10:54 – 10 نوامبر 1403
محمد جواد الکرمی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: در دولت قبل که بحث هوشمندسازی کارتخوان های نانوایی مطرح شد، برخی مسئولان و کارشناسان اذعان داشتند که مشکل نان با نظارت حل می شود و در در همان زمان ما اعلام کردیم که این مسیر اشتباه است.
به گفته وی، با هوشمندی واحدهای نانوایی نه تنها اتفاقی در حوزه نانوایی نیفتاده است، بلکه وضعیت بدتر شده است، بنابراین باید ریشه تخلف را در اتحادیه نانوایان بیابیم.
کرمی ادامه داد: اجازه داریم با قیمت های تحمیلی با نانوایان رقابت کنیم، بنابراین با آزادسازی قیمت ها و پرداخت یارانه ها باید از هدر رفت جلوگیری کرد چرا که امسال 210 یارانه نان در نظر گرفته شد و برای امسال این حمایت پیش بینی می شود. اندازه نان
آزادسازی قیمت ها راهکاری برای ایجاد رقابت برای واحدهای نانوایی است
رئیس کارگروه آرد و نان افزود: در سال 1388 تجربه پرداخت یارانه نان به مردم را داشتیم که منجر به رقابت 90 هزار نانوایی و ایجاد زنجیره خرید گندم شد.
به گفته وی، با آزادسازی قیمت و پرداخت مابه التفاوت قیمت گندم رایگان و دولتی به مردم، ضایعات نان کاهش می یابد اما در شرایطی که قیمت گندم ۱۷۵۰۰ تومان است و در اختیار نانوایی ها قرار می گیرد. واحدها 665 و 900 تومان قیمت دارند و اگر قیمت سبوس بیشتر باشد مشخص است که ضایعات وجود دارد که باعث شده ضایعات ما از کشورهای دیگر بیشتر شود.
کرمی با بیان اینکه کشورها یارانه نان را مستقیما به نانوایی پرداخت نمی کنند، افزود: اکنون قیمت هر قرص نان 5 هزار تومان است در حالی که با معادله قیمت نان از 12 هزار تومان فراتر نمی رود و این اختلاف 7 هزار تومان است. تومان باید به مردم پرداخت شود.
رئیس کارگروه آرد و نان ادامه داد: اگرچه برخی با آزادسازی قیمت ها از تورم بیم دارند، اما راه حل آن مشخص است و با آزادسازی و حمایت مستقیم از خانواده ها صرفا برای خرید نان، جای نگرانی نیست. از طرفی ایجاد رقابت و تخلف به پایان می رسد به گونه ای که اگر برای هر کدام از واحدها بازرس بگذاریم هنوز به این نتیجه نمی رسیم.
به گفته وی، در حال حاضر شاهد مشکلات گسترده ای مانند کاهش وزن چانه هستیم و با نانوایان برخورد تنبیهی می کنیم و در مقابل نانواها اذعان می کنند که آرد تنها بین 10 تا 15 درصد روی بدن اثر می گذارد. قیمت، تولید با این شرایط امکان پذیر نیست در حالی که با آزادسازی شاهد نتایج موثر آن در حوزه آرد و نان و پایان تخلفات خواهیم بود.
ضایعات سالانه 20 درصد ضایعات آرد و نان است
رئیس کارگروه آرد و نان درباره آخرین حادثه ضایعات در حوزه آرد و نان افزود: بر اساس اعلام مرکز تحقیقات غلات، ضمن آزادسازی قیمت و پرداخت یارانه، به دلایل مختلف ضایعات 15 تا 20 درصدی آرد داریم. برای مردم رقابت ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه واحدهای هیبیسکوس سالانه به 9 میلیون تن گندم نیاز دارند، گفت: در سال های 89، 90 و 91 تجربه آزادسازی قیمت ها را داشتیم که با آزادسازی 2.5 میلیون تن گندم صرفه جویی شد. تعداد زیادی.” اکنون با آزادسازی گندم حداقل به این میزان صرفه جویی خواهیم داشت و از سوی دیگر با آزادسازی رقابت ایجاد می شود و بدیهی است که حدود 90 هزار واحد نانومقیاس از لایه نانو حذف می شود. چرخه تولید. اما می توان در زمینه های دیگر نیز در این بخش حمایت کرد.
خبرنگار: آزاده محبی