ارز دیجیتال

کلاهبرداران با ردیابی معاملات مونرو توسط پلیس ژاپن دستگیر شدند

افسران مجری قانون در ژاپن یوتا کوبایاشی 26 ساله را به ظن رهبری گروهی که مسئول کلاهبرداری 100 میلیون ین (663000 دلار) است، دستگیر کردند. مقامات ادعا می کنند معاملات مونرو استفاده از آن در پولشویی ردیابی شده است.

گروه کوبایاشی تلاش کرد تا از طریق مونرو و چندین روش دیگر عواید حاصل از جرایم غیرکریپتوکارنسی خود را بشویید، اما مشخص نیست که چگونه این تراکنش‌های مونرو توسط مقامات ژاپنی ردیابی شده است.

باند کلاهبردار کوبایاشی

طبق گزارش اخیر روزنامه Nikkei، مأموران اجرای قانون در ژاپن یوتا کوبایاشی 26 ساله را به اتهام کلاهبرداری دستگیر کردند. کوبایاشی و گروهی متشکل از حداقل 18 شریک به طور غیرقانونی فهرست‌هایی را برای محصولات تقلبی در سایت بازار (پسند رمزنگاری) مرکاری ایجاد کردند و محصولات تقلبی را با استفاده از اطلاعات کارت اعتباری سرقت شده خریداری کردند.

این تراکنش های تقلبی در مرکاری منجر به کلاهبرداری بیش از 2.7 میلیون ین از کاربران شد. با این حال، این تنها یکی از راه های پولشویی این گروه بود. در مجموع، باند کلاهبردار کوبایاشی بیش از 100 میلیون ین را در یک عملیات فیشینگ بسیار پیچیده به سرقت بردند. تیم تحقیقاتی مشترک در ژاپن جزئیات ساختار این گروه را تشریح کرده است.

در این گزارش به موارد زیر اشاره شده است:

این گروه اعضای خود را برای ارتکاب جرم از طریق تبلیغ «شغل نیمه وقت غیرقانونی» در رسانه های اجتماعی و برقراری ارتباط با آنها از طریق برنامه های ارتباطی فوق محرمانه استخدام می کرد. سازمان تحقیقات مشترک معتقد است که آنها بخشی از یک “گروه جنایی ناشناس و متحرک” (توکوریو) هستند که در رسانه های اجتماعی جمع می شوند و پراکنده می شوند.

این گروه عمدتاً از طریق اشکال مختلف کلاهبرداری از کارت اعتباری مرتکب این جنایات شده است، اما ارز دیجیتال نیز به عنوان ابزار پولشویی وارد عملیات آن شده است. به طور خاص، نیکی ادعا می‌کند که مجریان قانون تلاش‌های حلقه کلاهبرداری را برای شستشوی وجوه دزدیده شده از طریق ارز دیجیتال مونرو ردیابی کرده‌اند. همچنین ادعا می شود که این اولین دستگیری در ژاپن بر اساس تحلیل مونرو است.

یکی از کارکردهای اصلی مدل مونرو است حریم خصوصی و محرمانه بودن در واقع، موسس مونرو علناً اتهامات مربوط به همکاری با تحقیقات اینترپل را رد کرده است. به عبارت دیگر، دقیقاً مشخص نیست که مقامات چگونه از مونرو به عنوان “شواهد قطعی” برای انجام این دستگیری ها استفاده کردند.

ارزش مونرو از زمان اعلام این خبر کاهش یافته است.

منبع CMC

اما تاکنون مقامات مجری قانون جزئیات بسیار کمی در مورد ارتباط مونرو با این دستگیری ها فاش کرده اند. روزنامه نیکی ادعا کرد که کوبایاشی بر اساس گزارش‌های چت واقعاً مظنون بوده و «پس از تجزیه و تحلیل جریان‌های ارزهای دیجیتال، مشخص شد که احتمال مشارکت او در این عملیات جنایتکارانه زیاد است».

علی‌رغم عملیات‌های جنایی معروف مانند این، فضای ارزهای دیجیتال به طور کلی از هک و کلاهبرداری ایمن‌تر شده است. به نظر می رسد که گروه کوبایاشی هیچ تلاشی برای کلاهبرداری مستقیم از کاربران ارزهای دیجیتال انجام نداده است.

در عوض، از ارز دیجیتال برای شستشوی درآمدهای حاصل از تقلب در ارزهای دیجیتال استفاده کرد. سایر جزئیات تحقیقات ممکن است در طی مراحل قانونی علنی شود.

]

منبع خبر: https://bitpin.ir/academy/japanese-police-unravel-monero-laundering-operation/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *