حشمت الله فلاحت پیشه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ای بی اس نیوز در مورد تاریخ روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی ، اظهار داشت: روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی ، علی رغم نوسانات ، یکی از پایدارترین روابط در طول روابط آژانس با دیگر کشورها بوده است. . “
وی افزود: در این مدت ، روابط بین دو طرف عمدتاً به دلیل دخالت های سیاسی در نوسان بوده است. به عنوان مثال ، در مقطعی آمریکایی ها اولی هاینونن را به عنوان معاون آژانس منصوب کردند تا گزارش های محمد البرادعی ، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را دستکاری کند و از انتشار کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور کامل جلوگیری کند.
رئیس سابق کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به نشت اطلاعات برنامه هسته ای ایران توسط بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمان های دیگر اشاره کرد و گفت: به این نهاد بین المللی به منظور ایجاد فضای روانی منفی علیه جمهوری اسلامی ، برخی دولت ها ، سازمان های اطلاعاتی و حتی رسانه ها گزارش داده اند.
فلاحت پیشه انتقادات آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران را از عدم اجازه بازرسان این سازمان به کارگاه قطعات سانتریفیوژ در مجموعه تسا کرج یادآور شد و گفت: برای اینکه به چالش استرس زا تبدیل نشود ، آژانس مجبور بود از یک بحران سیاسی که به موضوع نزدیک می شود و به طور کامل با آن برخورد می کند.
این استاد دانشگاه با یادآوری اینکه بر اساس تجربیات تاریخی ، روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره در نتیجه مداخلات سیاسی ، اطلاعاتی و جاسوسی خارج از روابط دو طرف دچار تنش شده است ، گفت: با توجه به این شرایط ، دو سناریو است که او با ایران روبرو است. یکی قطع روابط به دلایلی مانند بی عملی بودن آژانس بین المللی انرژی اتمی در برابر خرابکاری رژیم.
وی گفت قطع روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به نفع منافع ملی نیست و افزود که این امر ایران را در معرض اتهاماتی قرار می دهد که با واقعیت های رفتاری و قابلیت های برنامه هسته ای ایران مغایر است.
این کارشناس مسائل استراتژیک خاطرنشان کرد که ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی نباید در مذاکرات را ببندند و نباید به طرف های سوم اجازه دهند که مقاصد سیاسی خود را بر همکاری فنی بین دو طرف تحمیل کنند. آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین باید اقدامات خرابکارانه رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته ای ایران را محکوم کرده و اقدامات بازدارنده لازم را در این زمینه انجام دهد تا به سازوکار جدیدی برای همکاری با ایران دست یابد تا ایرانیان بتوانند به همکاری خود ادامه دهند. هر یک از نگرانی ها
نماینده دوره های هفتم ، هشتم و دهم مجلس شورای اسلامی بخشی از تعهدات هسته ای ایران را به توافق برجام گره زد و گفت: تعهدات سایر طرف ها قابل تقویت است.
فلاحت پیشه از آژانس بین المللی انرژی اتمی (آژانس بین المللی انرژی اتمی) خواست تا در مواقع حساس به دلیل جنبه های فنی سیاسی مهم خود از گزارشگری خودداری کند ، زیرا این امر با منشور بین المللی انرژی اتمی بین المللی آژانس (IAEA) برای کاهش تنش در حوزه هسته ای مغایرت دارد. به
وی خروج ایالات متحده از برجام تحت ریاست دونالد ترامپ ، رئیس جمهور پیشین را یادآور شد و گفت: “از آنجا که آمریکایی ها به تعهدات خود توجه نکرده و تحریم های جدیدی را علیه ایالات متحده وضع کرده اند.” ایران ، جمهوری اسلامی به طور طبیعی دارای تعدادی از قابلیت های جدید. ‘ حوزه هسته ای اما به معنای پایان دیپلماسی برای حل مسئله هسته ای ایران نیست.
پروفسوری از دانشگاه علامه طباطبایی خروج آمریکا از برجام را کلیدی برای توقف دیپلماسی در این زمینه عنوان کرد و گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) تا زمانی که سایر طرفها تعهدات آژانس را اجرا نکنند ، بخشی از ساختار قدرت خواهد بود. سیستم بین المللی گرفتار بازی های سیاسی خواهد شد. اگر عزم سیاسی در همه مناطق برجام شکل بگیرد ، امکان احیای برجام وجود دارد.
فلاحت پیشه فرسایش مذاکرات را یکی از خطوط قرمز دولت سیزدهم در زمینه هسته ای عنوان کرد و گفت: “بر اساس تجربیات تاریخی گذشته ، دولت جدید ایران می خواهد ضمانتی مطمئن ، پایدار و تضمینی داشته باشد. عملیاتی برای لغو تحریم ها تا توافق احتمالی آینده حاصل می شود. “از گذشته رنج نبرید.
وی همچنین به تعهد دولت جدید آمریکا برای لغو تحریم ها اشاره کرد و افزود: برخلاف ادعای جو بایدن ، رئیس جمهور آمریکا ، اجرای شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار بود یکی از بیست فرمان اول ریاست جمهوری وی باشد ، اما چنین شد اتفاقی نمی افتد کاهش برجام.
این کارشناس مسائل بین الملل از جمهوری اسلامی برای دیپلماسی فعال برای خنثی سازی روابط با آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست و گفت: خرابکاری های رژیم صهیونیستی از ایالات متحده چراغ سبز دریافت می کند ، بنابراین در صورت احیای مذاکرات برجام ، احتمال صهیونیستی خرابکاری کاهش می یابد
فلاحت پیشه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را دستاورد مهمی برای به رسمیت شناختن برنامه هسته ای صلح آمیز ایران خواند و گفت: “ایران تنها کشوری است که قطعنامه آن برای به رسمیت شناختن صنعت هسته ای خود صادر شده است و باید با کمک دیپلماسی انجام شود. “بیایید سعی کنیم این دستاورد را حفظ کنیم. برخی ممکن است س withdrawalال خروج ایران از NPT را مطرح کنند ، اما باید بدانیم که دستاورد آن برای همیشه ایران را در برابر چالش های جدی سیاسی و دیپلماتیک قرار خواهد داد.
وی با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی سالهاست سیستم اقتصادی و توسعه ای خود و سیستم تجاری خود را به سمت شرق متمایل کرده است ، گفت: علیرغم رفع بیشتر نیازهای کشور از طریق آسیا ، کشورهای غربی ایران را با تحریم های شدید و حضور آنها هدف قرار داده اند. و تأثیر آنها در سازمان های بین المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد و در بزرگراه های تجاری جهان مشکلاتی را برای ایران ایجاد کرده است ، بنابراین نباید از دیپلماسی برای کاهش تنش با غرب غافل شد.
وی افزود: هرچه کشوری تنش های خارجی را کاهش دهد ، موفق تر است. کشور ما تنش های زیادی دارد و باید این تنش ها را تا حد ممکن در سه حوزه منطقه ای ، دو جانبه و جهانی کاهش دهد. به طور اتفاقی ، این کاهش تنش به هم مرتبط هستند و در هر ناحیه ای که استرس کاهش یابد ، در سایر مناطق تنش کمتری وجود خواهد داشت.