عرضه خودرو در بورس راهی برای تبدیل کالاهای سرمایه ای به کالاهای مصرفی است

absnews
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، امیرحسین جلالی در خصوص مزایا و معایب فروش خودرو در بورس کالا افزود: هیچ کشوری خودرو را در بورس کالا نمی فروشد، اما از آنجایی که در کشور دستور قیمت داریم، تصمیم بر این شد که تعادل بین آنها برقرار شود. قیمت. . ، خودروها و قطعات قابل عرضه در بورس.
نایب رئیس هیئت مدیره انجمن قطعه سازان عرضه خودرو در بورس را راهکاری برای تبدیل این کالای سرمایه ای به کالای مصرفی دانست و گفت: مردم برای حفظ ارزش خودرو برای خرید خودرو بیرون رفتند. پول آنها، که خودرو را از یک محصول مصرفی به یک کالای سرمایه تبدیل کرد.
جلالی افزود: عرضه خودرو در بورس در کوتاه مدت می تواند تعادل بین عرضه و تقاضا برقرار کند اما باید توجه داشت که عرضه در بلندمدت نیز می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.
وی مشکلات قطعه سازان را محدود به زمان حال ندانست و گفت: چند سالی است که قطعه سازان با مشکلات زیادی از جمله کمبود نقدینگی و قیمت گذاری دستوری دست و پنجه نرم می کنند.
جلالی افزود: به دلیل تورم که ناشی از قیمتگذاری اجباری است، قیمت خودرو هرگز افزایش نمییابد، به عنوان مثال تورم پارسال 40 درصد بوده است، اما این تورم تاثیری بر قیمت خودرو نداشته است.
وی گفت: پرداخت خودروسازان به قطعه سازان در درجه اول از طریق ابزارهای بانکی است. این سوال یک مشکل اساسی دارد و آن این است که بانک ها درصدی از مبلغ تسهیلات را قفل می کنند.
جلالی ادامه داد: در بهترین حالت خودروساز می گوید در 120 روز کاری بدهی OEM را پرداخت می کند یعنی اگر بدهی 150 میلیارد تومان باشد شرکت سازنده قدرت پرداخت دارد خرید 100 میلیارد تومان چون مابقی آن صرف تورم و بلوکه شدن در بانک ها می شود.
وی افزود: مشکل دیگر قطعه سازان نداشتن سرمایه در گردش کافی برای تولید است که برای تامین سرمایه در گردش باید از بانک وام بگیریم که بسته به شرایط قطعه سازان این وام نیز کاهش می یابد. از نظر نقدینگی نیز در مشکل هستند.
جلالی قطعه سازان را در تلاش برای چرخاندن چرخ خودروسازان دانست و گفت: در 10 سال گذشته که سخت ترین دوران برای فعالان اقتصادی بوده است، قطعه سازان خودروسازان سبک را روشن نگه داشته اند. بسیاری از قطعات در داخل کشور ساخته می شوند که قبلا وارد شده اند، اما در نظر داشته باشید که تورم روی 40 درصد قطعات داخلی تاثیر می گذارد، اما با ثابت بودن نرخ یورو و دلار، قیمت سکه های وارداتی تغییر چندانی نمی کند. و اغلب با تورم کشور مبدا محاسبه می شود.