چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

تضمین امنیت و ایمنی غذایی در الگوی پیشرفت اسلامی ایران

توزیع محصولات کشاورزی: ​​به سامانه یا شبکه توزیع و فروش محصولات کشاورزی در بازارهای داخلی و ملی و همچنین صادرات محصولات کشاورزی به خارج از کشور مطابق با سیاست های ملی و مزیت های نسبی اطلاق می شود.

برخی از الزامات اجرای این طرح عبارتند از:

بدیهی است که می توان از مشارکت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشگاه ها و شرکت های خصوصی و دانش بنیان مانند سایر کشورهای مرفه در تولید دانش و فناوری لازم در داخل کشور در زمینه تولید نهاده های مورد نیاز از قبیل بذر و نهال، اصلاح شده و پرمحصول، کود، آفت کش ها و مواد شیمیایی، واکسن دام و طیور و غیره. با توجه به شرایط اقلیمی کشور و همچنین فناوری های لازم برای ارتقای کمی و کیفی محصولات و همچنین افزایش بهره وری و مدیریت پایدار منابع آب و خاک و حفظ محیط زیست کشور نقش بسیار مهم و اساسی

علاوه بر این، سلامت جامعه در گرو مصرف مواد غذایی سالم و با کیفیت است و این موضوع مستلزم توانمندسازی یا ایجاد نهادها و سازوکارهای مؤثر برای نظارت و نظارت بر فرآیند تولید محصولات کشاورزی و غذایی و همچنین توزیع و توزیع است. فروش این محصولات در بازار درایت تاکید شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایران پیشرفت، امنیت غذایی به معنای امکان دسترسی اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی برای همه در همه حال به مواد غذایی کافی، مقوی و سالم برای رفع نیازهای تغذیه ای است. نیازها و اولویت های همه اقشار جامعه به منظور تأمین زندگی فعال و سالم. این تعریف مورد قبول تمامی سازمان های بین المللی از جمله سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد است.

ترویج یک رژیم غذایی صحیح و حلال که نیازهای کمی و کیفی لازم برای زندگی فعال، سالم و با نشاط رده های مختلف افراد از کودکی تا پیری را برآورده کند، بسیار مهم و ضروری است. تقویت نگرش علمی به موضوعات مرتبط با کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، از طریق کاهش کارفرمایان، تحول نظام آموزشی و پژوهشی و در نتیجه افزایش نقش علمی و سرمایه ای نهادها و سازمان های غیردولتی. نقش اساسی

نیاز است که دولت و مجلس طی یک برنامه مدون و اجرایی و بر اساس اصول 43 و 44 قانون اساسی با تغییر نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم شرکت ها به سیاست گذاری، هدایت و نظارت، و یا با کاهش قوانین و مقررات موجود و به میدان آوردن بخش خصوصی خریدار دانش اولیه مورد نیاز برای افزایش کمی و کیفی تولید همزمان با استفاده صحیح و علمی از منبع تغذیه الهی جامعه از نظر سلامت و صحت مصرف مواد اولیه غذایی، با همکاری مردم نسبت به تهیه و اتخاذ تدابیر لازم جهت ترویج الگوی صحیح مصرف مواد غذایی سالم و تامین حلال ها اقدام نماید.

با توجه به اهمیت این موضوع، در پیش نویس سند الگوی اسلامی ایران پیشرفت، در بخش اقدامات سند، این مهم در قالب «تامین ایمنی و امنیت غذایی با تأکید بر تولید ملی، ارتقای غذای سالم و حلال، اصلاح مدل تولید و توزیع و مصرف مواد غذایی و محصولات کشاورزی، دامی و آبزیان و ایجاد مکانیسم های نظارتی مورد نیاز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این طرح با استفاده از متنی از افق 50 ساله طرح الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت «بهداشت محیط زیست و پایداری منابع طبیعی، آب، انرژی، امنیت غذایی و سیستم مسکونی و توزیع جمعیت بر اساس کاربری اراضی» تدوین شده است. حداقل نابرابری فضایی در کشور» و تحقق این قسمت از افق سند الگو بسیار مهم و اساسی است.

مرکز پیشرفت الگوی اسلامی ایران نوشت: بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی و غذایی در داخل یا خارج از کشور باید با توجه به مزیت ها و سیاست های نسبی دولت و با مشارکت، همکاری و نظارت کارآمد و نظام مند مردم انجام شود. به ویژه تشکل ها و تعاونی های تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و غذایی باید مورد توجه قرار گیرد.

همانطور که کشورهای مختلف در سراسر جهان سیاست ها و برنامه ریزی های لازم را برای تامین امنیت غذایی و سلامت غذایی مورد نیاز جامعه اتخاذ کرده اند. در این راستا، پیشرفت علمی در کشاورزی با هدف افزایش خودکفایی در تولید محصولات اساسی در داخل کشور از طریق اصلاح الگوی تولید محصولات کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی، افزایش بهره‌وری منابع و عوامل تولید از جمله نیروی انسانی است. آب، خاک، انرژی، ماشین آلات، نهاده های تولید افزایش آگاهی و دانش استفاده کنندگان و به کارگیری دانش جدید و فناوری های سازگار با شرایط اقلیمی و اقتصادی-اجتماعی کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

رژیم غذایی صحیح یا سالم: به معنای تغذیه سالم، حلال و صحیح برای رفع نیازهای غذایی افراد از نظر کمی و کیفی در مراحل مختلف زندگی است.

از سوی دیگر افزایش بهره وری عوامل تولید و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و همچنین تغییر الگوی تولید محصولات بسته به شرایط اقلیمی و توان اکولوژیکی مناطق مختلف به ویژه با کنترل تخریب. یا استفاده مضر از منابع آب و خاک، اهمیت بیشتری دارد.

همچنین لازم است دولت با همکاری شورای اسلامی، اقدامات لازم را برای واردات به موقع مواد غذایی و نهاده های مورد نیاز مردم که به دلیل محدودیت منابع آبی و زمینی امکان تولید داخلی را ندارد، انجام دهد.

مدل تولید کشاورزی: ​​به سیستم تولید محصولات کشاورزی در مناطق مختلف و موضوعی با توجه به شرایط محیطی و افزایش بهره‌برداری از عوامل تولید و منابع کشاورزی به‌ویژه آب، خاک، انرژی، مکانیزاسیون، نهاده‌ها اطلاق می‌شود. بازار فروش و غیره

با توجه به دسترسی فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی افراد در تمام سنین به غذای سالم و با کیفیت، دولت با همکاری مجلس باید تعداد مشاغل را کاهش دهد و برای ارتقای فعالیت‌های دانشمندان برنامه‌ریزی و برنامه‌ریزی کند. اقدامات لازم برای تامین شرایط لازم برای ایده مبارزه با گرسنگی و فقر و ایجاد اشتغال فعال برای اقشار مختلف جامعه تا اقشار آسیب پذیر جامعه توانایی خرید مواد غذایی مورد نیاز خود را داشته باشند.

در این راستا کاهش دولت و سپردن هر چه بیشتر وظایف و اختیارات دولت به مردم و بخش خصوصی با توجه به سیاست های اصل 44 قانون اساسی و مانند سایر کشورهای پیشرفته دنیا امری اجتناب ناپذیر است. ، بسیار مهم و برجسته شده است. انتظار می رود دستاوردهای مطلوب این طرح در تامین امنیت غذایی و سلامت غذایی جامعه که ارتباط تنگاتنگی با امنیت ملی و ثبات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جوامع دارد، ایفا کند.

همچنین به منظور جلوگیری از احتمال آسیب به سلامت انسان و شرایط محیطی در کشور، طبق قوانین مصوب، واردات و تولید گیاهان تراریخته، دام، طیور و آبزیان در کشور بدون اخذ گواهی بهداشت ممنوع است. و مجوز ایمنی زیستی بازاریابی و فروش محصولات کشاورزی و غذایی در داخل یا خارج از کشور باید با توجه به مزیت ها و سیاست های نسبی دولت و با مشارکت، همکاری و نظارت مؤثر و سیستماتیک مردم به ویژه سازمان ها و تعاونی های تولیدکنندگان مورد توجه قرار گیرد. محصولات کشاورزی و غذایی

انتهای پیام

این راهبرد علاوه بر بهره مندی از افق 50 ساله، ریشه در مبانی فکری اسلامی ایرانی دارد که در پیش نویس سند تحت عنوان «مبانی نظری» آمده است. توجه به این مبانی و اصول، بنیان فکری افق سند را بهتر مشخص خواهد کرد. علاوه بر این، مبانی نظری کیهان‌شناختی الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی: «خداوند جهان مادی را در خدمت انسان قرار داد تا امانت‌دار و توسعه‌دهنده آن باشد. اگر انسان آگاهانه و صالحانه در مسیر رسیدن به اهداف الهی گام بردارد، نیازهای مادی او برآورده می شود. الهام گرفته

ایمنی یا سلامت غذا: به مواد غذایی سالم و با کیفیت بدون هیچ گونه عامل بیماری زا یا آلودگی بیولوژیکی و شیمیایی بر اساس استانداردهای بین المللی و ملی اطلاق می شود.

با توجه به چهار محور اساسی عرضه، دسترسی، مصرف و ثبات بلندمدت، امنیت غذایی یکی از رسالت‌های سه قوه زنده‌ی کشور و تمامی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مرتبط با مشارکت جمعیت‌های فعال، تولیدکنندگان و بخش‌های خصوصی است. بخش با توجه به تولید یا عرضه مواد غذایی در داخل کشور، با رعایت الگوی مناسب کشت محصولات کشاورزی و توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آب و خاک و همچنین افزایش بهره وری منابع تولید (آب، خاک). ، انرژی، نهاده ها و غیره) و سرمایه. انسانیت، هماهنگی و همکاری همه وزارتخانه های درگیر بسیار مهم و اساسی است.

امنیت غذایی: به معنای دسترسی فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی همه اعضای جامعه در همه حال به غذای کافی، مغذی و سالم برای یک زندگی فعال است.

ایران مانند سایر کشورهای جهان متعهد به تامین امنیت غذایی شهروندان خود بر اساس قوانین، سیاست های کلی برنامه های پنج ساله مصوب و تعهدات جهانی در این زمینه است. در این راستا کیفیت، کیفیت مغزی و حلال غذای سالم، از نظر وجود آلودگی های بیولوژیکی و شیمیایی، بر اساس استانداردهای بین المللی و شرع مقدس اسلام، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این طرح که توسط اتاق فکر آب، محیط زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی مرکز الگوی پیشرفت پیشنهاد شد و پس از طی مراحل مختلف در پیش نویس سند ادغام شد، شامل کلمات کلیدی است که در موارد متعددی به آن اشاره شده است. اهمیت آن:

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *