تولید روزانه برق به 87000 مگاوات رسید

حمیدرضا صالحی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: با سرمایه گذاری و هدف گذاری در صنعت برق باید به سمتی برویم که در سال های آینده با خاموشی مواجه نشویم و تعادل بین تولید و تولید وجود داشته باشد. مصرف برق 17000 مگاوات نیروگاه نصب شده کمبود داریم که برای آن به 12 تا 13 میلیارد دلار سرمایه اعم از خط و پست نیاز داریم.
وی با بیان اینکه از نظر تراز انرژی بخش برق در فصل زمستان، با توجه به اینکه تولید و مصرف به گونه ای است که از نظر تولید مشکلی نداریم، مشکل کمبود گاز مطرح می شود، گفت: کشور باید همچنین در بخش گاز سرمایه گذاری کنید تا مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد.
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران ادامه داد: سال گذشته در فصل زمستان با مشکل کمبود گاز مواجه بودیم و بسیاری از نیروگاهها نتوانستهاند گاز کافی دریافت کنند و به سمت سوخت نفت کوره رفتند. و آن هم در شرایطی که بسیاری از نیروگاه ها نیز به دلیل مسائل زیست محیطی قادر به استفاده از نفت کوره نبودند و به همین دلیل شاهد قطعی برق بوده ایم.
به گفته وی، در حال حاضر شاهد افت فشار در بسیاری از میادین تولید گاز هستیم و این مانع از رسیدن به ظرفیتی که محاسبه کرده بودیم است. این مشکل کاملا به دلیل عدم سرمایه گذاری است که در سال های گذشته رخ داده است.
انتهای پیام
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: نیروگاه های معادل 15 تا 17 هزار مگاوات باید در سال 1401 نصب می شد و تا پایان برنامه ششم به 160 هزار مگاوات می رسیدیم اما شده است. این اتفاق افتاده و هنوز به 105000 مگاوات نرسیده و اکنون تولید حدود 87000 مگاوات است.
صالحی با بیان اینکه تحقق قیمت برق می تواند منجر به مصرف بهینه و تعریف پروژه های بهینه شود، گفت: پروژه های بهینه سازی در ایران معنا ندارد. در فولاد تا زمانی که قیمت برق پایین باشد میزان مصرف کاهش نمی یابد و در سایر صنایع نیز وضعیت به همین منوال است.
دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران ادامه داد: در حوزه گاز تنها مشکل تولید در نیروگاه نیست. بسیاری از صنایع مانند صنعت فولاد تا 70 درصد مصرف گاز را به عنوان نیرو نیاز دارند و اگر همین مسیر را ادامه دهیم و با کمبود مواجه شویم، دوباره شاهد قطع گاز صنعتی خواهیم بود.
صالحی با اشاره به اینکه این مشکل از بخش صنعت نیز آسیب بیشتری دیده است، گفت: امسال نیز باید اتفاق بیفتد. به عبارت دیگر اگر سوخت تولید کافی نباشد، بدون شک شاهد خاموشی خواهیم بود. برای مقابله با این مشکل باید سال ها قبل سرمایه گذاری هایی انجام می شد تا صنعت گاز توسعه یابد.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر باید تولید گازهای گلخانه ای کاهش یابد، گفت: ایران جزو 10 کشور تولیدکننده بیشترین گازهای گلخانه ای است و این در شرایطی است که 9 کشور دیگر نیز تولید ناخالص بالایی دارند. در این راستا منطقی شدن قیمت مزیت هایی دارد که می توانیم به آنها دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: در ایران طرحهای بهینهسازی سوخت اجرا نشده و شرکتها و بنگاههای بزرگ سیاستهای خود را در این راستا هدایت نمیکنند. زیرا برای درک این مشکل باید پول خرج کنند، اما به دلیل هزینه کم انرژی این اتفاق نمی افتد. بنابراین به روز رسانی قیمت سوخت باعث کاهش مصرف و افزایش راندمان می شود.