12:04 – 22 نوامبر 1403
فرهاد سخنی، مدیرعامل شرکت برق منطقهای تهران از رشد حدود 11 درصدی مصرف در تهران در سال جاری خبر داد و افزود: بخشی از این رشد مصرف ناشی از دمای بالا است و بخشی دیگر از این رشد، نتیجه دمای بالا افزایش استخراج ارزهای دیجیتال.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید متناسب با رشد مصرف نیست، ادامه داد: به همین دلیل از همه مشارکت کنندگان می خواهیم مدیریت بیشتری در مصرف داشته باشند. همچنین باید توجه داشت که در نیمه دوم سال سوخت رسانی به نیروگاه ها با محدودیت هایی مواجه است و این موضوع می تواند ظرفیت تولید برق را محدود و کاهش دهد.
افزایش 2 هزار مگاواتی در دو سال آینده
مدیرکل برق منطقه تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان ظرفیت تولیدی که طبق برنامه هفتم در تهران باید افزایش یابد، گفت: منتظر ظرفیت 2000 مگاواتی در ایستگاه هایی هستیم که به تهران می آیند. دو سال آینده سال، یعنی قبل از پایان برنامه. افزودن تولید به برق قرار است 2500 مگاوات ظرفیت جدید در استان های تهران، البرز و قم ایجاد کند. همچنین قصد داریم ظرفیت را به 1400 مگاوات افزایش دهیم.
وی همچنین از ایجاد ظرفیت جدید 2500 مگاواتی در استان های تهران، البرز و قم خبر داد. همچنین قصد داریم ظرفیت را به 1400 مگاوات افزایش دهیم.
به گفته مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران، بحث تغییر سطح ولتاژ تهران نیز داریم. در این طرح لایه 400 به مرکز تهران می رسد. همچنین افزایش ظرفیت نیروگاه سیاه بیشا در نظر گرفته شده است تا بتوانیم 2 هزار مگاوات ساعت اضافی از این نیروگاه دریافت کنیم.
وی همچنین از راه اندازی نیروگاه حرارتی جدید در ورامین خبر داد و گفت: این پروژه با ظرفیت بین 500 تا 1000 مگاوات در دستور کار برق منطقه ای قرار دارد.
کارگر زحمتکش داریم
حجم مطالبات شرکت برق منطقه ای تهران حدود یک همت اعلام شد.
وی افزود: حدود 30 درصد از شبکه ابر انتقال و توزیع تهران فرسوده است که تعمیر آن زمان بر است.
الساخانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شبکه برق تهران یکی از فرسوده ترین شبکه های کشور است، خاطرنشان کرد: ترانس هایی داریم که 50 تا 60 سال عمر دارند و باید تعویض شوند. حدود 30 درصد از شبکه ابر انتقال و توزیع تهران فرسوده است که تعمیر آن زمان بر است.
در مورد تامین سوخت نیروگاه ها چطور؟
این مسئول صنعت برق تهران درباره وضعیت تامین سوخت نیروگاه ها گفت: سهم زیادی از سوخت نیروگاه های تهران گاز است. اما با نزدیک شدن به فصل زمستان و افزایش مصرف در بخش خانگی، این میزان تغییر کرده و نفت کوره و گازوئیل بیشتری در نیروگاه های کشور مصرف می شود.
به گفته وی، استفاده از گازوئیل و نفت کوره در نیروگاه ها منجر به مصرف بیشتر و کاهش راندمان نیروگاه می شود. اما با توجه به اینکه مصرف گاز در بخش خانگی رو به افزایش است، چاره ای جز استفاده از سوخت دوم ندارند.
این مقام مسئول در صنعت برق همچنین با اشاره به اینکه فرصت خرید و فروش برق در بورس وجود دارد افزود: حدود 45 میلیون کیلووات ساعت انرژی برای تحویل در مهر ماه 1403 در تابلوی سبز بورس انرژی معامله شد. که می باشد و میانگین ظرفیت تجاری برای تحویل در این ماه 62 هزار و 247 کیلووات در ساعت است. 17719 کیلووات ظرفیت گردشی توسط مشترکین شرکت های برق منطقه ای، 3930 کیلووات توسط مشترکین شرکت های توزیع برق و مابقی (40598 کیلووات) توسط خرده فروشی ها خریداری شده است. این آمار از رونق خرید و فروش در بورس حمایت می کند.
منبع: پایگاه خبری برق منطقه ای تهران