13:17 – 20 نوامبر 1403
علی الحسینی در گفت و گو با ای بی اس نیوز، از ادامه برداشت زعفران تا نیمه آذرماه خبر داد و گفت: در حال حاضر عرضه زعفران در بازار زیاد نیست زیرا کشاورزان منتظر تثبیت قیمت هستند تا بتوانیم قیمت ها را تثبیت کنیم. می توانند تحمل کنند. می توانند زعفران را در بازار بفروشند.
به گفته وی، بر اساس بازخوردهای دریافتی از مزارع، میزان تولید زعفران نسبت به سال های گذشته بیشتر خواهد بود و به گفته مسئولان وزارت جهاد، امسال بین 350 تا 400 تن زعفران تولید خواهیم کرد که این میزان تولید زعفران است. معادل کل مصرف جهانی است.
حسینی با بیان اینکه ایران با تامین 85 تا 90 درصد زعفران بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است، تصریح کرد: با توجه به اینکه تنها تولیدکننده زعفران در جهان نیستیم، برای حفظ جایگاه خود در صادرات. در بازارها به جای نگرانی نیاز به توسعه صنایع تولیدی داریم در مورد فروش باید توجه داشت که 5 تا 6 کشور خریدار اصلی زعفران ایران هستند اما متاسفانه پس از خرید زعفران ایران کشورهای افغانستان، اسپانیا و امارات متحده عربی. آن را به نام خودشان صادر می کنند و این به نفع کشور ما نیست.
عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه 70 تا 80 درصد زعفران تولیدی صادر می شود، گفت: توسعه صادرات و ایجاد رقابت در بازارهای هدف مشروط به رفع موانع و سرمایه گذاری در توسعه صنایع تولیدی است انعقاد قرارداد ارزی به منظور توسعه و رونق صادرات زعفران.
وی پتانسیل تولید زعفران را دو برابر تعداد فعلی و با همان سطح زیر کشت برای بازارهای هدف عنوان کرد و افزود: با توسعه عملکرد در واحد سطح و افزایش تولید، میزان صادرات و ارز افزایش می یابد. را نیز افزایش دهید.
الحسینی گفت: دولت قیمت پایه عرضه زعفران در بورس کالا را 90 میلیون و 500 هزار تومان اعلام کرد که حجم خرید و عرضه در بورس کالا به اعتماد کشاورزان بستگی دارد اما در شرایط فعلی. قیمت زعفران در بازارها ثابت نیست