سالم الخبر: یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: عرضه دارو از طریق داروخانه ها کاملا سالم و بی خطر است.
هادی احمدی گفت: تاکنون برای هیچ سایتی که اقدام به فروش آنلاین دارو می کند مجوزی صادر نشده است و تمامی سایت هایی که در حال حاضر اقدام به فروش دارو می کنند خلاف قانون بوده و مورد تایید سازمان غذا و دارو و انجمن داروسازان ایران نیستند.
وی افزود: وقتی هنوز مجوزی صادر نشده است به این معنی است که فروش اینترنتی دارو ممنوع است و به مردم توصیه می کنیم هیچ دارویی را از فضای مجازی خریداری نکنند.
الاحمدی ادامه داد: اطلاعات بیمار گنج بزرگی است و اسرار شخصی بیمار نباید در دست تریبون های فضای مجازی باشد. اطلاعات و داده ها بزرگترین سرمایه امروز و در هر صورت با توجه به بخشی که ذکر کردیم و بر اساس وظیفه ماست و همچنین دفاع غیر وکالتی تایید می کند که اطلاعات بیمار حتی بیماری انسان نباید باشد. در دسترس بودن پلتفرم ها و وب سایت ها به دلیل احتمال هک شدن این سایت ها و در صورت هک شدن، این اطلاعات در اختیار عموم قرار می گیرد و می توانند از این اطلاعات به صورت غیرحرفه ای استفاده کنند.
یکی از اعضای هیات مدیره انجمن داروسازان ایران تایید کرد: ما به عنوان انجمن داروسازان ایران توصیه می کنیم بهترین راه برای تهیه دارو داروخانه است.
وی در عنوان این مقاله با بیان اینکه در حال حاضر 17 هزار داروخانه در سراسر کشور داریم، افزود: اکنون سر هر خیابان یک داروخانه وجود دارد و سالم ترین داروخانه است.
ساده ترین راه برای تهیه دارو داروخانه است و در هر داروخانه ای یک داروساز وجود دارد که مردم می توانند از آنجا مشاوره پزشکی دریافت کنند. توصیه می کنیم از خرید آنلاین دارو خودداری کنید، زیرا مجوز هنوز صادر نشده است.
آل احمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای برخورد با این سایت ها و اپلیکیشن های تلفن همراه انجام شده است، گفت: سازمان غذا و دارو و پلیس مناطق عشایری به طور مستمر بر این فضا نظارت دارند و کمیته ای نیز در داروسازان داریم. سندیکای و سازمان تجهیزات پزشکی که در این زمینه فعالیت می کنند و این سایت ها را رصد می کنند و مرتب گزارش می دهند.
وی ادامه داد: تاکنون چندین پرونده برای سایت های متخلف در محاکم قضایی تشکیل شده و در دست بررسی است و تا جایی که امکانات به ما اجازه دهد سعی می کنیم در دادگاه با آنها برخورد کنیم زیرا مجوز ندارند. و طبق قانون 1334 در مورد مواد پزشکی، هر مؤسسه و فردی که در زمینه فعالیت های پزشکی و دارویی فعالیت می کند باید دارای مجوز از وزارت بهداشت باشد، اما تاکنون مجوزی برای فروش اینترنتی دارو صادر نشده است. . از این رو پلیس مناطق عشایری با همکاری سازمان غذا و دارو و سازمان نظام پزشکی در حال رصد سایت ها هستند و تاکنون چندین پرونده بسیار بزرگ تشکیل و به مراکز قضایی ارجاع شده است.
آل احمدی در پاسخ به این سوال که مردم چگونه می توانند تخلفات فروش اینترنتی را گزارش کنند، گفت: می توانند شکایات خود را به سامانه 190 ارسال کنند و پلیس فتا نیز حضور دارد و مشاوره می دهد.
هدف ما این است که مردم از خرید دارو از سایت ها خودداری کنند زیرا مکان امنی برای خرید دارو نیست.
وی با تاکید بر معتبر بودن توزیع دارو در داروخانه ها گفت: چرخه عرضه دارو داریم که شامل تولیدکننده و واردکننده به توزیع کننده می شود و شرکت های پخش و داروخانه های عرضه کننده را شامل می شود. حدود 64 شبکه پخش سراسری در سراسر ایران و 17000 داروخانه داریم. داروخانه تنها مرکزی است که تحت نظارت دقیق حداقل 10 سازمان مختلف است. اکنون بسیاری از داروها را می توان از طریق TTech به فروش رساند، از منبع تولید، توزیع و عرضه دارو توسط داروخانه، همه اینها در سایت قابل مشاهده است. در سایت مشخص است که ویال دارو از کدام کارخانه تهیه شده، آن را به کدام داروخانه داده و حتی به کدام مصرف کننده داده شده است. بنابراین، خرید از داروخانه بسیار مطمئن و بهداشتی، تحت نظارت سیستماتیک و نظارت شخصی است.
الاحمدی افزود: نظارت بر داروخانه ها بسیار خطرناک است و مردم جای نگرانی ندارند چرا که این امر تحت نظارت منظم سندیکای داروسازان، سازمان غذا و دارو و عوامل معاونت غذا و دارو در دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارد. علوم در سراسر کشور کشور و ارگان های مربوطه
وی گفت: سایت های مرتبط با فروش دارو ایمن نیستند و خرید دارو از آنها غیرحرفه ای و برای سلامتی مردم مضر است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17617/%D8%AA%D8%A7%DA%A9%D9%86%D9%88%D9%86-%D9%87%DB%8C%DA%86-%D9%85%D8%AC%D9%88%D8%B2%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%87
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز