غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور به حساب می آیند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید به تدریج فراموش شدند و یا روش پخت آنها تغییر کرد. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا غذاهای محلی بسیار خوشمزه ای را خواهید دید که تا به حال نخورده اید و حتی نام آن ها را نشنیده اید.
در میان شهرهای ایران، شیراز یکی از شهرهایی است که خوشمزه ترین غذاهای محلی را ارائه می دهد. امکان ندارد نام کلم پلو شیرازی، غمبر پلو، آش سبزی، ترحلوا، شیرازی فالوده و… را نشنیده باشید. پلوهای مخلوط جایگاه ویژه ای در سفره ایرانیان دارد. باقلی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرسی پلو و …. از انواع مخلوط پلو هستند که در مهمانی ها طرفداران خاص خود را دارند. باقالی پلو شیرازی یکی از غذاهای سنتی و معروف شهر شیراز است که از ترکیب برنج، بلبلی و شوید تهیه می شود و طعم فوق العاده ای دارد. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
تجهیزات لازم
برنج: 3 پیمانه
لوبیا چشم سیاه: یک و نیم پیمانه
شوید خشک: نصف لیوان
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
مرغ: 3 عدد
پیاز: ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این لوبیا پلو خوشمزه ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. لوبیا چشم بلبلی را که 2 ساعت خیس کرده اید با کمی آب و نمک روی آتش بگذارید تا بپزد. تکه های مرغ را با پیاز خرد شده و نمک و فلفل و زردچوبه و کمی آب روی اجاق گاز بگذارید تا مرغ پخته و نرم شود.
در مرحله بعد برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید. لوبیا قرمز پخته شده را آبکش کنید و کنار بگذارید. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن داخل ماهیتابه می گذاریم تا کم کم سرخ شود سپس حبوبات آبکش شده را به همراه شوید خشک اضافه کرده و خوب هم می زنیم و مواد را به مدت 5 دقیقه تفت می دهیم و سپس اجاق گاز را خاموش می کنیم. حالا کف قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و کف قابلمه مورد نظر را قرار دهید. مخلوط برنج و لوبیا را مخلوط کرده و نیمی از برنج را در قابلمه بریزید. تکه های مرغ پخته شده را وسط برنج بچینید و روی آنها کمی زعفران دم کرده بریزید سپس بقیه برنج را روی مرغ بریزید. روی سطح برنج کمی زعفران بریزید و برنج را 45 دقیقه دم کنید. پس از پخت، برنج را در ظرف برگردانید. در این مرحله لوبیا پلو اصیل شیرازی شما آماده سرو با سالاد شیرازی است، نوش جان کنید.
نکات مهم
1- یکی از مهم ترین نکات در تهیه انواع غذا، انتخاب مواد سالم و تازه است. هنگامی که می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً مکان هایی مانند پاها و بال هایی که به هم متصل هستند را بررسی کنید. زیرا کهنه و ناسالم بودن مرغ در این مناطق زودتر مشخص می شود. اگر این اتاق ها بوی نامطبوع دارند؛ یعنی مرغ تازه نیست. مراقب باشید جوجه هایی را که خیلی خیس هستند انتخاب نکنید. رطوبت بیش از حد در مرغ نشان می دهد که مرغ قبلاً منجمد شده است. اگر از مرغ بسته بندی شده استفاده می کنید حتما تاریخ آن را چک کنید و مطمئن شوید که خونریزی ندارد.
2- سعی کنید همیشه از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران بیشتر با آب دم کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر بپاشید. سپس برای 1 قاشق چایخوری زعفران، 2 قاشق غذاخوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف دربسته در فریزر نگهداری کنید و قبل از استفاده در دمای محیط بگذارید تا آب شود. بعد از هر بار استفاده، باقی مانده زعفران را در فریزر قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای تشخیص تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود بگذارید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی خالص است. سکان های تقلبی معمولا براق هستند.
3- اگر بخواهیم کاربرد انواع پیاز را به اختصار توضیح دهیم باید از پیاز زرد شروع کنیم که معروف ترین عضو خانواده پیاز است. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد مصرف کرد. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به لطف رنگ زیبای آن می توان از آن برای تزئین بشقاب استفاده کرد. علاوه بر این، انتخاب خوبی برای غذاهای کبابی، سالاد و ساندویچ است. پیاز قرمز به غذاها طعم کافی نمی بخشد. بنابراین معمولاً برای پخت و پز استفاده نمی شوند.
رکنا نیوز