انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز ، به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی ، در این گزارش آمده است: با توجه به کاهش بارندگی ها در سال بارانی در سال های 1499-1999 و همچنین افزایش دمای هوا ، انتظار می رود در هوای گرم دوره ماهانه 1400 شهر بسیاری از مردم کشور با کمبود آب آشامیدنی روبرو هستند و از این چشم انداز رنج می برند ، همانطور که در برخی از شهرهای کشور در سال آبی 1397-1397 اتفاق افتاده است و در برخی موارد این تنش ها به درگیری های اجتماعی تبدیل شده است.
نویسندگان این گزارش تأکید کردند: برای مقابله با تنش آب آشامیدنی در کشور ، متولیان بخش آب آشامیدنی اکنون باید مسائل را در دستور کار قرار دهند و برنامه های لازم را تهیه کنند. راهکارهای مقابله با تنش آبی به دو دسته راه حل های کوتاه مدت و راه حل های بلند مدت تقسیم می شوند. برخی از راه حل های کوتاه مدت که عمدتا به مدیریت عرضه متکی هستند عبارتند از: افزایش عرضه و تولید آب ، برنامه های بهبود کیفیت ، افزایش ظرفیت ذخیره سازی آب ، تقویت خریدهای تضمینی ، ثبات خدمات در مواقع اضطراری ، توجه به روند تامین آب برای بازیافت و استفاده مجدد و تنوع بخشیدن به اعتبار. علاوه بر این استراتژی ها ، استراتژی های بلندمدت که عمدتاً بر مدیریت تقاضا متکی هستند ، عبارتند از: بهبود بهره وری ، کاهش آب بدون حساب ، کاهش اقدامات مصرف ، فرهنگ سازی و اصلاح الگوهای مصرف و اصلاح تعرفه ها.
در ادامه این گزارش ، تصریح شده است: در تابستان 1397 ، از کل جمعیت شهری 61.6 میلیون نفر از ساکنان کشور ، تقریباً 34.5 میلیون نفر (معادل 56 درصد) در تنش آبی بودند. در سال جاری هیدرولوژیکی (1499-1399) تا کنون در سراسر کشور در مقایسه با میانگین بلند مدت 52 سال ، 36٪ کاهش بارندگی مشاهده شده است که بیشترین کاهش مربوط به حوضه های آبخیز شرقی و قره قوم است. و همچنین کوچکترین کاهش مربوط به حوزه های آبخیز است حوضه دریاچه ارومیه و دریای خزر است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: بنابراین ، وقوع تنش آبی در مناطق مختلف کشور محتمل به نظر می رسد. با توجه به اینکه پروژه های پایداری و ارتقاء کیفیت آب آشامیدنی در شهرهای مختلف کشور از سال 1397 آغاز شده است ، مدیریت بهتر این برنامه ها می تواند چالش های موجود در این زمینه ، به ویژه در مناطق گرمسیری که معمولاً دچار مشکل هستند را کاهش دهد. با مشکلات آب مانند استان خوزستان ، اگر اولویت بندی بهتری برای این پروژه ها در نظر گرفته شود ، قطعاً اجرای پروژه های مرتبط با استانی مانند خوزستان در اولویت خواهد بود.
متن کامل این گزارش اینجا خواندن.
معاون مطالعات زیرساختی مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی وضعیت تنش آبی در کشور در سال جاری پرداخت.