سالم الخبر: رئیس سندیکای داروسازان کشور گفت: فروش دارو از طریق اینترنت در هیچ قانونی ذکر نشده است، اما در بسیاری از قوانین صراحتاً ممنوعیت فروش دارو از طریق اینترنت تایید شده است.
شهرام کلانتری درباره فروش اینترنتی دارو به اما و ایگارهای گفت: خوب است مردم نکاتی را درباره فروش آنلاین دارو بدانند. البته ما به عنوان یک جامعه دارویی قبول داریم که برخی افراد نیاز به دریافت خدمات غیر حضوری دارند و خدمات غیر حضوری امروزه در اینترنت در دسترس است و فضای مجازی ایجاد شده است. ایجاد شده این است که چیزی برای جامعه یک ضرورت است و گاهی برای سالمندان و بیماران صعب العلاج یا برای بقیه مردم و مردم از مزایای آن به بهترین شکل ممکن استفاده می کنند.
وی افزود: آنچه ما به عنوان کارشناسان بازرگانی و انجمن های علمی و صنفی و متخصصان ذیربط و همچنین سازمان نظام پزشکی و بدنه کارشناسی وابسته به وزارت بهداشت معتقدیم این است که این داده های سلامت مردم از جمله داده های مربوط به نسخه های مردم است. میزان مصرف و آنچه مصرف می کنند، به چه بیماری هایی مبتلا هستند و بیماری های ژنتیکی در خانواده
و … این داده های حاکمیتی است که باید در دسترس دولت باشد. نباید در زمینه بخش خصوصی اجرا شود، زیرا در زمینه بخش خصوصی، نظارت عالی اجرا نمی شود و حتی ممکن است ناخواسته توسط افراد یا حتی دشمنان مورد سوء استفاده قرار گیرد.
کلانتری ادامه داد: و سایر موضوعاتی که در این زمینه به آنها پرداخته می شود. اکنون وقتی مردم خدمات حضوری از داروخانه دریافت می کنند، چه خود و چه دستگاه های نظارتی، خدمات مشاوره، نظارت حضوری، نظارت بر سلامت و ایمنی کالا، نحوه نگهداری و موارد دیگر را می بینند. نظارت خوبی بر آنها دارند. اما اگر به صورت آنلاین ارسال شود، احتمال سوء استفاده افزایش می یابد.
رئیس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: با توجه به اینکه می دانیم قوانین محکمی در خصوص برخورد با تخلفات مجازی و اینترنتی نداریم و ابزار نظارتی کافی در اختیار سازمان های نظارتی مانند سازمان غذا و دارو نیست. . همچنین فرم مشاوره و محرمانه بودن مشاوره دارویی بین بیمار و داروساز، در قانون نظام پزشکی و کمیته های اخلاقی را تنظیم می کنیم و جامعه پزشکی سوگند یاد می کند در این زمینه باید محرمانه بودن مطلق بین بیمار و پزشک معالج در چارچوب امنیت پخش آنلاین حفظ شود.
داده ها آن طور که باید و احتمالاً رعایت نمی شود. اینها مسائلی است که شاید در یک موقعیت کاری ساده مردم به آن توجهی نداشته باشند، اما قطعا مسئولان متوجه هستند که اینها دغدغه هایی است که سلامت و ایمنی مردم را به خطر می اندازد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا فروش دارو از طریق اینترنت جایز است، گفت: در حال حاضر در هیچ قانونی که صحبت می کنیم به فروش دارو از طریق اینترنت اشاره نشده است، اما در بسیاری از قوانین فروش دارو از طریق اینترنت انجام می شود؟ ” وی به دارو در اینترنت اشاره کرد و گفت: «اگر قانون تجارت الکترونیکی را بخوانید، در بند ب ماده 6 به صراحت آمده است که این قانون شامل اطلاعات مربوط به فروش دارو و دارو نمی شود. مکمل ها به کاربر نهایی، و فروش دارو در اینترنت در همه ممنوع است نسخه الکترونیکی بلکه بسته کاملی از خدمات است که مهمترین و عمودی این بسته ذخیره اطلاعات درمانی و دارویی افراد در پرونده الکترونیک سلامت است اما این پرونده الکترونیک سلامت هنوز در وزارت بهداشت اجرایی نشده است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17553/%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA-%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%85%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز