07:53 – 14 نوامبر 1403
حسین زینلی مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در نشست با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز از همدان ، از افزایش حدود 60 هزار هکتاری سطح زیر کشت گیاهان دارویی در اراضی دیم خبر داد پیش بینی می شود سطح زیر کشت اراضی آبی و دیم 16000 هکتار افزایش یابد. برآورد می شود متوسط سطح زیر کشت گیاهان دارویی دیم و آبی به 310 هزار هکتار برسد که 515 هزار تن آن را تولید خواهیم کرد.
زینلی گفت: سالانه به طور متوسط 25 درصد گیاهان دارویی صادر و 75 درصد در داخل مصرف می شود، گفت: امسال پیش بینی می شود درآمد ارزی گیاهان دارویی به 500 میلیون دلار برسد.
مدیر پروژه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه توانایی بالایی در تولید عصاره داریم، افزود: در حال حاضر عصاره گیاهان دارویی توسط شرکت های مختلف تولید می شود و امسال در تلاش هستیم تا راه ارسال را تسهیل کنیم. بنابراین، حذف مواد اولیه از سیستم صادرات و صادرات عصاره باید بر اساس یک برنامه زمانی باشد.
پتانسیل تولید بیش از 300 هزار تن عصاره گیاهان دارویی در کشور وجود دارد
مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: کارخانه های متعددی در کشور برای تولید عصاره ایجاد شده است و در حال حاضر توانایی تولید مواد اولیه پزشکی و غذایی استاندارد را داریم که امیدواریم وزارت بهداشت و ایمنی این کار را انجام دهد. جلوگیری از ورود مواد شیمیایی به مواد خام برای تضمین سلامت مردم.
به گفته وی، کشورمان اکنون می تواند مدعی خودکفایی در تامین تمامی مواد اولیه گیاهان دارویی و انواع مواد موثره باشد، بنابراین مسئولان وزارت بهداشت و ایمنی از واردات مواد اولیه شیمیایی ارزان قیمت خودداری کنند. تعرفه 5 درصدی، ارز دولتی و یک موهبت تا کارخانه ها رشد کنند تا محصولاتشان قابل رقابت باشد.
مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه توانایی تولید بیش از 300 هزار تن عصاره در داخل کشور را داریم، گفت: بسیاری از کارخانه های مواد اولیه با ظرفیت کم در حال فعالیت هستند و در صورت توقف واردات، این مورد خواهد بود. امکان تولید تمام عصاره ها در داخل کشور وجود دارد، بنابراین سعی می کنیم مواد اولیه را به خارج از کشور صادر کنیم.
هدف آن تولید 600 هزار تن گیاه دارویی در کشور است
زینلی ادامه داد: در برنامه هفتم درصددیم سطح زیر کشت گیاهان دارویی به 400 هزار هکتار و تولید 500 تا 600 هزار تن برسد که بر این اساس 200 هزار تن گیاهان دارویی روانه بازارهای هدف می شود. .
این مسئول افزود: اگر بخواهیم ارزش واقعی گیاهان دارویی را افزایش دهیم باید در سال 1407 به ارزش صادرات 2.5 میلیارد دلاری برسیم و بر این اساس باید همه بخش های تولید، تولید، بازاریابی و تحقیقات را اصلاح کنیم که این امر مستلزم پنج تلاش است. ” “.” اعتبار است.
مدیر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از آنجایی که گیاهان دارویی به آب کمی نیاز دارند، بر اساس نیاز بازار داخلی و صادراتی و از سوی دیگر با سرمایه گذاری در تولید، سطح زیر کشت را افزایش خواهیم داد. از دانه های اصلاح شده می توان دریافت که هاپ ارز خوبی برای کشور است.
خبرنگار: آزاده محبی