16:01 – 23 نوامبر 1403
محمد بهرامی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در مراسم ملی صنعت نفت، گاز و فرآورده های پتروشیمی گفت: ایران دومین ذخایر گازی و چهارمین ذخایر نفتی جهان است که برای کاهش مشکلات اقتصادی بهینه است. . در این مسیر تنها بخشی که قادر به حل مشکلات است بخش خصوصی است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: بسیاری از توانمندی های ما در اختیار سازمان ها است و آنچه قابل توجه است فساد و ناکارآمدی نیز وجود دارد و این بخش خصوصی است که باید وظایف خود را به نحو شایسته و صحیح انجام دهد. . چارچوب در این بخش
وی با بیان اینکه تامین رفاه و آسایش جامعه و مردم وظیفه دولت، مجلس و مسئولان است چرا که معیشت مردم وظیفه همه ماست اما رفتار خوبی نداشتیم، گفت: بخشی از موفقیت به دلیل حضور نخبگان جوان ماست و در عین حال درصدی از نخبگان ما از کشور خارج شده اند و درخواست من این است که بخش خصوصی با الگوهای موفق کمک کند.
بهرامی تصریح کرد: دنیا به سمت انرژیهای نو و پاک پیش میرود و در سالهای آینده ارزش افزودهای که در منابع زیرزمینی داریم 50 تا 60 درصد از اتلاف انرژی را کاهش میدهد، بنابراین باید از هم اکنون بتوانیم از همه ظرفیتهای خود استفاده کنیم. در به دلیل اختلافات موجود در کشور روی تولید و مشکلات این حوزه کار نمی کنیم و جز با برنامه ریزی صحیح در این زمینه موفق نمی شویم و کمیسیون انرژی مجلس یکی از مدیرانی است که دغدغه حل اختلافات را دارد. برنامه عملی مستلزم آن است که علاوه بر بررسی این برنامه ها، نظارت لازم را نیز بر آنها داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه باید از مدل های موثر برای حل مشکلات از طریق مهندسی معکوس استفاده کنیم، گفت: درآمد سرانه ماهانه در کشورهای پیشرفته بیش از 100 میلیون تومان و در کشور کمتر از 6 میلیون تومان است. از این رو کار زیادی برای انجام دادن داریم و همه بخش ها باید با هم همکاری کنند تا به نتایج موثرتری برسیم.
“ابر نفتی” به زیرساخت متمرکز مبتنی بر هوش مصنوعی نیاز دارد
همچنین در راداما، علی رضا قشقاوی، معاون توانمندسازی اکوسیستم سازمان ملی هوش مصنوعی در رویداد ملی صنعت نفت، گاز و فرآورده های پتروشیمی گفت: هوش مصنوعی تمدن جدیدی را ایجاد خواهد کرد و در ده یا بیست سال آینده سالها در دنیایی زندگی خواهیم کرد که در آن جنبههای مختلف زندگی تابع بشریت خواهد بود و همه چیز بهطور اساسی دگرگون میشود.
وی گفت: رهبری تأیید میکنند که در مبحث هوش مصنوعی حداقل باید به ده رتبه برتر دنیا در این موضوع برسیم و هر کشوری که امروز در زمینه این دانش جدید عقب بماند، سرنوشت اوست. سرنوشت آن کشورهایی که در آغاز انقلاب صنعتی پشت سر گذاشتند، مستعمره فقیر و تحقیر شد.
معاون اکوسیستم سازمان ملی هوش مصنوعی گفت: مهمترین تأثیر هوش مصنوعی بر شرکتها افزایش بهرهوری و کاهش قیمت تمام شده محصولات در پنج تا 10 سال آینده خواهد بود.
قشقاوی تاکید کرد: در صنایع مختلف بر سر دوراهی قرار داریم یا بر ابزارهای هوش مصنوعی تسلط داریم و اگر آماده نباشیم، زمانی که موج اصلی هوش مصنوعی بیاید، محکوم به پیروی از دیگران خواهیم بود.
وی در عین حال با اشاره به موضوع ابر نفتی گفت: یکی از موضوعات مطرح شده بحث ابر نفتی است. اما این امر مستلزم یک زیرساخت مرکزی برای توسعه مدلهای هوش مصنوعی است و انتظار میرود که یک بازار بزرگ وجود داشته باشد.