15:18 – 16 نوامبر 1403
سیاوش سلیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ از ذخیره سازی 65 هزار و 300 تن شیر خشک مصنوعی در انبارهای کارخانه خبر داد و گفت: طبق روال سالانه تولید شیر خام در نیمه دوم امسال حداقل 20 درصد افزایش می یابد. در سال جاری علیرغم افزایش قیمت محصولات لبنی، پیش بینی می شود افزایش 30 درصدی قدرت خرید خانوارها نسبت به مدت مشابه سال گذشته باشد.
به گفته وی و بر اساس آمار ماهانه کارخانه ها، تولید شیرخشک در نیمه دوم سال حداقل 25 درصد نسبت به نیمه اول سال افزایش یافته است که البته این امر در ماه های مهر و آبان محقق شده است.
السلیمی ادامه داد: با توجه به تفاوت قیمت صادراتی کره 150 هزار تومان، خامه کیلویی 75 هزار تومان و تامین ارز 50 هزار تومانی برای تالار دوم، پیش بینی می شود در تولید صنعتی با رکود مواجه باشیم. . شیرخشک متاسفانه بدون هماهنگی با انجمن ها این تصمیم گرفته شد و نه تنها باعث افزایش ظرفیت تولید شد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی میانگین تولید شیرخشک در نیمه اول سال را به 20 هزار تن اعلام کرد و افزود: برآوردها حاکی از آن است که تولید شیرخشک در ماه به 25 هزار تن می رسد نیمه دوم سال اما با توجه به اتخاذ سیاست در نهایت نمی توان رشد نرمال را پیش بینی کرد.
وی از افزایش 24 درصدی صادرات شیرخشک نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: بر اساس آمار گمرک در 6 ماهه نخست سال 70 هزار تن شیرخشک صادر شده در حالی که این میزان در سال گذشته 56 هزار تن بوده است. مدت مشابه پارسال. اکنون با وجود انبار شیرخشک در انبارهای کارخانه و روند طبیعی تولید شیرخشک، پیش بینی می شود صادرات تا پایان سال به 200 هزار تن برسد.
السلیمی در پاسخ به عدم تولید کره در داخل گفت: در حال حاضر صادرات هر کیلو کره با احتساب آخرین تعرفه 250 هزار تومان برای صادرکننده هزینه دارد، بنابراین صادرات چربی و کره عملا ممنوع شده است و انتظار می رود این سیاست مورد بازنگری قرار گیرد زیرا راه های مختلفی برای عرضه به بازار وجود دارد، از جمله محدود کردن صادرات، جدا کردن دست دلالان از بازار تا تولید و صادرات با چالش مواجه نشود.
خبرنگار: آزاده محبی