18:13 – 15 نوامبر 1403
سید مظفر عبدالله، عضو انجمن صنایع بسته بندی ایران در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز: درصد کشاورزی پیمانی در کشور چقدر است؟ وی گفت: اکنون که اقدامات اولیه برای اجرای کشاورزی پیمانی در کشور انجام شده است، نمی توان درصدی برای آن اعلام کرد.
به گفته وی، در حال حاضر تنها راه برون رفت از مشکلات کشاورزی، کشاورزی پیمانی است که همه وزرا بر اخذ رای اعتماد از مجلس تاکید دارند.
وی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی آخرین نگاه به نحوه مدیریت بخش کشاورزی در کشورها است، افزود: اکنون 35 درصد کشاورزی در کالیفرنیا و 70 درصد کشاورزی در روسیه با استفاده از کشاورزی قراردادی انجام می شود، در حالی که متأسفانه هنوز این امر محقق نشده است. در ایران انجام شده است.
عبدالله به دستاوردهای کشاورزی پیمانی در کشور اشاره کرد و گفت: افزایش بهره وری در واحد سطح اولین دستاورد کشاورزی پیمانی است و مدیریت آب و اراضی از دیگر دستاوردهای آن است به طوری که با اجرای کشاورزی پیمانی در مشکل کم آبی در بخش کشاورزی حل خواهد شد.
وی ادامه داد: کشاورزی پیمانی با عقد قرارداد با کشاورز متفاوت است در حالی که برخی مدیران دولتی آن را اشتباه برداشت کردند.
عضو انجمن صنعت کنسرو ایران افزود: زمین، آب، مزارع، شرکت پشتیبانی و دولت اصول کشاورزی قراردادی است. مدیریت زمین و آب یکی از موضوعات کلیدی در این روش است و متأسفانه خودکفایی گندم در ایران به قیمت استفاده از کودهای شیمیایی و سمومی که خاک و آب را قربانی می کند، تمام شده است.
وی با تاکید بر آموزش و حمایت از کشاورزان در راستای افزایش بهره وری گفت: با اجرای زراعت پیمانی مصرف آب کاهش می یابد. به عنوان مثال به این ترتیب می توان مصرف 247 لیتر آب به ازای هر کیلوگرم گوجه فرنگی را به 97 لیتر رساند و حتی این عدد را به 50 لیتر یا کمتر هم رساند.
عبدالله ادامه داد: اروپا از سال 2025 محصولات کشت شده با کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات را خریداری نخواهد کرد و کشورهای صنعتی امروز کود و سم خوراکی تولید می کنند.
این مسئول گفت: افزایش قیمت محصولات راه حلی برای افزایش درآمد کشاورزان نیست. بلکه کشاورزان باید با افزایش عملکرد در واحد سطح ثروتمند شوند تا محصولات به صورت غرقابی کشت نشوند تا شاهد هدر رفت آب در بخش کشاورزی نباشیم.
مسعود بختیاری رئیس انجمن صنایع کنسرو ایران با اشاره به نقش صنعت کنسرو در تامین و حفظ امنیت غذایی گفت: امسال اولین همایش با 4 تیم تخصصی برگزار می شود و این همایش هر ساله ادامه خواهد داشت.
به گفته وی، کشاورزی قراردادی، نقش صنعت بسته بندی در صنعت کنسرو، نقش هوش مصنوعی در بازاریابی و فروش و چگونگی مقابله با چالش نیروی انسانی در صنایع غذایی از موضوعات کمیته های تخصصی است.
بختیاری با اشاره به مشکل تامین نیروی کار در صنایع غذایی افزود: صنایع غذایی مشکل کارگری دارد و چرا از کارگران مهاجر برای توسعه صنایع غذایی استفاده نمی کنیم. چرا برای صرفه جویی در منابع انسانی رسما از کشورهای دیگر استفاده نمی کنیم و کارت مهاجرت صادر نمی کنیم؟
هدف گذاری رشد اقتصادی 8 درصدی در برنامه هفتم
به گفته وی کارگران مهاجر در سال های اخیر دلیل رشد اقتصادی آلمان و کانادا بوده اند و ما نیز می توانیم از این فرصت بهره مند شویم.
بختیاری افزود: پیش بینی می شود رشد اقتصادی در برنامه هفتم به 8 درصد برسد و مهمترین مانع در شرایط فعلی نیروی انسانی است.
باید گفت؛ اولین همایش نقش صنایع کنسرو در تامین امنیت غذایی 31 تا 24 آبان ماه در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
خبرنگار: آزاده محبی