11:16 – 20 نوامبر 1403
محمدباقر معتمد عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو هوار در خصوص الزامات افزایش سهم تولید داخلی در بازار مصرف گفت: متاسفانه تولید در زمینه های مختلف اعم از کشاورزی، صنعت، ساخت و ساز و حتی حوزه های دانش سرکوب می شود.
وی با بیان اینکه بازارهای موازی با تولید زیاد شده است و دولت باید این مشکل را کنترل و حل کند، تصریح کرد: اگر دولت این کار را انجام دهد مردم برای حضور در عرصه تولید انگیزه پیدا می کنند، اما تجربه نشان داده است که مردم می توانند کار کنند. خیلی بهتر البته دولت باید نظارت کند.
یکی از اعضای اتاق اصناف ایران از ضرورت تعریف استراتژی ملی برای تولید خبر داد و گفت: بانک ها به راحتی به بازرگانان وام اعطا می کنند و این نوع معامله باید در مورد تولید نیز رخ دهد تا تولیدکنندگان انگیزه لازم را پیدا کنند.
معتمد خاطرنشان کرد: 17 سال است که رئیس اتحادیه گرمایش و تهویه مطبوع تهران هستم و در این 17 سال با فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در بین اعضا از ورود رادیاتورهای آلومینیومی بی کیفیت چینی به کشور جلوگیری کرده ام. اتحادیه، و من به این کار افتخار می کنم.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کیفیت حرف اول را در افزایش سهم تولیدات داخلی در بازار مصرف می زند و تولیدکننده باید در گام اول کیفیت محصولات خود را ارتقا دهد، گفت: برای اینکه تولید از کیفیت بالایی برخوردار باشد برای افزایش سهم تولید داخلی در بازار مصرف به مثلثی از دانشگاه ها، نخبگان و بانک ها نیاز داریم.
در ادامه برنامه دکتر عباس میرهادی، تولیدکننده، صادرکننده و کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در هر موضوعی نیازمند قوانین شفاف و شفاف هستیم، گفت: برای اعمال مالیات بر دلالان و دلالان و انتقال سرمایه از دلال به تولید. ، ما به قوانین روشن نیاز داریم.
وی همچنین به تدریج مشوق هایی را برای تولیدکنندگانی که بنا به ضرورت اقدام به صادرات و واردات ارز به کشور می کنند، افزایش داد و افزود: تولیدکنندگان علاوه بر مشوق های مالیاتی و مشوق های پرداخت بیمه ای، نیازمند قوانینی در حوزه بانکی نیز هستند که از جمله آنها می توان به اعطای قانون به بانک اشاره کرد. اولويت دادن و توليد، دلالي و سفته بازي را آخرين اولويت خود قرار دهد، به طوري كه اگر 30 درصد توليد را تسهيلات بدهد، 20 درصد به دلال ها تسهيلات مي دهد يا اصلا به دلال ها تسهيلات نمي دهد.
این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به تاثیر تولید در افزایش عرضه، فرصت های شغلی و ثروت ملی گفت: تولید یعنی عرضه و این حوزه در نوسانات قیمت موثر است. تولید علاوه بر افزایش عرضه باعث افزایش فرصت های شغلی در کشور، افزایش ثروت ملی و در نهایت آرامش جامعه می شود.
میرهادی ادامه داد: محصول همان چیزی است که به جامعه عزت و اطمینان می بخشد، به تثبیت ارزش پول ملی کمک می کند و از خروج ارز به خارج از کشور جلوگیری می کند.
وی در ادامه این موضوع، تشویق تولیدکنندگان از طریق قوانین مالیاتی، بیمه ای و غیره را یکی از راهکارهای افزایش سهم تولیدات داخلی در بازار مصرف دانست و گفت: کیفیت اکثریت محصولات ایرانی در سال های اخیر بوده است بالاتر از میانگین کیفیت جهانی و استانداردهای بین المللی است، به گونه ای که با محصولات سایر کشورها رقابت می کند.
این تولیدکننده و صادرکننده کشورمان در گفت و گو با رادیو گفت و گو با تایید اینکه اقتصاد کشور ما دلالی است نه تولید، تاکید کرد: ما نیازمند قانونی هستیم که به جزئیات دلالی و دلالی و تا حدودی انگیزه های منفی ارزی بپردازد. و دلالان ارز و املاک مطرح می کنند که پول به این سمت نمی رود.
در بخشی دیگر از این برنامه دکتر مرتضی کدمگاهی از اعضای اتاق صنعت و معدن جوانان ایران و اقتصاددان گفت: مقام معظم رهبری هر ساله به موضوع تولید تاکید و توجه ویژه دارند و این مسائل باید ادامه
وی افزود: در حال حاضر علاقمندان و نهادهای مختلف می توانند در افزایش سهم تولیدات داخلی در بازار مصرف موثر باشند. اولین نهاد دولت و حاکمیت است و دومین عنصر تأثیرگذار در این عرصه صنعتگر و تولیدکننده و در نهایت مردم و مصرف کننده نهایی است.
یکی از اعضای خانه جوانان صنعت و معدن ایران از تلاش شورای اسلامی شهر برای تسهیل صدور مجوز و رفع موانع تولید خبر داد و توضیح داد: در این بین برخی از افراد و نهادها هستند که مانع تراشی می کنند و سنگ اندازی می کنند. ذینفعان انحصار
قدقهی درباره مشکل بازارهای موازی با تولید گفت: وقتی صاحبان سرمایه می بینند که با دارایی، سرمایه و روند افزایشی قیمت ها می توانند وارد بازارهای موازی شوند، طبیعی است که وارد عرصه تولید نمی شوند و حقیقت دارد. این است که انگیزه ای برای ورود به این بازار ندارند.
وی با بیان اینکه با توجه به قطع برق شهرهای صنعتی توسط دولت به دلیل عدم تعادل انرژی در کشور نمی توان تولید را سودآور کرد و افزود: علاوه بر این مواد اولیه زیادی از خارج در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد و تولیدکننده باید ثبت سفارش کند. و تخصیص ارز باید با گام های طولانی و سخت بگذرد.
منبع: رادیو هوار