10:56 – 21 نوامبر 1403
پژمان گوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان در همایش چشم انداز صنعت ساختمان ایران گفت: خوشبختانه نظام حکمرانی ایران به این سطح از آگاهی و شناخت رسیده است که رشد و توسعه متوازن و سریع تنها با فراهم کردن فرصت ها و زمینه سازی امکان پذیر است. . راه پیش روی بخش خصوصی گفت: ورود به بخش خصوصی با مشکلات زیادی مواجه است، به گونه ای که جداسازی نهادها و دستگاه ها از اقتصاد کشور دشوار است، اما اگر از جراحی اقتصادی صحبت کنیم، اصل جراحی وجود دارد. . این بخش
وی ادامه داد: برای اجرای این اقدام کافی است راه را برای رقابت عادلانه باز کنیم، موسسات ناکارآمد علیرغم حضور بخش خصوصی متخصص و واجد شرایط خود به خود به نفع مردم ایران عقب نشینی خواهند کرد. اما شرط آن ایجاد شرایط عادلانه برای رقابت است.
جوزی توضیح داد: در اقتصاد، رقابت سالم یک اصل مهم پایداری است، بنابراین اقتصاد دستوری محکوم به شکست است.
جوزی با اشاره به اینکه اخیرا گزارش هایی مبنی بر حضور پیمانکاران و سازندگان خارجی در ایران منتشر شده است، گفت: بخش خصوصی به شرط مساوی بودن شرایط رقابت از این امر استقبال می کند. قطعا پیمانکار خارجی ماه ها و سال ها نمی تواند درخواست مجوز کند و از طرفی برای دریافت کار تمام شده منتظر امضای طلایی نخواهید بود!
وی بیان کرد: برای بسیاری از پیمانکاران داخلی همیشه قوانین دست و پا گیر وجود دارد، اما برای پیمانکاران خارجی قطعا این کارها برایشان آسان می شود اما در این شرایط همچنان آماده رقابت هستیم.
رئیس انجمن صنعت ساختمان تصریح کرد: ایران فرصت های زیادی برای توسعه دارد اما این به شرطی است که دولت صنعتی سازی در صنعت ساختمان را جدی بگیرد.
جوزی تصریح کرد: امیدواریم دولت نگذارد قوانین تخریب صنعت ساختمان را از بین ببرد از یک سو همواره شاهد بوده ایم که زمان طولانی و غیرقابل دسترس برای اخذ مجوز این صنعت را از بین برده است و از سوی دیگر تصمیمات. پشت درهای بسته ساخته می شوند زیرا این صنعت با مشکلات زیادی روبرو بوده است.
رئیس فدراسیون صنعت ساختمان یادآور شد: در حال حاضر پیمانکاران، سازندگان و مدیران مرکزی جرات تصمیم گیری سخت را ندارند و متاسفانه قانون برنامه هفتم همچنان پابرجاست و جزئیات آن اعلام نشده است.
جوزی با اشاره به اینکه مسکن 25 متری شایسته مردم بزرگ ایران نیست، گفت: ساخت مسکن مهر، نهضتی و نام هایی از این دست وظیفه دولت نیست.
وی ادامه داد: دولت چاره ای جز اعتماد به بخش خصوصی ندارد و کار را به بخش خصوصی سالم و قوی بسپارد. دولت باید به نقش نظارتی بازگردد و کار اولیه را به بخش خصوصی بسپارد.
وی ادامه داد: دولت باید به بخش خصوصی به عنوان یک دوست در کنار خود نگاه کند تا بتوانیم قدم به قدم این کشور پهناور و زیبا را آباد کنیم.
وی ادامه داد: ما نه بخش خصوصی را می خواهیم، نه دولتی (وام) می خواهیم، نه زمین های مجانی می خواهیم، ما فقط از دولت می خواهیم که مساعدت کند و بخش خصوصی را در چرخش نگذارد راه.”