absnews
به گزارش ای بی اس نیوز، بنابر گزارش رسانه ها، پارلمان عراق روز پنجشنبه 5 خرداد 1401 به اتفاق آرا لایحه ای را تصویب کرد که عادی سازی روابط با اسرائیل را جرم انگاری می کند.
این قانون شهروندان عراقی در داخل و خارج از کشور، اقلیم کردستان، استان ها، سازمان های دولتی و همچنین شرکت های خصوصی، مؤسسات خارجی و سرمایه گذاران خارجی فعال در عراق را از داشتن روابط با اسرائیل منع می کند.
سیدهادی سید افقهی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه نزدیکان به محور مقاومت و نزدیک به این جریان از تصویب چنین قانونی ابراز خرسندی کردند، اظهار کرد: در این کشور نقش مسئولان و مردمی است. نیروهای حامی مقاومت و مردم مبارز این کشور برای تصویب چنین قانونی در عراق مهم است و در واقع یک پیروزی سیاسی تاریخی برای مردم این کشور و حامیان مقاومت است.
وی گفت: از سوی دیگر جبهه آمریکایی، رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای عربی که به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند به تصویب این قانون واکنش منفی نشان دادند. عراق در راستای منافع مقاومت عمل کرد.
یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تصویب لایحه جرم انگاری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در پارلمان عراق گفت: در شرایطی که آمریکا کشورهای عربی را به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تشویق می کند، این اقدام پارلمان این کشور است. پنجشنبه، عراق یک تابو شکن است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حالی که آمریکایی ها تلاش می کنند به کشورهای منطقه تحمیل کنند که اسرائیل یک واقعیت است و باید آن را بپذیرند، مجلس عراق چنین قانونی را تصویب کرده و تابو است.
هدف این قانون جلوگیری از برقراری روابط دیپلماتیک، سیاسی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی و یا هر نوع روابط بین عراق و اسرائیل است.
سید افقهی با بیان اینکه این کشورها و رژیم ها از خروج عراق از جرگه کشورهایی که به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند ناراحت هستند، افزود: از سال 2003 و پس از سقوط صدام، کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس و برخی کشورها آنها به دنبال این بودند که عراق را به سمت روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی سوق دهند و مردم عراق و مرجع عالیقدر این کشور عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را بپذیرند، اما اکنون علیرغم اینکه این هزینه ها، چنین قانونی در پارلمان عراق تصویب شده است، آنها قطعا مخالف هستند. آنها فشار بر عراق را افزایش می دهند و تلاش می کنند تا مردم و پارلمان عراق از تصویب چنین قانونی پشیمان نشوند یا این قانون در عمل اعمال نشود.
کارشناس مسائل غرب آسیا در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه ماده 5 این لایحه که تاکید می کرد شخصیت های بلندپایه عراقی به دنبال عادی سازی روابط نباشند از قانون حذف شده است، خاطرنشان کرد: 8 بند دیگر این قانون کلی است. و مهم این است که این قانون شامل شخصیت های برجسته نیز می شود. چون اگر قرار باشد عادی شود، عادی سازی توسط این مسئولان انجام می شود.
سید افقهی همچنین گفت که احتمال دارد اقلیم کردستان زیر بار اجرای چنین قانونی نرود و آن را به رسمیت نشناسد.