وزیر امور خارجه ایران پس از دیدار با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در چارچوب توافقهای قبلی با آژانس وارد مذاکرات هستهای و همکاریهای هستهای شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه پس از دیدار با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران، اظهار کرد: اولین جلسه خود را صبح امروز و در آغاز به کار داشتیم. سفر آقای گروسی به تهران. بحث های بسیار خوب و سازنده ای مطرح شد. ما به نوعی مسیر آینده همکاری خود با آژانس را در سال آینده که به هر حال سال حساسی است در رابطه با موضوع هسته ای ایران روشن کرده ایم و در هر صورت اعلام کردم جمهوری اسلامی ایران آمادگی مذاکرات هسته ای و آمادگی برای همکاری هسته ای در چارچوب توافقات قبلی با آژانس است، البته این بستگی به جدیت سایر طرف ها در این موضوع دارد.
عراقچی افزود: جمهوری اسلامی ایران توافق هسته ای برجام را با حسن نیت اجرا و با حسن نیت اجرا کرده است. این طرف های مخالف بودند که از توافق خارج شدند و از آنجا که ما به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای خود اطمینان داریم، اینجا هستیم. هیچ مشکلی برای ما وجود ندارد که ما با آژانس همکاری نمی کنیم و می توانیم این همکاری ها را ادامه دهیم. اما این بستگی به این دارد که مخالفان ما به تعهدات و وظایف خود در این قالب عمل کنند.
وی همچنین گفت: با این وجود، مذاکره خوبی بود تا مسیر جدیدی را ترسیم کنیم تا تنش هایی که بین ما و آژانس و دیگران در موضوع هسته ای وجود دارد کاهش یابد. امیدواریم پیش از بدتر شدن اوضاع، مذاکرات برای یافتن راه حلی معقول برای این مشکلات پایدار از سر گرفته شود.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه اساس همکاری ما با آژانس توافقات انجام شده در این سفر است و قطعاً توافقات انجام شده مورد توجه قرار خواهد گرفت، افزود: با این حال خط اقدام اصلی بین دو کشور ترسیم خواهد شد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی کشورمان.» اقدامات فنی که قرار است انجام شود در آنجا مورد توافق قرار خواهد گرفت.
عراقچی در نهایت گفت: راه حل معقولی جز مسیر مذاکره برای حل این مسائل وجود ندارد. راه رویارویی قبلاً امتحان شده است، ممکن است در آینده آن را امتحان کنند. آنها قبلاً قطعنامه ها را داشتند، می توانند آنها را داشته باشند. این قطعنامه ها نه تنها به حل مشکل کمک نکردند، بلکه رفع مشکل را پیچیده تر و دشوارتر و حتی بیشتر برای صاحبان این قطعنامه ها نگران کردند. مسیر رویارویی راهی نیست که به نفع هر دو طرف باشد. مسیر همکاری باید در پیش گرفته شود. ما آماده همکاری در این زمینه هستیم و امیدواریم طرف های مقابل سیاست عاقلانه ای را اتخاذ کنند.
انتهای پیام