لزوم تشکیل ستاد زیر مجموعه وزارتخانه برای اجرای الگوی فرهنگ

وی افزود: لازم است قوانین و مصوباتی بر اساس مطالعه و اجرای بهینه سازی الگوی کشت حتی فراتر از دشت و در سطح آبخیز با رویکردهای وزارت نیرو تدوین و اجرا شود. ایجاد هماهنگی ساختار آب بین وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو ضروری است. در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی دارای ساختار استانی و شهری برای پاسخگویی به مسائل حوزه کشاورزی است که ممکن است با توجه به تصمیمات استانی و مقامات محلی مطابق با مدل های کلان و یکپارچه منابع آب و خاک مطابقت نداشته باشد. وظایفی که به آنها سپرده شده است.
یکی از اعضای هیئت مدیره فدراسیون صنعت آب ایران با اشاره به اهمیت تغییر و اصلاح شیوه کشاورزی گفت: با توجه به بحران آب و خشکسالی هایی که در کشور دائمی شده است، هر طرحی که بر بهره برداری از منابع آبی اثرگذار باشد، باید با دقت کامل انجام شود. و با اهمیت خاصی.
وی با بیان اینکه متأسفانه ماهیت این مشوق ها پرداختن به اقتصاد مبتنی بر آب به جای توسعه مبتنی بر تولید بود، گفت: با توجه به بحران های شدید آب و حتی در اکثر نقاط و دشت های کشور، نیاز به تخصیص مجدد آب و تدوین قوانین مربوط به ارزیابی واقعی آب و همچنین نیاز به اندازه گیری و تعیین تعادل به روز رسانی منابع آب در سطح دشت و حوضه – که بیش از پیش ضروری است – احساس می شود که این سوال مطرح نشده است. خطاب.
این عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت آب ایران با اشاره به اینکه بحث اصلاح و تصویب طرح فرهنگ سازی مربوط به سال ها و یا حتی دهه های گذشته است و دلایلی که دستگاه های اجرایی برای عدم کارکرد آن ارائه می کنند، همچنان پابرجاست. وی تاکید کرد: در این شرایط ابتدا باید ابزارها و تجهیزات فنی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به ویژه رویکردهای مناسب برای کاهش بحران منابع آبی فراهم شود و پس از آن باید به این موضوع توجه شود، البته مطالعات انجام شود. با عنوان «بررسی چالشهای نحوه کشت و مصرف آب در کشاورزی» در سال 1398 توسط مرکز پژوهشی مجلس انجام شد که ابزاری مهم و مناسب برای تصمیمگیری است.
بیشتر بخوانید:
امیرهوشنگ رضایی در گفت وگو با ای بی اس نیوز وی درباره مواردی که برای تعیین الگوی فرهنگ باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در فرآیند تعیین و اجرای الگوی فرهنگ، ملاحظاتی از قبیل میزان منابع، نیازها و پتانسیل ها به عنوان ارکان تصمیم گیری مطرح می شود. در نتیجه پاسخ به سوالاتی از جمله اینکه چه محصولی، چه مقدار، کجا و چه زمانی باید تولید کنیم داده می شود.
وی درباره لزوم همکاری سازمان ها و نهادهای مختلف برای تحقق تغییر الگوی فرهنگ گفت: بدون تردید هماهنگی و همکاری دو وزارتخانه اصلی یعنی وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی از سطح کلان حتی به سطح جمعیت، بسیار ضروری است، زیرا از بالا به پایین بحث تغییر و بهینه سازی مدل بسیار مهم است. کشت باید با رویکردهای مشترک و تکمیلی وزارتخانه های کشاورزی، نیرو و سایر جهاد کشاورزی انجام شود. وزارتخانه ها و سازمان هایی مانند وزارت صنعت، معدن، تجارت، سازمان محیط زیست، منابع طبیعی و سازمان آبخیزداری کشور – به عنوان زیرمجموعه ای از وزارت جهاد کشاورزی که نقش مهمی در الگوی فرهنگی از جمله گیاهان دارویی ایفا می کند. و کشاورزی چوب وجود دارد – این اتفاق خواهد افتاد.
وی ادامه داد: با انجام مطالعات عمیق و کلان در این مقوله و همچنین با اتخاذ سازوکار اجرایی مناسب، قطعا نتایج مفیدی حاصل خواهد شد و با توجه به میزان تأثیر آن در بهبود وضعیت اقتصادی، کاهش بحران و رفع نارسایی آب و مهمتر از همه پیشگیری در مورد تخریب زمین باید ملاحظات خاصی را جدی گرفت.
وی افزود: از دیگر عوامل در تعیین و اجرای مصوبات و قوانین مربوط به الگوی کشت می توان به مدیریت و تعامل خوب دستگاه های اجرایی، جلب مشارکت ذی نفعان و بهره برداران بخش، کشاورزی، سازمان ها و در به ویژه هماهنگی لازم با مسئولین تنظیم بازار برای برآورده کردن بهترین انتظارات.
رضایی درباره لزوم تغییر روش کشت گفت: تغییر و یا به عبارت دقیق تر بهینه سازی روش کشت با توجه به تغییرات اقلیمی سال های اخیر، توسعه سطح زیر کشت بدون در نظر گرفتن منابع، سیاست ها و سیاست های بالقوه ضروری است. مدیریت با توجه اندک به برنامه ریزی کاربری زمین مبتنی بر آب. این امر ناشی از عواملی چون قیمت بسیار ارزان آب کشاورزی، عدم توانایی در پرداختن به زنجیره ارزش تولیدات کشاورزی، تناقضات برنامه های توسعه کشور در حوزه آب، خودکفایی برخی محصولات و کمیت عرضه بوده است. منابع آب تجدیدپذیر و قابل بهره برداری
رضایی ادامه داد: در رویکرد اخیر برای تعیین الگوی کشت، وظایفی برای وزارتخانه های نیرو و تلاش کشاورزی در نظر گرفته شده که برخی از آنها جای تأمل دارد. به عنوان مثال برای وزارت نیرو در اولویت تامین و توزیع آب، اعمال مشوق هایی مانند معافیت از تعدیل پروانه بهره برداری، کاهش 40 درصدی قیمت آب به دلیل رعایت الگوی فرهنگ سازی و کاهش تدریجی قیمت آب. آب تا 100 درصد با توجه به عملکرد در دستور کار قرار خواهد گرفت.
رضایی درباره لزوم کمک دولت برای اصلاح الگوی کشاورزی کشاورزان گفت: در این شرایط لازم است دولت هزینه های کاهش درآمد، عدم کشت محصولات و یا سرکوب تعدادی از محصولات را تامین و تقبل کند. معیشت تولیدکنندگان دولت و حاکمیت باید اراده ای برای اجرای طرح تغییر شیوه کشت داشته باشند. شاید با توجه به اهمیت موضوع و پیامدهای اجتماعی مانند مهاجرت و تخریب احتمالی زمین، تعریف کرسی برون وزارتی از سوی دولت شرایط را بهتر کند.
به گفته این عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت آب ایران، با توجه به آغاز روند کاهش منابع آبی کشور از ابتدای دهه 70 شمسی و نمود عینی و کلی آن در دهه اخیر در قالب بحران آب، امتناع از رسیدگی صحیح به طرح های جامع الگوی کشت منجر به اختلال و هدر رفت منابع، نوسان قیمت ها و عدم فرصت «بازاریابی» برنامه ریزی محصول و…
انتهای پیام
وی با تاکید بر تاثیر اصلاح طرح کشت بر کاهش مصرف آب تصریح کرد: باید با نگاهی جهانی و کلان و با توجه به میزان آب قابل استحصال، طرح کشت اجرا شود و در صورت وجود این مسائل. اگر نادیده گرفته شود، طرح اصلاح الگوی کشت مانند برخی از طرحهای مرکزی کالا، نتایج کاملاً معکوس خواهد داشت و منابع آبی کشور را از بین میبرد. البته ممکن است در روند اجرای این طرح، فرصت ها و فرصت های بیشتری برای مقابله با ابرچالش بحران آب در کشور ایجاد شود.
این عضو هیات مدیره فدراسیون صنعت آب ایران خاطرنشان کرد: از جمله نکات مهم دیگر می توان به ایجاد و در نظر گرفتن منابع مالی مناسب برای خرید تضمینی، ایجاد صنایع تبدیلی و تامین نهاده های دولتی برای سرمایه گذاری اشاره کرد. بحث ها
به گزارش ای بی اس نیوز این هفته در اولین نشست ملی الگوی کشت محصولات کشاورزی از سند تولیدات استانی سال زراعی 1401-1402 رونمایی شد. این سند بر اساس شرایط اقلیمی، استفاده بهینه از آب و خاک، رعایت مسائل زیست محیطی است. رویکرد اصلی نظارت بر توسعه الگوی کشت شامل کاهش مصرف آب، حفظ و بهبود تولید، صرفه جویی ارزی، افزایش ضریب نفوذ دانش، توسعه کشت در مزارع دیم کم بازده، توسعه کشت علوفه کم آب، توسعه است. کشت دانه های روغنی، اصلاح محصولات سبزی و صیفی فضای باز برای گلخانه ها.
این عضو هیئت مدیره فدراسیون صنعت آب ایران افزود: در خصوص وزارت جهاد کشاورزی اولویت بندی پروژه های زیربنایی آب و خاک و خدمات حمایتی راهبردی محصولات کشاورزی جزو وظایف است و از جمله نکات مهم می توان به ضرورت اشاره کرد. برای حضور ذینفعان و سازمان ها در تعیین الگوی فرهنگ.