشه های مشاهده شده قدیمی هستند. ما در این زمینه با کارشناسان دانشگاه تهران تماس گرفته ایم و برای حل این مشکل با آنها همکاری می کنیم. پس از کشف لاشه های جدید ، ما به سرعت سعی می کنیم علت را بیابیم و از آسیب به فک ، دیگر موجودات ، انسان ها و اکوسیستم خزر جلوگیری کنیم.
رئیس مرکز حفاظت فک خزر به علل احتمالی این قربانیان اشاره کرد و گفت: “لاشه ها نشان می دهد که این فک ها در دریا گم شده اند و امواج لاشه های آنها را به خشکی بازگردانده اند. پیش بینی ما از علت مرگ آن فک ها چیزی شبیه یک مانور نظامی است. با توجه به اطلاعاتی که به دست ما رسیده است ، برخی از تمرینات توسط آذربایجان ، ترکیه و پاکستان مدتی پیش انجام شده است و ما در حال پیگیری موضوع برای بررسی ارتباط آن با از بین رفتن استخوان فک خزر هستیم. پس از آن ، احتمال بعدی آلودگی شدید آب و مسمومیت حاد این موجودات است. این رویدادها مطمئناً در زیر آب رخ داده است زیرا هیچ گونه فک در ساحل مشاهده نشده است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز