وی افزود: این در حالی است که باتری های گرافنی دارای مواد فعال کربن کامل هستند و بدون استفاده از فلزات کمیاب و گران قیمت می توانند جایگزین مناسبی برای باتری های فوق باشند، ضمن اینکه باتری گرافنی ساخت این شرکت با هزینه بسیار کم و بسیار ساده ساخته می شود. فن آوری. این باتری دارای الکترولیت ژل آبی است که نه تنها سلامت باتری را در جریان ها و ولتاژهای شارژ بالا تضمین می کند، بلکه خطر اشتعال را نیز از بین می برد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون نمونه اولیه باتری های گرافن را با موفقیت تولید کرده ایم، گفت: اخذ مجوز فعالیت های تحقیق و توسعه و اخذ مجوز تاسیس طراحی و ساخت انبار و باتری از دستاوردهای این پروژه است ضمن اینکه این پروژه در فرآیند صدور گواهینامه در مقیاس نانو
وی با اشاره به جنبه های اقتصادی این پروژه خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش های منتشر شده تنها باتری لیتیومی جهان در سال 2020 به ارزش 36 میلیارد و 900 میلیون دلار و در سال 2021 حدود 44 میلیارد و 490 میلیون دلار بوده است. انتظار می رود این بازار در سال 2028 به 193.13 میلیارد دلار برسد.
روزبه ترکی، مدیرعامل یکی از استارت آپ ها در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی ماده گرافن را یکی از ساختارهای کربنی 6 وجهی لانه زنبوری دانست که به دلیل خواص منحصر به فردش به عنوان ماده معجزه آسای قرن بیست و یکم نامگذاری شده است و ما آن را به یکی از مواد کاربردی برای ساخت وسایل ذخیره انرژی تبدیل کردیم.
ترکی گام بعدی این طرح را تولید باتری های گرافنی دانست و یادآور شد: پیش از این نمونه اولیه باتری های گرافنی در اندازه های مختلف را تولید کرده ایم. قسمت های منفی و مثبت باتری از گرافن است و از موادی مانند لیتیوم، کبالت و نیکل استفاده نکردیم.
ترکی ذخیره انرژی از مولدهای برق خورشیدی و بادی تمیز، اتاق های باتری برای تامین برق مورد نیاز برای ساخت کابینت باتری، باتری چراغ خیابانی و باتری خودرو به جای باتری اسید را از جمله کاربردهای این نوع باتری ها دانست.
وی، “مواد کاتد و آند فعال تمام کربن (گرافن) بدون استفاده از لیتیوم، کبالت و نیکل”، “استفاده از الکترولیت آبی و از بین بردن خطر انفجار و اشتعال”، “عمر طولانی بیش از 1500 سیکل”، بی نیازی وی ابزار و فناوری ویژه ساخت باتری و «دوست محیط زیست و قابل بازیافت» را از جمله مزایای باتری های گرافنی تولید شده در این شرکت برشمرد.
ترکی به بیان ویژگی های باتری های گرافنی تولیدی پرداخت و گفت: بیشترین سهم فروش باتری در دنیا مربوط به باتری های اسیدی و سپس باتری های لیتیومی است. با وجود محبوبیت بسیار زیاد این باتری ها، مشکلات و معایب زیادی از جمله «سمی بودن»، «استفاده از عناصر کمیاب»، «عمر کوتاه»، «خطر اشتعال» و «هزینه بالای ساخت و تولید» دارند. .
مدیرعامل این شرکت افزود: این شرکت همچنین توانایی ساخت باتری های گرافنی را در قالب های «باتری کیسه ای در سایزهای مختلف»، «باتری کاغذی (شامل الکترود مثبت و منفی)»، «باتری بدون کلکتور جریان (بدون مس و بدون ورق های آلومینیومی به عنوان الکترود).” الف
وی تمرکز تحقیقاتی این شرکت در 20 سال گذشته را تولید تجهیزات الکتریکی پست های فشار قوی دانست و گفت: طی 5 سال گذشته علاوه بر این فعالیت، بخش جدیدی در زمینه تحقیق و توسعه این شرکت در زمینه “باتری” شروع به کار کرده است. و در این بخش انواع گرافن و مواد گرافن را سنتز کردیم و در نهایت موفق به کسب دانش فنی تولید این مواد شدیم.
مدیر کل این شرکت رسانایی الکتریکی و حرارتی بالا، ساختار منسجم، انعطاف پذیری، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و سطح بسیار زیاد گرافن را از مزایای این ماده برای انواع ذخیره انرژی برشمرد و یادآور شد: بنابراین این شرکت این ایده مورد استفاده قرار گرفت و ما دانش ساخت انواع مختلف باتری های گرافنی را به دست آوردیم.
انتهای پیام
ترکی ادامه داد: با توجه به ویژگیهای خاص گرافن، این باتری نسبت به باتریهای لیتیومی عمر چرخهای بسیار بیشتر و حداقل 3 برابر بیشتر دارد و ساختار کاتد و آند در تعداد استفاده از باتری به حداقل مقدار خود میرسد.
ترکی افزود: اگر تنها 5 درصد از این بازار مربوط به ایران باشد، تقاضای بازار باتری لیتیومی در ایران در سال 2028 به 9.6 میلیارد دلار خواهد رسید که این رقم در حال حاضر حدود 200 میلیارد تومان است. اگر بتوان با هزينه توليد كمتر، باتريهاي با كيفيتتر، عمر بيشتر، باطريهاي ايمنتر را به بازار عرضه كرد، مطمئناً ميتوان بخش خوبي از اين بازار داخلي حفظ شده را به دست آورد.
وی رسانایی بالا را از دیگر مزایای گرافن برشمرد و خاطرنشان کرد: همچنین در این باتری ها از الکترودهای آبی استفاده کردیم. بنابراین باتری های تولید شده خطراتی مانند آتش گرفتن و انفجار ندارند.
گروهی از محققان کشور دانش فنی تولید باتری های گرافن مبتنی بر نانو را به عنوان باتری های سازگار با محیط زیست به دست آورده اند که معتقدند این نوع باتری ها جایگزین مناسبی برای دستگاه های ذخیره سازی موجود خواهند بود.
مدیرعامل این شرکت کاهش قیمت را یکی از مهم ترین مزیت های باتری های گرافنی دانست و گفت: سایر فلزات مورد استفاده در باتری ها نه تنها سمی هستند، بلکه گران هستند و از فلزاتی مانند کبالت، نیکل و لیتیوم استفاده می کنیم. در باتری هایی که تولید می کنیم.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز