اخبار سیاسی روز

چرا نگران آینده «جمهوری اسلامی» هستید؟

امام امت در این دیدار به طور مفصل خطاب به استانداران گفتند: «آنچه نگران کننده است شکست جمهوری اسلامی است. ما با طاغوت مخالفت می کردیم. طاغوت ما را شکست داد. خب در خیلی جاها طاغوت غالب شد. هنوز هم در عالم طاغوت رواج دارد; اما جمهوری اسلامی و آنجایی که ما ادعا می کنیم اسلام در است، احکام اسلام در آن است، می خواهد به خاطر مردمی که خودی هستند شکست بخورد، بین ما – فرض کنید – روحانیت در سراسر کشور فرقی نمی کند. اگر خدای ناکرده روحانیت کل کشور کاری بکنند که به جمهوری اسلامی آسیب بزند، دادگاه های همه کشورها کاری کنند که به جمهوری اسلامی آسیب بزند، بنابراین وزارتخانه ها و همه جا اگر این اتفاق بیفتد، ما خودمان به اسلام آسیب زدیم. .

مسئولین کسانی هستند که الان باید او را نگه دارند. امانت الهی است که باید آن را حفظ کنیم. اگر هر کدام از ما در جایی که هستیم، هر رهبری که مخالف رهبرش است، هر قدرتی که با قدرت دیگرش باشد – از تهران تا مرزها – اینطور باشد، کشور آشفته ای است که نیاز به معلم دارد. و سپس برای ما معلم خصوصی تعیین می کنند.

به هر حال من نگران این هستم، خیلی وقت است که نگرانم و این نگرانی را به همه آقایان ابراز کردم و گفتم ما الان و با افرادی که در جمعیت خودمان هستند نمی توانیم دعوا کنیم. . مبارزه کردن. جنگیدن بیرون، جنگیدن با طاغوت خوب است، اما جنگیدن با خودتان! … بیایید با هم بنشینیم تا بفهمیم، با هم بنشینیم، برادر باشیم، همه از یک مملکت هستیم، همه از یک ملت هستیم، همه اسلامی هستیم، فدای اسلام هستیم.

همه شما، همه شما که به کشورش ایمان دارید، همه شما که به دین او ایمان دارید، به خدا ایمان دارید، امروز او باید آن را حفظ کند و اختلافات جزئی را که بین مردم وجود دارد را کنار بگذارد، و نباید همه ما باشیم. صرف آن، به دور کردن آن; بگذار خودم را پیش ببرم و هر چه می شود آلوده است، اتفاقی که می افتد نمی افتد.

این مردم؛ توده ها مردمی بودند که سرازیر شدند و کار را انجام دادند. خب حالا مسئولیت شماست، مسئولیت ماست که گرفتند، ما نگه می داریم. توده ها دیگر نمی توانند کشور را اداره کنند. توده ها رفتند و همه کار را توده های مردم، توده های مردم انجام دادند و به دست شما آقایان سپرده شد.

همه ما فقط باید بگوییم که اگر کسی اشتباهی کرد، برادرانه با او برخورد کند که این عادلانه نبود.

16 ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، رهبر فقید انقلاب اسلامی در دیدار سران ولایات کشور فرمودند: «آنچه بسیار نگران کننده است این است که حرکت ما در مقطعی با شکست مواجه شود. “شکست یک شخص چیزی نیست، کشتن یک شخص چیزی نیست، اما ما باید حرکت را به چیزی تبدیل کنیم که در اعمال ما اختلال ایجاد کند، ما باید برای آن کاری انجام دهیم.”

چرا نگران آینده «جمهوری اسلامی» هستید؟

حالا خوب شما باید مدیریت کنید، شما که در استان هستید و آقایان دیگر در استان ها هستند. استان ها باید توسط شما اداره شود و شما آن را درست کنید. و این کار را با قدرت انجام دهید. خلأ پیدا می شود – البته به مجلس ارائه می دهند – مجلس آنها را برطرف می کند.

لازم نیست هر کدام از ما نه بگوییم، ما اسلامی هستیم و دیگران نه. خیر، اگر هیچ کدام از ما کارهایی را که به ما محول شده درست انجام ندهیم، اسلامی نیستیم، طاغوتی هستیم. مشکل طاغوت این بود که کارهای خلاف منافع کشور خودش انجام می داد. الان هم اگر هرکدام از ما در یک جا ساخته شدیم بر خلاف منافع کشور خودمان [عمل کنیم] چه در تهران، چه در شهر، اگر بنا شده که اینطور باشد، ما باید به تخریب آن پشت کنیم، خرابی که حرکت ما را نابود می کند. بیایید خودمان را نابود کنیم، اشکالی ندارد، حرکت ما نباید از بین برود.

علیرغم دغدغه و البته اتکال به خداوند متعال، از بهمن 1357 تا زمان وفاتش در خرداد 1368 همواره به صورت حضوری یا کتبی و شفاهی خطاب به سیاستمداران و یا کارگزاران سطوح مختلف نظام تذکر می داد. . آنها توصیه کردند که “مسئولان نباید به خودی خود به اسلام آسیب برسانند” یا با صراحت و وضوح بیشتر تأکید کردند که “آنچه مرا نگران می کند شکست جمهوری اسلامی است”.

مشهورترین حقوقدان سیاسی قرن بیستم پیوسته نسبت به آینده جمهوری اسلامی ابراز نگرانی می کرد و آشکارتر به سیاستمداران و روحانیون در سطوح مختلف نظام هشدار یا توصیه می کرد که «آنچه نگران کننده است این است که جمهوری اسلامی در «نخور» کوتاهی کرده است. اما چرا نگرانی های خود را اینقدر واضح با مردم و مسئولان در میان گذاشته اند؟

به گزارش ای بی اس نیوز، امروز چهل و دومین سالگرد مهم ترین پروژه فکری آیت الله سید روح الله موسوی خمینی درباره «جمهوری اسلامی» در سال ۱۳۵۹ است.

زمانی که استانداران سراسر کشور در 19 خرداد 1359 در حسینیه جماران به دیدار ایشان رفتند، نگرانی های خود را بیان کردند.

absnews

به هر حال آنچه بسیار نگران کننده است این است که روزی نهضت ما شکست می خورد. شکست یک انسان چیزی نیست، کشتن یک انسان چیزی نیست، اما اگر با اعمال خود حرکت را به هم بزنیم، باید این کار را انجام دهیم.

چیزی که ناراحت کننده است این است که ما با فعالیت های خود اسلام را آشفته می کنیم. تا حالا فریاد می زدیم جمهوری اسلامی، حالا که جمهوری اسلامی همه ارکانش را دارد، نمی توانیم محتوایش را اسلامی کنیم. علاوه بر این، بیایید در مورد آن صحبت کنیم، هر که یک طرف می گیرد آن را می کشد، آن را می کشد، هر که صحبت می کند هر وقت صحبت می کند علیه دیگری صحبت می کند، اگر یکی صحبت می کند علیه دیگری صحبت می کند، اوضاع کشور آشفته می شود. هر کدام دیگری را مقصر می دانند; نه، همه ما مقصریم، همه در برابر خدا مسئولیم. همه شما مسئول هستید و همه شما مسئول هستید. همه ما باید اطاعت کنیم و «اطاعت کنیم» و همه ما در قبال کاری که انجام می دهیم مسئولیم. من نباید بگویم همه گناهان تقصیر دیگری است، اما گردن همان است. نه، همه باید بپذیریم که ما رشید نیستیم، رشد نمی کنیم.

رهبر فقید انقلاب اسلامی پس از پی بردن به حرکت سیاسی و مذهبی خود در بهمن 1357 همواره از حرکتی که مستضعفان را به ارباب و ارباب و تحقیر 2500 سال سلطنت در ایران وادار کند، به دلیل عملکرد ضعیف نظام بیم داشتند. برخی از خودی ها و مالکان، رهبران کشور روزی به سرنوشت غم انگیز رژیم های ستمگر دچار می شوند، درد طاغوت را خواهند گرفت و برعکس آن چیزی می شوند که علیه آن قیام کرد.

منبع:

شدت نگرانی و نگرانی امام از این موضوع به حدی بود که از بیان علنی آن ابایی نداشت.

صحیفه امام، جلد 12، صفحات 413-418

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *