خبرگزاری آناتولی به نقل از تحلیلگران سیاسی و نظامی اسرائیلی در گزارشی اعلام کرد که علی رغم اختلافات داخلی در رژیم صهیونیستی بر سر توافق هسته ای ، مقامات ارشد اسرائیلی در نهایت به راه حل سیاسی برای نیازها نیاز دارند. ایالات متحده. آنها برنامه هسته ای ایران را ترجیح می دهند.
به گزارش ای بی اس نیوز ، خبرگزاری آناتولی در گزارشی از موضع فعلی رژیم صهیونیستی در مورد توافق هسته ای که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سال 2018 از آن خارج شد و اکنون دولت بایدن تصمیم گرفته است از طریق مذاکرات وین به این توافق بازگردد. وی نوشت: “محافل سیاسی در اسرائیل با بازگشت ایالات متحده به مذاکرات هسته ای با ایران مخالف هستند ، اما دولت فعلی برخلاف دولت قبلی ترجیح می دهد موضع خود را بدون مناقشه زیاد بیان کند. از سوی دیگر ، این محافل سیاسی مشکلی با راه حل سیاسی ندارند ، مادامی که ضامن توقف پروژه های هسته ای و موشکی ایران و فعالیت های آن در منطقه باشد.
در همین حال ، در یک فتوا ، رهبران ایران تولید ، نگهداری و استفاده از سلاح های هسته ای را راهی ممنوع اعلام کردند. طبق این فتوا ، مقامات ایرانی تاکید کردند که استفاده از سلاح های هسته ای در برنامه دفاعی ایران جایی ندارد و فعالیت های هسته ای ایران صرفاً صلح آمیز است و اهداف نظامی را دنبال نمی کند.
علاوه بر این ، ایران محدودیت هایی را برای لغو تحریم های بین المللی و آمریکا از زمان توافق هسته ای 2015 با قدرت های جهانی (ایالات متحده ، روسیه ، چین ، آلمان ، فرانسه و بریتانیا) وضع کرده است. خواستار یکی از شدیدترین بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته ای ایران و بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) بر برنامه هسته ای ایران نظارت کنند. آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها در گزارشات سه ماهه خود تأیید کرده است که برنامه هسته ای ایران از تعهدات هسته ای خود در قبال شورای آژانس بین المللی انرژی اتمی خارج نمی شود.
با این حال ، برنامه هسته ای ایران پس از خروج دولت ترامپ از توافق هسته ای بار دیگر به عنوان یک چالش مطرح شد. در نتیجه خروج یکجانبه دولت آمریکا از توافق ، اعمال مجدد تحریم های آمریکا و عدم تمایل کشورهای اروپایی به اجرای تعهدات خود برای یافتن راهی عملی برای عادی سازی روابط تجاری با ایران و کاهش تاثیر تحریم ها ، چند جنبش تعهد داوطلبانه خود به توافق هسته ای را کاهش داد. مقامات ایرانی بارها تأکید کرده اند که اقدامات انجام شده برگشت پذیر است و به محض بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای و تأیید صحت تحریم ها ، مجدداً اعمال خواهد شد.
خبرگزاری آناتولی گزارش داد: “تحلیلگران اسرائیلی می گویند نیاز دولت فعلی صهیونیست و دولت آمریکا به یکدیگر باعث شده است که دو طرف توافق را بر درگیری ترجیح دهند.” این در اولین ملاقات نفتالی بنت ، نخست وزیر اسرائیل و جو بایدن ، رئیس جمهور آمریکا در واشنگتن منعکس شد. در حالی که بنت از نشان دادن هرگونه نشانه ای مبنی بر موافقت ایالات متحده با بازگشت به توافق با ایران اجتناب کرده است ، بنی گانتز وزیر جنگ اسرائیل گفته است که ممکن است رژیم در مواقعی با شرایط جدیدی با ایران موافقت کند.
گانتز پس از صحبت درباره بازگشت به توافق هسته ای به فارین پالیسی گفت: “ایالات متحده اکنون در حال حرکت به سمت بازگشت برنامه هسته ای ایران است.” من این را قبول دارم. وی با بیان اینکه در صورت شکست مذاکرات ، اسرائیل آماده است تا “برنامه B” به رهبری آمریکا را در نظر بگیرد که شامل فشار اقتصادی گسترده بر ایران می شود ، افزود: اقدام نظامی اسرائیل یک گزینه است.
گزارش آناتولی می افزاید: “اگرچه بنت در مورد اظهارات گانتز اظهار نظری نکرد ، اما جناح راست اسرائیل اظهارات گانتز را تسلیم ایران دانست.” آمنون لورد ، تحلیلگر روزنامه اسرائیلی حیوم ، معروف به روابط نزدیک با بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر سابق اسرائیل ، گفت: “اظهارات گانتز مبنی بر همزیستی اسرائیل با توافق هسته ای جدید.”[رژیم صهیونیستی] وی دیگر سیاست مستقلی در مورد موضوع هسته ای در ایران ندارد ».
آناتولی گفت: “اینها چیزهای تأسف بار است ، به ویژه با توجه به مذاکرات با ایران در زمینه نظارت بین المللی از تاسیسات هسته ای این کشور.” “به طور کلی ، ایرانیان با داشتن چندین دوربین در تاسیسات هسته ای خود موافقت کرده اند ، اما کارت های حافظه را به ناظران تحویل نمی دهند تا آنچه ضبط شده است را نشان دهند.”
خبرگزاری ترکیه افزود: محمد مجداله ، تحلیلگر کانال 12 تلویزیون اسرائیل ، خاطرنشان کرد که گانتز در اظهارات خود نظر ارتش اسرائیل را بیان کرده است. وی با تاکید بر اینکه محافل نظامی و سیاسی در اسرائیل از توافق با ایران و قدرت های جهانی حمایت می کنند ، گفت: “این یک توافق خوب برای اسرائیل است.” یعنی توافق شامل توسعه کلاهک های موشکی و موشکی بالستیک و جلوگیری از غنی سازی اورانیوم است. اسرائیل معتقد است چنین توافقی مانع دستیابی ایران به سلاح هسته ای می شود. »
مقامات رژیم صهیونیستی خوش بین هستند که برنامه موشکی و دفاعی ایران در مذاکرات وین گنجانده شود و در توافق هسته ای یا در توافق جداگانه ای که دولت آمریکا آن را “توافق بلندمدت و قوی تر” نامیده است ، گنجانده شود. و دولت های فعلی تاکید کرده اند که مذاکرات وین تنها احیای توافق هسته ای از طریق بازگشت متقابل ایالات متحده و ایران به پایبندی کامل به توافق هسته ای و لغو تحریم ها علیه ایران است. او قصد مذاکره درباره دفاع خود را ندارد.
در این گزارش آمده است: “اظهارات گانتز منعکس کننده موقعیت ارتش اسرائیل است” و افزود که بدنه سیاسی دولت رژیم نمی تواند چنین بیانیه ای را به صورت علنی ارائه دهد ، زیرا در این صورت آنها توسط نتانیاهو و راست دیده خواهند شد. توافق بین المللی با ایران یک اشتباه استراتژیک است که به اسرائیل آسیب می رساند و مورد انتقاد قرار می گیرد. این تحلیلگر اسرائیلی گفت نتانیاهو از انتقادات شدید به گانتز اجتناب می کند زیرا او را بعنوان متحد احتمالی در آینده می داند و می افزاید: “گفتن چنین اظهاراتی برای گانتز آسانتر است زیرا می داند که در صورت تشکیل دولت در آینده ، نتانیاهو” ضروری است و دیگر مورد انتقاد قرار نخواهد گرفت. ”
آناتولی نوشت: “من فکر نمی کنم اظهارات گانتز مفهوم سیاسی داشته باشد.” علاوه بر این ، اختلاف نظرهایی در داخل دولت در این مورد وجود دارد. “گروهی که از توافق با ایران حمایت می کند که شامل وزیر امور خارجه ، وزیر جنگ ، وزیر بهداشت و وزیر حمل و نقل اسرائیل است.” وی گفت: “طرف دیگر ، متشکل از نخست وزیر ، وزیر دادگستری و وزیر اقتصاد و دارایی ، با هرگونه معامله با ایران مخالفند.” دولت فعلی آنچه نتانیاهو برای راه اندازی کمپین ملی و جهانی علیه توافق هسته ای انجام داد ، انجام نمی دهد. ”
آناتولی به نقل از تحلیلگر اسرائیلی گفت: “ایالات متحده وعده داده است که با دقت به موضع اسرائیل در مورد توافق هسته ای گوش خواهد داد ، اما پشت درهای بسته.” بایدن برای بنت روشن کرد که می خواهد با ایران معامله کند. س isال این نیست که آیا توافق منعقد می شود یا خیر ، بلکه نحوه انعقاد آن ، مفاد آن و نحوه اجرای آن چگونه است. س questionال این است که آیا این امر نه تنها برنامه هسته ای ، بلکه برنامه موشک های بالستیک ایران و فعالیت های آن در منطقه را نیز محدود می کند؟
آموس هارل ، تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص می گوید: “سیاست آمریکا دردناک است ، اما اسرائیل به تدریج آن را می پذیرد.” وی با اشاره به دیدارهای اخیر مقامات ارشد آمریکا با رژیم صهیونیستی افزود: اما دولت آمریکا با وجود دوستی صمیمانه و روابط خوب با اسرائیل هیچ علاقه ای به وی نشان نداد.
آناتولی در پایان به نقل از تحلیلگر اسرائیلی گفت: “برخلاف آنچه مقامات ارشد اسرائیلی می گویند ، هیچ گزینه نظامی مستقل علیه ایران روی میز نیست.”
انتهای پیام