وزارت خارجه ایران بلافاصله با صدور بیانیه ای به تصویب این قطعنامه اعتراض کرد. در این بیانیه با اشاره به حمایت عمومی اردن و حمایت کامل از عراق در طول جنگ ، رئیس شورای امنیت (نماینده اردنی که وظیفه تدوین قطعنامه را بر عهده داشت) از اختیارات لازم برای رسیدگی به این موضوع برخوردار نیست. “محکومیت متجاوز و جبران خسارت وارده به ایران مورد تاکید قرار گرفت.
عراق در آغاز تهاجم ملی خود به ایران در سپتامبر 1980 از جاده مندلی-سومار برای اشغال ارتفاعات سرکوب مرزها و تسلط بر دشت سومار استفاده کرد.
قطعنامه 522 در هفت پاراگراف بدون در نظر گرفتن هویت کشور متجاوز و جبران خسارت وارده به کشور آسیب دیده تهیه شد. در این قطعنامه ، شورای امنیت با پذیرش قطعنامه قبلی (قطعنامه 514 ژوئیه 1982) از موضع عراق استقبال کرد و خواستار از سرگیری فعالیت های میانجی های بین المللی شد.
سعدون حمادی وزیر امور خارجه عراق از شورای امنیت خواست تا تصمیمات موثرتری در مورد ایران اتخاذ کند. پس از شنیدن سخنرانی های سخنرانان ، شورا به رای گیری پرداخت و قطعنامه 522 را تصویب کرد که متن آن توسط نماینده اردن به عنوان رئیس دوره ای شورای امنیت تهیه شد. تایید شده.
با این حال ، پس از عملیات گسترده در قدس و آزادسازی خرمشهر در ژوئیه 1982 در چارچوب یک کمپین تبلیغاتی ، عراق از برخی از این مناطق که برخی از آنها ارزش نظامی نداشت ، عقب نشینی کرد و در برخی مناطق نیروهای خود را تنها عقب نشینی کرده است. از دشتها و دشتها عقب نشینی می کند و همچنان قله های سلطه و سرکوب را حفظ می کند.
مجاورت منطقه عملیات مسلم بن عقیل با پایتخت عراق باعث وحشت صدام و مقامات عراقی شد. براساس نتایج عملیات ، صدام در سومین شب عملیات به یکی از پایگاه های منطقه رسید و خطاب به مقامات نظامی منطقه گفت: شهرت عراق به خطر افتاده است.
بنابراین ، همانطور که ملاحظه می شود ، وضعیت پس از فتح خرمشهر که در آن ایران برتری در جنگ داشت و قطعنامه 514 سازمان ملل متحد مبنی بر پایان جنگ و پذیرش صلح توسط طرفین ، بدون شناخت متجاوز ، پس از عملیات آشکار گذشت. بن عقیل ، که ایران در وضعیت نظامی برتر از رژیم بعث قرار دارد ، بار دیگر قطعنامه ای ناعادلانه برای کمک به صدام برای فرار از شکست ، بدون اعتراف به متجاوز و بدون پرداخت غرامت ، تصویب کرد.
– فصلنامه نگین ایران (شماره 38) ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ، پاییز 1390 ، صفحات 9 و 10
پس از عملیات مسلم بن عقیل ، عراق در سطح بین المللی اقدام به تخریب دیپلماتیک کرد. وزیر امور خارجه عراق با سران هیئت های دائمی شورای امنیت دیدار کرد و از عراق خواست تا جلسه ای را برای بررسی وضعیت وخیم منطقه تشکیل دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز ، منطقه عملیاتی مسلمانان ابن عقیل که شامل شهر سومار و عقبه بود ، با جاده ای آسفالته از ایلام به سومار و یک ایست بازرسی بین میان تنگ و عبور از ارتفاعات مرزی تا شهر مندلی عراق پایان یافت. در شمال این منطقه نفتشهر و در جنوب ارتفاعات میمک قرار داشت.
تصویب قطعنامه 522 سازمان ملل
– فصلنامه نگین ایران ، شماره 38 ، صفحات 16 ، 17
در اولین روز عملیات مسلم بن عقیل ، نیروهای محلی موفق به تثبیت مواضع اشغالی شدند. یکی از مشکلاتی که می تواند موفقیت را تهدید کند ، بمباران هوایی دشمن بود که به دلیل ابری شدن هوا در اولین روز عملیات و تثبیت مواضع اشغال شده توسط نیروهای محلی برطرف شد.
منابع:
در حقیقت ، در طول جنگ هشت ساله ، جامعه بین المللی تنها درصورتی که عراق در موقعیت ضعیفی قرار داشت ، بدون در نظر گرفتن اصول و استانداردها ، به دنبال پایان جنگ بود.
با وجود هوشیاری دشمن در منطقه عملیات ، نیروهای محلی توانستند به اهداف اصلی عملیات دست یابند.
این عملیات با حضور شهید محراب ، آیت الله عطاءالله اشرفی اصفهانی ، امام جمعه سابق کرمانشاه و به فرماندهی شهید حاج محمد ابراهیم همت انجام شد.
“رزمندگان اسلام پس از عبور از معابر ساخته شده در میدان مین ، به خطوط دفاعی دشمن رسیدند و به خطوط دفاعی نیروهای عراقی نفوذ کردند و به عمق منطقه نفوذ کردند.
سه روز پس از این درخواست ، شورای امنیت سازمان ملل متحد تشکیل جلسه داد. محمد بوستا ، وزیر خارجه مراکش به نمایندگی از کشورهای عربی صحبت کرد. وی خواستار ادامه کار هیئت های صلح و همکاری ایران با آنها ، حمایت از عراق و خواندن آن به عنوان کشوری صلح طلب شد.
اهداف عملیات مسلم بن عقیل
– لطف الله زادگان ، علیرضا ، خاطرات جنگ ایران و عراق: عملیات مسلم بن عقیل (جلد 21) ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ، چاپ اول ، 2012 صفحه 592 ، 593 ، 594 ، 595
بنابراین ، این عملیات با هدف بازکردن جبهه جدیدی در منطقه مرکزی ، از بین بردن تمرکز نیروهای دشمن در جنوب ، از بین بردن تسلط دشمن بر منطقه سومار و تسلط نیروهای محلی بر شهر. مندالی و تهدید عراق در ساعات اولیه صبح این کار صبح 9 اکتبر 1961 آغاز شد.
ارتفاعات مرزی منطقه سومار یکی از ارتفاعاتی بود که نیروهای عراقی مستقر در ارتفاعات مرزی بر سومار ، قصرشیرین و نفت شهر کنترل کامل داشتند و بنابراین ارتباط شمال و جنوب نیروهای محلی در آن منطقه بود. مشکل ساز. به
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز