اهداف بایدن از سفر عربستان سعودی

absnews
این کارشناس آمریکایی درباره تاثیر این سفر بر بحران یمن و احتمال پایان جنگ به طور کلی گفت: فشار حوثی ها بر عربستان بر سر یمن به نوعی آتش بس منجر شده است. البته فشار آمریکا و اروپا بر عربستان نیز موثر بوده است، اما سعودی ها می دانند که بدون حمایت آمریکا نمی توانستند مشکلات خود را در غرب آسیا حل کنند. شواهد نشان میدهد که عربستان سعودی پذیرفته است که مسئله یمن راهحل نظامی ندارد و باید از طریق دیپلماسی به آن رسیدگی شود. ما دیگر آن جنگ و خونریزی را که قبلاً در یمن دیده بودیم نداریم و احتمالاً آن فضا ادامه خواهد داشت.
امیرعلی ابوالفتح در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به سفر آتی بایدن به عربستان و اهداف وی از این سفر، گفت: در این زمینه باید بین بایدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و ایالات متحده تفاوت قائل شویم. دولت. بایدن از زمان نامزدی برای ریاست جمهوری، از سیاست خارجی خود در قبال عربستان انتقاد کرد و گفت که عربستان به حقوق بشر احترام نمی گذارد و جنگی وحشتناک را در یمن به راه انداخته است، دولتی که حداقل از 11 سپتامبر و شهروندانش حمایت کرده است. سعودی ها همه فضای ضد سعودی در آمریکا بر موضع بایدن تأثیر گذاشت، او در روزهای ابتدایی ریاست جمهوری خود نیز علیه عربستان اقدام کرد، عربستان سعودی فروش تسلیحات و برنامه ریزی علیه جنگ یمن را ممنوع کرد.
وی در پاسخ به اینکه عربستان در شرایط فعلی می تواند جایگزین نفت و گاز روسیه شود؟ وی افزود: سعودی ها اگر بخواهند نمی توانند کمبود صادرات نفت روسیه را جبران کنند. تحلیلگران می گویند هیچ بلوک یا کشوری نمی تواند خلاء ناشی از کاهش صادرات نفت و گاز روسیه را پر کند. با توجه به مشکلاتی که در داخل ایالات متحده دارند، آنها نمی دانند که عربستان سعودی نمی تواند کاهش صادرات نفت روسیه را جبران کند، چه برسد به.
وی ادامه داد: اما دولت آمریکا رویکرد خود را نسبت به پادشاهی عربستان تغییر نداده است و ما شاهد تغییر قابل توجهی بین آمریکا و عربستان قبل و بعد از روی کار آمدن بایدن نیستیم و رابطه عمیقی که بین این دو کشور وجود داشت. ایالات متحده و عربستان سعودی باقی می مانند.” ایالات متحده امنیت عربستان را تامین می کند و در مقابل، ما بازار انرژی را به نفع ایالات متحده مدیریت می کنیم. من فکر می کنم قضیه خاشقجی و جنگ یمن و غیره تاثیر عمده ای بر روابط دو کشور نداشته است.
وی با بیان اینکه انرژی، ایران و توافق ابراهیم سه هدفی است که بایدن در این سفر دنبال می کند، گفت: اما فکر نمی کنم در هیچ یک از آنها حداکثر اهداف بایدن محقق شود. من معتقدم که به برخی از اهداف خود خواهد رسید، اما نه به طور کامل. در مدیریت آشفته بازار انرژی، عربستان سعودی احتمالاً میتواند به ایالات متحده کمک کند یا همکاریهای منطقهای را علیه ایران ایجاد کند و تبادلات پشت پرده بین اسرائیل و عربستان سعودی احتمالاً از این پس آشکارتر خواهد شد. .
او گفت: «بایدن این سفر را به دلیل فرصت طلبی و امیدواری به همکاری با عربستان سعودی آماده کرد. بایدن و دموکراتها برای پیروزی در انتخابات بعدی به این موفقیتها و متحدان نیاز دارند، زیرا با تورم و افزایش قیمت بنزین در ایالات متحده در موقعیتی نامطمئن قرار دارند. بایدن امیدوار است در این سفر از ظرفیت تولید نفت عربستان سعودی برای تقویت عرضه و تولید نفت استفاده کند تا بتواند قیمت ها را تا حدودی کنترل کند.
ابوالفتح درباره موضوع اوکراین و نقش این بحران در روابط آمریکا و عربستان گفت: عربستان جزو کشورهایی نیست که به تحریم روسیه ملحق شده است. اما روابط واشنگتن و ریاض به قدری عمیق است که تحت تأثیر جنگ اوکراین قرار نگرفته است.
یک کارشناس مسائل آمریکا، سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی را موضوع انرژی، ایران و توافق ابراهیم دانست و گفت: البته فکر نمیکنم آمریکا بتواند در این زمینه حداکثر نتایج را به دست آورد. این سفر.”
وی البته خاطرنشان کرد که آمریکا نیز در واکنش به پذیرش آتش بس از سوی عربستان، چتر امنیتی خود را برای عربستان سفت کرد.
ابوالفتح همچنین هدف بایدن از سفر خود به عربستان را بررسی احتمال پیوستن عربستان به توافق ابراهیم دانست و گفت: احتمالاً در همین چارچوب است که بایدن برای اولین بار به اسرائیل و هواپیمای خود می رود. از عربستان سعودی در عربستان سعودی فرود می آید.” او افتاد