پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

هنرمندانی که آثار خود را در حراج می فروشند نگران مالیات نیستند

به گزارش ای بی اس نیوز، نمایندگان مجلس در بررسی بودجه 1401 در بخش درآمد، «فعالیت های هنری موضوع بند (ل) ماده (139) قانون مالیات های مستقیم» را از بند الف تبصره 6 بودجه حذف کردند. معافیت مالیاتی فعالیت های مربوط به انتشار کتب درسی» و «فعالیت های هنری موضوع بند (ل) ماده (139) قانون مالیات های مستقیم» حذف می شود. آنها حفظ معافیت مالیاتی هنرمندان را تصویب کردند. پیش از حفظ معافیت مالیاتی هنرمندان، گفته می شد هنرمندانی که بیش از 260 میلیون تومان در سال درآمد دارند مالیات بپردازند.

سمیع آذر درباره معافیت خریداران آثار هنری نیز گفت: این مالیات ممکن است تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده باشد که فعلاً برای آثار هنری مشابه اعمال نمی شود، فرش، کتاب، مطبوعات و سایر اقلام نیز باید باشد. در راستای حمایت از تولید ملی، اشاعه فرهنگ و سرمایه گذاری های اقتصادی مناسب، افرادی که تصمیم به خرید آثار هنری می گیرند، خواه بر اساس علایق شخصی خود اقدام می کنند، اقداماتشان در جهت فرهنگ سازی و حمایت از خلاقیت های هنرمندان است. و جامعه هنری و یا به منظور سرمایه گذاری اقدام به خرید و فروش آثار هنری می کنند که این نیز فعالیتی در راستای تقویت اقتصاد کشور است زیرا سرمایه گذاری در هنر نقش مهمی در تولید ثروت ملی دارد. بدون اینکه بار تورمی بر اقتصاد کشور وارد شود. در آثار هنری ضمن تحریک اقتصاد هنر از انباشت سرمایه در بانک ها برای دریافت سود و یا سرمایه گذاری در کالاهای تورم زا مانند ملک، طلا، ارز، خودرو و … جلوگیری می کند و بنابراین نقش مهمی در اصلاح دارد. روندهای اقتصاد کشور بنابراین معافیت مالیاتی این افراد نیز حمایت از سرمایه گذاری در بخش تولید داخلی است که مورد توجه دولت نیز می باشد.

علیرضا سمیع آذر، مدیر حراج تهران در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: بر اساس بند (ل) قانون مالیات های مستقیم، کلیه فعالیت های هنری زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که البته شامل خرید می شود و آثار هنری نیز قابل فروش هستند، از پرداخت مالیات معاف هستند. بر این اساس کلیه آثار خرید و فروش شده در حراج تهران تحت نظارت وزارت ارشاد بوده و مشمول مالیات نمی باشد.»

علیرضا سمیع آذر با اشاره به معافیت مالیاتی هنرمندان در سال 1400 گفت: بر اساس بند (ل) قانون مالیات های مستقیم، هنرمندان و خرید و فروش آثار هنری معاف هستند اما حراج تهران به عنوان یک موسسه. با فعالیت تجاری، موظف به پرداخت است این مالیاتی است که قبلاً مالیات پرداخت کرده است.

وی در پایان از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا امکان گفت‌وگوی مستقیم و همبستگی میان مبارزان عرصه تولید و عرضه آثار هنری و سازمان امور مالیاتی کشور را فراهم کنند تا اولاً تصمیمات و اقدامات با در نظر گرفتن تمام مصالح کشور اتخاذ می شود و ثانیاً همه از وضعیت مالیات آگاه هستند. به جای سوء تفاهم ها و بلاتکلیفی ها مرتباً با نگرانی به صحنه رسانه آورده می شود.

وی افزود: البته اظهارنامه مالیاتی یکی از شروطی است که شامل این معافیت می شود، اما با توجه به نص صریح بند (ل) قانون مالیات های مستقیم، کلیه آثار فروخته شده در حراج تهران توسط مرکز تجسمی مجاز است. هنرها و تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و لذا عموماً از پرداخت مالیات معاف هستند.»

این نویسنده و پژوهشگر هنر در پاسخ به سوال مالیات هنرمندان و چالش های اخیر در عرصه هنر خاطرنشان می کند: معافیت مالیاتی که سال هاست برای هنرمندان وجود دارد و خرید و فروش آثار هنری مشوق است. سیاست حمایت از تولید و خوداشتغالی هنرمندان به ویژه در حوزه هنرهای تجسمی. هنرمندان تجسمی کشور سال هاست که بدون یارانه و زیرساخت در کارگاه های شخصی خود به تولید ثروت برای کشور می پردازند و معافیت مالیاتی مشوقی برای چنین فعالیتی است. به نظر من این سیاست خوبی است که دولت معافیت مالیاتی برای هنرمندان به عنوان شاخص حمایت از استراتژی تولید اعطا کرده است.»

هنرمندانی که آثار خود را در حراج می فروشند نگران مالیات نیستند

وی تصریح کرد: البته فکر می کنم اگر دولت به طرق مختلف از جمله در نظر گرفتن یارانه واردات اقلام مورد نیاز هنرمندان، اختصاص فضای کاری، تولید و نمایش آثار هنری و یا تخصیص تسهیلات و اعتبارات مالی که به سایرین اعطا می شود. بنگاه ها، اگر هنرمندان در تولید آثار هنری مشارکت داشته باشند، می توانند انتظار دریافت مالیات بر درآمد حاصل از آن را داشته باشند، اما تا آن زمان، معافیت مالیاتی موجود، که برای سالیان متمادی وجود دارد، امکان توسعه تولیدات هنری، برانگیختن شور و شوق و توسعه اشتغال هنرمندان

در این مورد بیشتر بدانید:
معافیت مالیاتی هنرمندان حفظ شد
هنرمندانی که بیش از ۲۶۰ میلیون درآمد در سال دارند باید مالیات بپردازند

سامی آذر تصریح کرد: البته قانون معافیت مالیاتی از سال 1400 شامل خود مزایده تهران به عنوان بنگاه تجاری نمی شود و مزایده تهران موظف به پرداخت مالیات است و این در حالی است که حراج تهران از ابتدای سال جاری همواره مالیات خود را پرداخت کرده است. فعالیت آن با توجه به معافیت های مالیاتی که در سال های اخیر از آن برخوردار بوده و تا سال 1398 از اعتبارات مالیاتی بهره مند است.

وی ادامه داد: معتقدم این سیاست منصفانه و تشویقی باید ادامه یابد، در حالی که درست است که عده معدودی از صاحبان آثار هنری در حال گران شدن هستند و ممکن است برخی مسئولان و مسئولان فکر کنند که این ارقام باید در اخذ مالیات لحاظ شود، اما باید در نظر داشت که با وجود آموزشگاه های هنری فراوانی که در کشور داریم، هر ساله به عنوان تهیه کننده فارغ التحصیل می شوند و وارد بازار کار می شوند، هنرمندان جوان به تولید آثار هنری مشغول هستند و باید در استودیوهای خود آثار هنری خلق کنند. بدون حمایت و یارانه دولتی. اگر این هنرمندان احساس کنند که در معافیت مالیاتی، حتی اندکی مراقبت و حمایت هم لحاظ شده است، طبیعتا تشویق خواهند شد.

انتهای پیام

سمیع آذر با اشاره به قوانین مالیاتی حاکم در کشور گفت: از سوی دیگر، اگر بخواهیم معافیت مالیاتی را منوط به اخذ مجوز، ارائه اظهارنامه و … کنیم، قطعا نیازمند بررسی های اداری و غیرضروری است. و در نهایت دولت مجبور خواهد شد که در نهایت باید به قانون خودش تن بدهد و حتی از آن چشم پوشی کند، بنابراین واقعاً نیازی به رویه ای نیست که در نهایت مجبور به تن دادن به آن شویم.»

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …