تفسیر ضرغامی از عمرو با معروف پس از سخنان نمایندگان مجلس

ضرغامی چندی پیش در توئیتی نوشت: چند وقت پیش درباره حصر عمرو به معروف توییت کردم و از من انتقاد کردند که چرا این نهاد مقدس را تضعیف می کنم؟ امروز که ظاهراً همه این دوستان به یک نتیجه رسیده اند، می گویم: «پدرها اگر مردم نخوانند، کی را ببینند؟
وظیفه خود می دانم در فضای مجازی به شیوه خود در برابر دسیسه و شیطنت نقش موثری داشته باشم.
حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز در یادداشتی خطاب به ضرغامی گفت: وزیر، شما از شخصیت های برجسته هستید. باید بدانید که اصل هشتم قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر است پس باید پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر باشید. با این حال، اگر نمی خواهید خوب و بد را ببینید، نظر خود را تغییر دهید و خود را انقلابی معرفی نکنید.
نوروزی همچنین درباره سایت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری گفت: نام پایگاه اطلاع رسانی میراث آریا باید به پایگاه اطلاع رسانی ایرانی-اسلامی تغییر یابد، زیرا این نام ما را به یاد آریا مهر می اندازد.
وزیر کابینه دولت سیزدهم پایان این یادداشت را به بخشی از مصاحبه رادیویی خود که در 12 مرداد 1396 انجام شد، اشاره کرد و گفت: انقلاب با امر به معروف و نهی از منکر زنده است. [این مهم] اگر بسته شود از اسلام چیزی باقی نمی ماند و آنچه نیاز دارد نظارت عمومی و آزادی بیان است. اگر فضای مجازی وجود نداشت، نه آزادی برای جلوگیری از مشکلات تعریف می شد و نه نظارت عمومی بر کشور ما حاکم بود و ما هر دوی این سطوح را به برکت فضای مجازی داریم.
و دینم را به انقلاب و مردم ادا کنم.
به گزارش ای بی اس نیوز، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که مواضع اخیرش درباره عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر با انتشار پیامی در توییتر حاشیه ساز شد و انتقادات و تذکرات تعدادی از نمایندگان مجلس را به دنبال داشت. این بار یادداشت کوچکی در فضای مجازی منتشر کرد و مواضع خود را در امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد.
انتهای پیام
متاسفانه برخی از دوستان بدون توجه به صراحت من در توییت اول، صرفا بر اساس کنایه و کنایه توییت دوم که کاملا واضح و قابل درک است، درک ناقصی از موضوع داشتند که قابل احترام است.
عزت الله ضرغامی پس از اینکه تعدادی از نمایندگان توئیت وی را درباره عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر برجسته کردند، برداشت ها از مواضع وی را “نقص” خواند و جملات وی را “طعنه و کنایه” و “کاملاً واضح و قابل فهم” دانست. وی گفت: وظیفه خود می دانم که با روش خاص خود در برابر فتنه ها و انحرافات نقش موثری در فضای مجازی داشته باشم.
مایلم از همه دوستانی که نظرات خود را با دلسوزی و محبت به من منتقل کردند تشکر کنم.”
معتقدم اگر این فریضه بر اساس بینش حکیمانه شهید مطهری و با رعایت تمام قوانین و مقررات مکتب انجام شود، بسیاری از مشکلات جامعه اصلاح خواهد شد.
نقدعلی خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای رئیس جمهور به این وزیر بگویید مانند میراث فرهنگی به حوزه کاری خود رسیدگی کند، شبانه روز مشغول توئیت نباشد، حتی توییت هایی که به حوزه کاری او مربوط نیست. .
این نماینده مجلس همچنین از تعبیر «چون قافیه خسته کننده است، شاعر به جفنگ می آید» استفاده کرد و گفت: با این وضعیت کم کم به شوخی و جفنگ می افتی و شروع به خاطره گویی می کنی! چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری سه سال دیگر برگزار می شود که برخی آقایان این کارها را نکنند.
مقاله اجباری فراموش شده در مورد اهمیت این اصل مهم که قبلا نوشته ام در صفحه اینستاگرام و کانال تلگرامم منتشر شده است.
این مواضع وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اما به تذکر تعدادی از نمایندگان در صحن مجلس منجر شد تا جایی که برخی از آنها بار دیگر به طرح استیضاح ضرغامی اشاره کردند. عباس مقتدایی – نماینده اصفهان و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس – گفت: از مدت ها پیش در تدارک برکناری وزیر میراث فرهنگی بودیم. وزیر میراث فرهنگی به جای گفتن حرف هایی که در حیطه صلاحیت او نیست کار کند. از شورا می خواهم این موضوع را پیگیری کند.
محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی شهر و عضو فراکسیون روحانیون شورای اسلامی که چندی پیش به دنبال درخواست این نماینده، همین وزارتخانه با کشتار خیابان در بافت تاریخی خمینی شهر موافقت کرده بود. وی در یادداشتی به توییت اخیر ضرغامی گفت: ما قدیم کفت بودیم که خیلی هم به کافتر بازی علاقه داشتند. امروز توئیتهای باز داریم که نمونههای آن را در دولت قبل دیدهایم و متأسفانه در دولت فعلی نیز نمونههایی از آن را میبینیم. این افراد به جای اداره امور وزارتخانه تحت امر خود، شبانه روز توییت می کنند. اخیرا یکی از وزرا در توییتی یکی از مبانی دین را در قالب تکلیف زیر سوال برده است.
ضرغامی در این یادداشت نوشت:
“دوستان عزیزم،
امر به معروف و نهی از منکر از ارکان اساسی دین است. در توییت قبلی خود با این جمله بر اهمیت، ضرورت و جهانی بودن این اصل مهم تاکید کردم: «امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همگان است».
نوشته های مرتبط:
- زاکانی گاف داد/پایان جدال سه ساعته جلیلی، زاکانی و…
- موضع دولت درباره روسیه و اوکراین بسیار خوب بود/مخالف…
- روایتی ناشنیده درباره عقبه تئوریک نهضت امام خمینی (ره)
- منظورم از «زیر میز زدن» همان کار امام بود؛ آیتالله…
- ناگفتههای ضرغامی از سیاست تا سینما و صداوسیما
- گزارش دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ از…