19:51 – 14 نوامبر 1403
در بیستمین اجلاس سران صنعت ساختمان و انرژی، فرزانه صدیق وزیر راه و شهرسازی ضمن قدردانی ویژه از اصناف و با تاکید بر اینکه بیست سال از آغاز به کار انجمن های صنفی مهندسی ساختمان می گذرد، گفت: تشکل ها در کنار فعالیت های خود، همواره در کنار دولت ها بوده اند تا علیرغم وجود مشکلات، هم افزایی و رفع موانع موجود داشته باشند.
عضو هیات وزیران در دولت چهاردهم با تاکید بر اینکه این 20 سال برشی از اتفاقات سرزمین ماست، گفت: وقتی به 20 سال قبل از وضعیت فعلی نگاه می کنیم، می بینیم که با این شرایط مقایسه نمی شوند. دورانی که در 20 سال از آن گذشتیم. ستایش از اینکه کاری را که به تو سپرده شده به انجام رساندی و به راه خود ادامه دادی و عزت ملت برایت مهمتر از هر چیز دیگری است. من همه دستان شما را می پذیرم و قدردان شما هستم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بیست و سه سال است که در وزارت راه و شهرسازی مشغول به کار بوده است، گفت: من متوجه زحماتی هستم که در این سال ها تشکل های صنفی و نظام مهندسی در معرض آن قرار گرفته اند.
وی گفت: مدتی است که در حوزه راه فعالیت می کنم و از نزدیک به کار شما پیمانکاران در حوزه راهداری و سایر حوزه ها نگاه می کنم. غم شما مایه سربلندی و سربلندی ایران است.
وی گفت: مطمئنم اگر قرار باشد کشور در خطرناک ترین شرایطی که در دستور کار رئیس جمهور با آن روبرو هستیم پیش برود، اتفاق خاصی نمی افتد مگر با تعامل دولت و دولتی که حرف شما را می شنود. بخش خصوصی.»
وی با تاکید بر اینکه امکانات دولت محدود است، اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم در کنار همه مشکلاتی که کشور با آن مواجه است پیش برویم و بتوانیم نه تنها در ایجاد امید برای جوانان، بلکه در رساندن این پیام گام برداریم. به بخش بین المللی که ما چیزی جز صلح، امنیت و پیشرفت نمی خواهیم.
وی بیان کرد: این مناسبت فرصتی است تا از تلاشهای مستمر و مستمر شما در جهت بهبود وضعیت خدمات فنی و مهندسی کشور قدردانی کنیم و اثربخشی این همبستگی بین سازمانهای متخصص در توسعه و پیشرفت ملی را یادآور شویم.
وی با بیان اینکه شورای هماهنگی تشکل های مهندسی و بازرگانی کشور با حمایت و همکاری گسترده با وزارت راه و شهرسازی همواره یکی از موثرترین ارکان فنی کشور به شمار می رود، گفت: طی این بیست سال سالها شاهد دستاوردهای بزرگ سازمانهای عضو این سازمان بودهایم و تأیید کردهایم که هر یک از این سازمانها نقش انکارناپذیری در ارتقای کیفیت زیرساختهای کشور و توسعه متوازن شهرها داشتهاند.
صدیق تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی نقش اصناف و تشکل های فنی را به عنوان شرکای راهبردی خود می شناسد و از تلاش های تخصصی و فنی آنها قدردانی می کند.
وی بیان کرد: این وزارتخانه به صورت مستقیم و غیرمستقیم با سازمان هایی مانند سندیکای شرکت های ساختمانی ایران، انجمن مهندسین مشاور، انجمن سراسری پیمانکاران عمرانی ایران، انجمن صنفی شرکت های راه سازی ایران و انجمن صنفی خانه سازان جمعی همکاری می کند. انجمن مدیران فنی و اجرایی، انجمن مهندسین معماری و مشاور و شهرساز با انجمن شرکتهای مهندسی و ساختمانی، انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران و سایر انجمنهایی که عناوین آنها اجازه ذکر آنها را نمیدهد همکاری داشتند. به محدودیت های زمانی
وی با اشاره به اینکه نقش ویژه این سازمان ها به عنوان یک مرجع مستقل در تضمین کیفیت و صحت پروژه ها بر کسی پوشیده نیست، گفت: سازمان های مهندسی، بازرگانی و حرفه ای کشور همواره گام های مهمی در راستای ارتقای سطح کیفی پروژه ها برداشته اند. استانداردهای ساخت و ساز و افزایش کیفیت پروژه ها. این نهادها با رویکرد تخصصی خود حفظ حقوق مهندسان و متخصصان و ارتقای سطح دانش مهندسی در کشور را از اولویت های خود می دانند و در این راه همواره وزارت راه و شهرسازی را همراهی و یاری کرده اند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: تشکل های نظام مهندسی و کارگری در شبکه گسترده ای در تمامی استانداری های کشور حضور دارند و نقش عمده ای در ارتقای استانداردهای ساخت و ساز و بهبود زیرساخت های شهری دارند. نقش آنها در مدیریت پروژه های بزرگ، ساخت زیرساخت های شهری و همچنین تضمین ایمنی ساختمان ها به ویژه در برابر بحران ها و بلایای طبیعی مانند زلزله بسیار مهم است.
وی گفت: برکسی پوشیده نیست که سازمان ها با بهره مندی از جمعی از نخبگان و مهندسین مجرب نقش تعیین کننده ای در کاهش هزینه ها و ارتقای بهره وری پروژه ها داشتند. فعالیت این مؤسسات به توسعه و زیباسازی شهرهای کشور، ارتقای دانش معماری و گسترش مفاهیم معماری پایدار و دوستدار محیط زیست کمک شایانی کرده است.
صادق تاکید کرد: همکاری گسترده این سازمان ها در بخش های مختلف از جمله طراحی و نظارت بر پروژه های عمرانی، شهرسازی، توسعه مسکن، حمل و نقل، شبکه های راه و ریلی و همچنین توسعه فرودگاه ها و بنادر نقش حیاتی در دستیابی به این مهم ایفا کرد. اهداف این وزارتخانه
وی توسعه شبکه حمل و نقل کشور را اولویت مهم وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد و گفت: همکاری فعال اتحادیه های صنفی و سازمان های فنی در این زمینه ضروری است.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه موضوع تامین مسکن اقشار مختلف جامعه به ویژه اقشار کم درآمد و جوانان از دیگر اولویت های راهبردی وزارت راه و شهرسازی است، تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضا برای مسکن ، باید از تخصص و توانمندی های ما مهندسان و اتحادیه های کارگری بهره مند شویم.
وی بیان کرد: مشارکت سازمان ها در پروژه های مسکن اجتماعی، طراحی واحدهای مسکونی مقرون به صرفه و استفاده از مصالح استاندارد و پایدار می تواند ما را در دستیابی به اهدافمان در زمینه ساخت مسکن باکیفیت و مناسب کمک زیادی کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از چالش های عمده و مستمر حفظ و نگهداری زیرساخت های ملی است، اظهار داشت: پروژه های بزرگی که در دهه های گذشته با سرمایه گذاری های کلان و تلاش متخصصان کشوری احداث شده است، امروز نیازمند مراقبت و نگهداری اساسی است تا از این امر جلوگیری شود. خوردگی آنها استفاده از آن باید بهبود یابد.
وی گفت: تشکل های صنفی و نظام مهندسی با تجربه و دانش خود در این زمینه نقش اساسی دارند و انتظار داریم همچنان در این راستا به وزارت راه و شهرسازی کمک کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر توسعه زیرساخت های جدید، موضوع تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حضور نسل جوان و مستعد در عرصه های مهندسی، فنی و حرفه ای مستلزم برنامه ریزی و آموزش مستمر است.
وی تصریح کرد: در این راستا نیازمند همکاری با سازمان ها هستیم تا با انتقال تجربیات و ارائه دوره های آموزشی دانش و مهارت های لازم را به نسل جوان منتقل کنیم. این دوره های آموزشی می تواند بستری برای نوآوری و بهبود مستمر کیفیت پروژه ها و زیرساخت ها در کشور فراهم کند.