13:35 – 22 نوامبر 1403
سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات ایران در همایش نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی گفت: فعالیت آبزی پروری در کنار صید در سند امنیت غذایی جایگاه ویژه ای دارد.
وی با بیان اینکه تا سال 2050 بیش از 70 درصد پروتئین حیوانی از آبزیان تامین می شود، افزود: اکنون از 223 میلیون تن محصولات دریایی، 92 میلیون تن در صید و 8.3 میلیون تن در صید است. ماهی تن.
به گفته حسینی 9 درصد صید دنیا در مناطق تن ماهی صورت می گیرد که نشان دهنده اهمیت آن هاست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه 10 درصد صید اقیانوس هند برای ایران است، افزود: سازمان منابع شیلات در واقع نقش نظارتی در زنجیره تولید و عرضه به عنوان لوکوموتیو رانده دارد. اگر پایداری در حوزه گروه و زنجیره تولید نباشد، قطعا تولید قابل درک نخواهد بود.
حسینی به اهمیت صنایع تولیدی در معرفی آبزی پروری پرداخت و گفت: اگر زنجیره تولید و تامین در مواقع کمبود یا مازاد تولید به خوبی ساماندهی نشود، محصولات پروتئینی دریایی از صنایع غذایی به دنیا آسیب می بیند. بازار
وی از ثبات قیمت کنسرو ماهی در 14 ماه گذشته در بازار خبر داد و گفت: ثبات قیمت کنسرو ماهی با هماهنگی و همکاری حاصل می شود و همیشه لازم است این همکاری در مدیریت پسماند باشد. بنابراین ما انتظار داریم که صنایع تولیدی به کاهش ضایعات کمک کنند، زیرا غنی سازی پروتئین و پالایش به نحوی دقت بیشتر منجر به سودآوری بیشتر می شود.
وی ادامه داد: کارخانجات صنایع غذایی فقط باید سود و منبع درآمد خود را در محصول نهایی ببینند.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در صنعت کنسروسازی ایران مجموعه ای از محصولات در حوزه های آبخیز و انبارها وجود ندارد، گفت: سازمان شیلات ایران در نظر دارد در دریا حمایت ایجاد کند بنابراین از صنایع تبدیلی می خواهیم در این زمینه سرمایه گذاری کنند. منطقه به گونه ای است که محصولات توسط کارخانه ها در محل ماهیگیری مونتاژ می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تهیه پیش نویس تفاهم نامه با هدف ردیابی محصولات صید تا بازار، گفت: این موضوع علاوه بر پوشش در دستور کار سازمان ثروت شیلات قرار دارد بازار داخلی، ما همچنین برنامه های زیادی برای صادرات داریم.
حسینی گفت: صنعت کنسرو ایران فرصت صادراتی دارد که باید در مورد آن تصمیم گیری شود.