نایب رئیس و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه گفت: به نظر می رسد دوره دوم ترامپ از نظر ایدئولوژیک در برخی زمینه ها با دوره اول متفاوت است و او متوجه شده است که سیاست های خصمانه نسبت به … جمهوری اسلامی ایران موفق نبوده است
محمود واعظی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به نتیجه انتخابات آمریکا و تاثیر آن بر روابط با جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: با توجه به عوامل دخیل در روابط ایران و ایالات متحده آمریکا می توان گفت: که همواره نوعی رفتار خصمانه از سوی آمریکا نسبت به کشور ما وجود دارد. با توجه به اصول و سیاست های نهادینه شده در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران با آمریکا، طبیعی است که انتخاب رئیس جمهور جدید تاثیری بر روابط دیپلماتیک دو کشور نداشته باشد. بلکه توسعه جدید مستلزم یک «تغییر پارادایم» دو طرفه مبتنی بر احترام متقابل با در نظر گرفتن منافع و امنیت ملی کشورمان است.
سیاست خارجی جمهوری خواهان آمریکا با دموکرات ها یکی نیست
وی گفت: لازم به ذکر است که تعامل با هدف «کاهش تنش» در روابط دوجانبه با عادی سازی روابط دو کشور بسیار متفاوت است. بر اساس تجربیات گذشته، معتقدم سیاست خارجی اتخاذ شده و نوع تعامل «جمهوری خواهان» آمریکا و «دموکرات ها» در مورد کشورهای منطقه، جنگ غزه و اوکراین، تحولات خاورمیانه و حتی قدرت های جهانی است. یکسان نیستند و متفاوت هستند.
ایران به رفتار خصمانه ایالات متحده با پیشرفت در فناوری هسته ای و نظامی پاسخ داده است.
نایب رئیس حزب اعتدال و توسعه گفت: از سوی دیگر با توجه به اهمیت ژئوپلیتیکی ایران، جمهوری اسلامی به عنوان یک بازیگر مهم منطقه ای نمی تواند نسبت به نظم نوین در منطقه بی تفاوت بماند. نفوذ و جایگاه ایران از طریق تعامل با بازیگران موثر منطقه ای و بین المللی در حال افزایش است. دونالد ترامپ در چهار سال ریاست جمهوری آمریکا و به تبع آن مردم، سیاست های تند و خصمانه ای را در قبال کشورمان در پیش گرفته است. مورد استقبال قرار نگرفت و ایران در این مدت با پیشرفت در فناوری های هسته ای و نظامی به حداکثر فشارها پاسخ داد.
وی تاکید کرد: چهار سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ با وجود انواع محدودیت ها و تحریم های گسترده و فشار حداکثری که بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل کرد، به هیچ یک از اهداف مورد نظر کاخ سفید نرسید. از سوی دیگر، اظهارات ترامپ در مبارزات انتخاباتی در خصوص ایران و منطقه حائز اهمیت است. وی به صراحت اعتراف کرد که به دنبال مداخله یا تغییر در نظام جمهوری اسلامی ایران نبوده و تلاش های بیشتری برای پایان دادن به جنگ های فرسایشی در منطقه انجام خواهد داد.
جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است که به دنبال تولید و اشاعه سلاح هسته ای نیست.
واعظی افزود: ترامپ تاکید کرد که تنها چیزی که برایش اهمیت دارد، عدم تولید سلاح هسته ای در ایران است. قبل از اینکه ترامپ بخواهد از دستیابی ایران به “سلاح های کشتار جمعی” جلوگیری کند، خود ما بارها عدم تولید سلاح هسته ای در ایران را اعلام کرده ایم. جمهوری اسلامی ایران بر اساس فتوای مقام معظم رهبری، ایشان به دنبال تولید و انتشار سلاح های کشتار جمعی هسته ای نیستند و این امر را مردود می دانند.
وی تاکید کرد: موضوع مهم دیگری که ترامپ در سخنرانی انتخاباتی خود به آن اشاره کرد این است که «اگر رئیس جمهور شوم تحریم ها را برمی دارم. تحریم های ما علیه ایران و روسیه به این معناست که تمام سود تجاری به جیب جمهوری خلق چین می رود. چین همچنین منجر به کاهش ارزش دلار در سراسر جهان شده است.
عملکرد مثبت یا منفی کشورها همیشه ملاک رفتار جمهوری اسلامی با آنهاست.
رئیس دفتر رئیس دولت دوازدهم افزود: به نظر می رسد دوره دوم ترامپ از نظر ایدئولوژیک در برخی زمینه ها با دوره اول متفاوت است. روابط خارجی همواره بر این اصل استوار بوده است که ما از اظهارات و مواضع شفاهی کشورها و قدرت ها قانع نیستیم و همواره «اقدام مثبت یا منفی کشورها» ملاک عمل ماست.
در پایان می گوید: اگر رفتار دولت آمریکا در قبال مردم ایران محترمانه و مبتنی بر حفظ و گسترش منافع و امنیت ملی کشور باشد، ایران سیاست های خود را مطابق با این نوع رفتار سازنده تعدیل خواهد کرد.این امر می تواند منجر به «کاهش تنش» در منطقه و همچنین لغو تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران و گسترش امید اجتماعی شود.
انتهای پیام