معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر، به منظور ترویج مفاهیم کارآفرینی و کمک به افرادی که استعداد کارآفرینی یکی از اهداف این طرح اختصاص یک میلیون تومان وام به 15 هزار دانشجو در جلسه اول است.
کارگاه های آموزشی محیط کسب و کار و ارائه موثر، دسترسی به مربیان عالی، انتقال تخصص کارآفرینان برتر، مربیگری فردی و گروهی سفارشی و ایده سازی تیمی بر اساس علاقه از بخش های مختلف این رویداد است. همچنین در ادامه رویداد، پشتیبانی تخصصی از تمامی تیم ها تا زمان برگزاری مسابقات کشوری و جذب و پشتیبانی پس از رویداد از تیم های منتخب گروه های پشتیبانی پیش بینی می شود.
موجودی برای هر دانش آموز یک میلیون تومان
مجتمع علم و صنعت دانشگاه امیرکبیر به عنوان دبیرخانه مرکزی این طرح منصوب شده است، اما حوزه فعالیت کشوری است. در این طرح به هر دانش آموز یک میلیون تومان تعلق می گیرد و در مرحله اول 15 هزار دانش آموز تحت پوشش قرار می گیرند. میزان اعتبار تخصیص یافته در طرح به دانشگاه های مختلف نیز به تعداد دانشجویان آنها و میزان مشارکت دانشجویان بستگی دارد. در این طرح افراد با تجربه در زمینه کارآفرینی دانشجویان را با حوزه کارآفرینی، شرایط کارآفرینی، نیازهای دانش در حوزه کارآفرینی، آشنایی با نیازهای بازار، حضور در بازار و حوزه کاری آشنا می کنند.
چالش ها و فرصت های پیش روی طرح ملی ارتقای کارآفرینی
به گفته فرهنگ فصیحی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر که دبیر طرح ملی ارتقای کارآفرینی نیز هست: «در ابتدا ایده اولیه این بود که این طرح تنها در قالب بانک اطلاعاتی به اشتراک گذاشته شود. یعنی دورههایی برگزار میشد و برای ورود به این طرح یک میلیون تومان اطلاعرسانی میشد که اکنون به ازای هر نفر ۱۲ جلسه آموزشی و میزبانی رویدادهای شبکه را محدود میکند. دانشآموزان همچنین تستهای جهتیابی، آموزش و شخصیت را دریافت میکنند و سپس از طریق رقابت بین تیمها وارد یک محیط حل مسئله میشوند.
فصیحی افزود: معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف، رسالت توسعه فناوری در کشور را بر عهده دارد و اگر بتوانیم در این زمینه در اجرا کمک کنیم و تیم های خوبی حول ابزارهای مورد نیاز کشور تشکیل شود. با نظارت منتورها و مربیان، تجربه خوبی خواهد بود و از منظر عملی برای افراد ایجاد شد تا بتوانند در آینده یک کسب و کار جدی راه اندازی کنند.
وی افزود: چالش سوم در این طرح توقف نکردن در مرحله برگزاری مسابقات و مسابقات کشوری است. باید بتوانیم نتایج این طرح را به گونه ای منتشر کنیم که پارک های علم و فناوری به آن توجه کنند و تیم های خوبی که شناسایی می شوند رشد کنند و در قالب کار واقعی در جامعه ارائه شوند.
اهداف طرح ملی ارتقای کارآفرینی
مهمترین هدف مجموعه رویدادهای BOAR و طرح ملی کارآفرینی افزایش آگاهی دانشجویانی است که وارد عرصه کسب و کار می شوند. این پروژه برای دانشجویان دو سال آخر دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد در نظر گرفته شده است. فراخوان استخدام دانشجو در سایت طرح ملی ارتقای کارآفرینی به نشانی nepp.ir منتشر شد و از نظر استانداری حدود 7 هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده اند. با برگزاری رویدادها و اطلاع رسانی بیشتر این طرح ملی، پیش بینی می شود ظرفیت پذیرش در دوره اول به 15 هزار نفر برسد.
دانشجویان با شرکت در این طرح می توانند با شرکت در آزمون های شخصیت شناسی و روانشناسی کسب و کار، توانایی ها و استعدادهای خود را بشناسند و همچنان از دوره های برگزار شده با بهترین اساتید این رشته استفاده کنند. دانش آموزان از طریق رویدادهای تبلیغاتی با یکدیگر آشنا می شوند و از فرصت شبکه سازی برای برداشتن گام های جدی تری در راه اندازی کسب و کار استفاده می کنند.
منبع خبر: https://digiato.com/iran-technology-news/inotec-to-give-1-million-toman-in-credits-to-15000-students
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز