11:07 – 21 نوامبر 1403
رحیم نیازی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: سال گذشته سطح زیر کشت سیب زمینی در مناطق گرمسیری، سردسیری و معتدل بیش از 150 هزار هکتار بوده که پیش بینی می شود امسال سطح زیر کشت 5 برابر کاهش یابد. ٪. از سال قبل.
به گفته وی، سال گذشته 5 میلیون و 200 هزار تن سیب زمینی در کشور تولید شد و میزان تولید در سال جاری کمتر از 5 میلیون تن برآورد شده است، این در حالی است که مصرف سیب زمینی در کشور به دلیل نوسانات قیمت گوشت و برنج در حال افزایش است. و لوبیا. لازم به ذکر است آخرین سرانه مصرف سیب زمینی در کشور 45 کیلوگرم به ازای هر نفر بوده است.
نیازی با بیان اینکه امکان اجرای مصوبه الگوی کشاورزی وجود ندارد، افزود: وزارت جهاد با توجه به شرایط فعلی که کشور از آب رنج می برد، برنامه و تفسیر دقیقی از الگوی کشاورزی ندارد. بحران و سطح آب های زیرزمینی در حال کاهش است. فرمان
سخنگوی انجمن ملی سیب زمینی با تشریح اینکه تصویب الگوی کشت بدون تامین منابع مالی قابل اجرا نیست، گفت: سایر وزارتخانه ها و دستگاه های ذیربط مانند وزارت نیرو و تنظیم برنامه باید به کمک بخش بیایند. وزارت جهاد، دولت همواره حافظ منابع آب و محیط زیست است و نسل های آینده باید تاوان اجرای مصوبه الگوی کشاورزی را بپردازند.
وی با بیان اینکه طی سال های گذشته بین 200 هزار تا یک میلیون تن سیب زمینی به بازارهای هدف صادر شده است، گفت: ممنوعیت یکباره صادرات و صدور بخشنامه مشکلاتی را در صادرات ایجاد کرد که منجر به افزایش صادرات شد. عرضه محصول در بازار و زیان دهقانان به کشاورزان تبدیل می شود به طوری که کشاورزان مجبور به کاشت در سال زراعی بعد می شوند که دلیل آن افزایش هزینه های تولید، نهاده های کشاورزی، حمل و نقل، ذخیره سازی و کاهش تولید است. . سال گذشته کشاورزان مجبور به کاهش کاشت شدند که منجر به افزایش قیمت سیب زمینی در بازار و فشار بر مصرف کنندگان شد.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن ملی سیب زمینی گفت: اکنون در بخش کشاورزی تعادلی در تولید وجود ندارد و در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی برنامه خاصی برای حمایت از کشاورزان به دلیل عدم توانایی مالی در دست ندارد. تعادل در بخش کشاورزی بازار نیاز به هزینه و حمایت از کشاورزان و صادرات دارد و ثبات دارد.