سالم الخبر: در صورت عدم نظارت دقیق و میدانی، پیرسینگ بدن در مراکز غیر تخصصی و غیرمجاز، خطر ابتلا به بیماری های عفونی و هپاتیت را افزایش می دهد.
گوش، ابرو، لب، بینی و…! اکنون موج پیرسینگ های عجیب و غریب از دختران به پسران نیز سرایت کرده است. شاید دیدن این نوع مدها تا همین چند وقت پیش فقط در فضای مجازی امکان پذیر بود اما حالا این سبک لباس آرام آرام جای خود را در میان برخی از جوانان آلامید باز می کند. در گذشته اکثر دختر خانم ها مشتری نصب این حلقه های فلزی براق روی بدنشان بودند، اما حالا به قول خودشان پیرسینگ اندام ورزشی شده و جنسیت ندارد!
انجام جراحی های زیبایی محدود توسط پزشکان و جراحان عمومی طبیعی است اما در حال حاضر تعداد زیادی از آرایشگاه های زنانه و مردانه و حتی گاهی داروخانه ها که پزشک و متخصص زیبایی مجرب ندارند این پیرسینگ ها را به راحتی نصب می کنند.
برخی از آنها با خدمات مشتری فراتر از آن هستند و در صورت تمایل می توانند با یک سفارش تلفنی غیرممکن این کار را در خانه شما انجام دهند.
اما آنچه کمتر به آن اهمیت داده می شود، نگرانی در مورد مسائل بهداشتی مربوط به این عمل به اصطلاح زیبایی است. مراجعه شما به کلینیک های درمان عفونت پوست به زودی عواقب این سهل انگاری را به شما نشان خواهد داد.
هیچ نظارتی وجود ندارد
در کشور ما پزشکان عمومی یا متخصصین زیبایی پیرسینگ را در مطب و سرپایی انجام می دهند اما از تماسی که با یکی از کلینیک های شمال تهران داشتیم قیمت آن ها متفاوت است برای هر قسمت از بدن، اما سوراخ کردن غضروف گوش و بینی حدود 150 تا 200 هزار تومان برای شما هزینه دارد.
اما سوراخ کردن لب، ناف و … مشکل بیشتری دارد و به همین دلیل قیمت بالاتری دارد. سیستم بازرسی وزارت بهداشت جلوی چنین اقدامات محدودی را نمی گیرد. شاید بدانند که تعداد متقاضیان این شغل بسیار بیشتر از گذشته است و هر چه هست، کلینیک ها آن را تمیزتر انجام می دهند.
بی خیال نباش
وی ادامه داد: در روزهای اولیه که برخی از اعمال زیبایی مانند خالکوبی و پیرسینگ رواج یافت، گفته می شد که این اعمال می تواند خطر ابتلا به ایدز را افزایش دهد و به دلیل عدم رعایت بهداشت در برخی مراکز، شاهد ابتلای متقاضیان به بیماری های عفونی بودیم. اما در حال حاضر به دلیل رعایت دستورالعمل های بهداشتی در مراکز زیبایی و آرایشگاه ها، احتمال ابتلا به HIV از طریق پیرسینگ کاهش یافته است. با این حال، این نوع روش ها همیشه با خطراتی همراه هستند که نباید نادیده گرفته شوند.
هپاتیت در شما نهفته است
محرز با بیان اینکه در عمل های جراحی مانند سوراخ کردن بدن که از سوزن استفاده می شود، باید بهداشت را به شدت رعایت کرد، توضیح می دهد: «از آنجایی که سوراخ کردن بدن با ابزار دست انسان انجام می شود، این ابزارها بستر مناسبی برای مقابله با ویروس ها، باکتری ها و عفونت ها به حساب می آیند اغلب مشاهده می شود که این عفونت ها بدون رعایت نکات بهداشتی می توانند باعث ایجاد بیماری های هپاتیت B و C در متقاضی شوند.
این متخصص عفونی ادامه می دهد: انجام این عمل های زیبایی را به هیچ وجه بی خطر نمی دانیم، اما آرایشگاه ها و مراکز زیبایی که کارهایی مانند خالکوبی و پیرسینگ انجام می دهند برای مراجعه کنندگان از ابزار نوک تیز استفاده می کنند که باید کاملاً با الکل ضدعفونی شود یا استفاده شود. یک دستگاه استریل کننده جدید برای هر مشتری. در واقع، دوبار استفاده از یک دستگاه برای چندین مشتری، احتمال ابتلا به ایدز و سایر بیماریها را تا حد زیادی افزایش میدهد.»
نیاز به استفاده از سوزن یکبار مصرف
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه در برخی از مراکز آسیبدیده این عمل میتواند منجر به بیماریهای عفونی جدی شود که فرد برای مدت طولانی به آن مبتلا میشود، میگوید: بسیار مهم است که افرادی که قصد انجام کارهای زیبایی مانند خالکوبی و پیرسینگ را دارند با مرکز تماس بگیرند. ارائه دهندگان این خدمات و یادآوری می کنند که از مواد یکبار مصرف و بهداشتی برای آنها استفاده شود تا میزان آلودگی به صفر برسد، اگرچه امروزه ویروس ایدز از طریق روش هایی مانند تزریق مشترک بین معتادان، از مادر مبتلا به جنین و… تماس جنسی، استفاده مکرر از خالکوبی و سوزن های آلوده ممکن است باعث آن شود اگر فردی به این بیماری یا سایر بیماری های پوستی مسری مبتلا شود، توصیه ما به جوانان این است که پوشیدن این مدها را که با خطرات جدی همراه است، کاهش دهند و خود را از دست ندهند. سلامتی به دلیل سهل انگاری.»
پدیده ای به نام خالکوبی و پیرسینگ!
آمارها می گوید جوانانی که به پیرسینگ حساسیت دارند و از اگزمای پوستی شدید رنج می برند مشتریان دائمی کلینیک های درمان بیماری های عفونی پوستی هستند. دکتر موید علویان، رئیس سابق شبکه هپاتیت C ایران می گوید: «یکی از شایع ترین علل عفونت هپاتیت C در زنان، انجام عمل های زیبایی مانند خالکوبی، سوراخ کردن و استفاده از سوزن های غیربهداشتی است همچنین گزارش هایی از عفونت هپاتیت C به دلیل خالکوبی وجود دارد
در نتیجه خالکوبی و سوراخ کردن، به میزان تهاجمی بودن آن نیز بستگی دارد، یعنی هر چه عمیق تر باشد و با خون تماس بیشتری داشته باشد، احتمال ابتلای افراد به هپاتیت بیشتر می شود.
این پزشک فوق تخصص هپاتیت می گوید: اگر افراد به مراکز تاتو و پیرسینگ مراجعه کنند که سرویس دهندگان بهداشتی و آموزش ندیده نباشند، احتمال ابتلا به هپاتیت افزایش می یابد زیرا برخی از دستگاه های خالکوبی و پیرسینگ آلوده به خون هستند، بنابراین هر فرد باید از سوزن استفاده کند. به طور جداگانه، که طبیعتاً در طول این کار کمتر به چشم می خورد.
این خونریزی های آزار دهنده
علویان معتقد است که متقاضیان پیرسینگ بیشتر در معرض خطر ابتلا به هپاتیت هستند: «گفته می شود احتمال ابتلا به ایدز در اثر خالکوبی و پیرسینگ کمتر از هپاتیت است، زیرا میزان کلی ابتلا به هپاتیت C در کشور به میزان ابتلا است. ” بروز ایدز بیشتر است، بنابراین خطر انتقال از طریق خالکوبی و سایر روش های زیبایی که با خون سروکار دارند نیز افزایش می یابد. خونریزی هنگام قرار دادن پیرسینگ رخ می دهد. در برخی بافت ها مانند ناف و ابرو احتمال این خونریزی ها بیشتر و در نتیجه احتمال عفونت نیز بیشتر است. به خانم ها و آقایان توصیه می کنیم تا حد امکان از این کارها پرهیز کنند و در صورت انجام این کار به مراکز ایمن مراجعه کنند، زیرا در صورت انجام جراحی های زیبایی در مراکز بهداشتی، خطر ابتلا به ایدز و هپاتیت C کاهش می یابد.
خطر عفونت نداشته باشید
عواقب نصب سوراخ شده به همین جا ختم نمی شود. امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و عضو هیأت مدیره دانشگاه علوم پزشکی تهران، دو نوع از عوارض این روش را بیان می کند: از عوارض این روش، ابتدا باید به عفونت هایی اشاره کرد که وارد فضای زیر پوستی می شوند. پوست بیشتر این عوارض با زخم همراه است و برخی دیگر حساسیت های ناشی از این عمل کوچک است که ممکن است دردسرهای زیادی ایجاد کند. عفونت ها می توانند انواع ساده ای مانند تبخال و تبخال یا عفونت های جدی مانند HBS (هپاتیت) و HIV (ایدز) باشند که البته به ندرت رخ می دهند. دسته دیگر از عوارض جانبی واکنش های آلرژیک موضعی است. این عوارض که ممکن است در نواحی تماسی و غیر تماسی ایجاد شود با خاراندن تشدید می شود.
این متخصص پوست با بیان اینکه تحریک مزمن و طولانی مدت لب می تواند منجر به سرطان پوست شود، ادامه می دهد: سوراخ شدن بینی نیز ممکن است باعث عفونت در سوراخ بینی شود. در مورد سوراخ کردن اطراف ناف و آویختن زیورآلات در این قسمت از بدن، احتمال باقی ماندن جای زخم وجود دارد. همچنین در افراد چاق و زنان باردار این سوراخ محل خود را تغییر داده و تغییر شکل می دهد. از طرفی ممکن است در اثر مالش لباس یا کمربند در آن ناحیه باعث التهاب، عفونت و زخم شود.
به گفته دکتر احسانی، برخی معتقدند سوراخ کردن تمام قسمت های گوش بی خطر است. اما تنها جایی که تقریباً منطقه ای امن به حساب می آید، مکان قدیمی و سنتی نورمی گوش است. سوراخ کردن لاله گوش به دلیل ماهیت غضروفی بودن این ناحیه می تواند مشکل ساز باشد.
از التهاب و تورم گرفته تا خفگی
دکتر رضایی هشدار می دهد: بهتر است از این ابزار استفاده نشود زیرا خطر عفونت و سایر عوارض را به همراه دارد. البته دامنه عوارض جانبی گزارش شده در عمل برای پیرسینگ بدن گسترده تر و متنوع تر است. برای مثال سوراخ کردن لب و زبان به دلیل اینکه بافت های بدن پر از خون هستند، احتمال خونریزی شدید، التهاب و عفونت شدید وجود دارد. گاهی در اثر سوراخ شدن لب و زبان ورم شدیدی ایجاد می شود که منجر به بسته شدن راه های هوایی و اختلالات تنفسی می شود. گردنبندها نیز ممکن است پاره شده و وارد گلوی فرد شوند و منجر به خفگی شوند. لب ها و زبان آویزان ممکن است باعث پر از دندان شدن لب ها یا صحبت کردن برای فرد شود. جامعه پزشکی با همه این بیماران در کلینیک ها مواجه می شود و به صورت کاملا علمی از این نوع مدها انتقاد می کند.
برای متخلفان 850 میلیون تومان جریمه نقدی تعیین می شود
معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که وزارت بهداشت با آن مواجه است، دخالت افراد غیرمجاز، فاقد صلاحیت و غیرپزشکی در امور پزشکی به ویژه در حوزه آرایشی و بهداشتی است.
کریمی درباره تصمیم دولت برای اصلاح ضعف قانونی در برخورد با پزشکان قلابی و دخالت افراد غیرمجاز در حوزه سلامت توضیح میدهد: «به دلیل ضعف قانونی، جریمه متخلفان پزشکان قلابی 5 میلیون تومان بود که اینطور نبود. ” بازدارنده؛ شورای دولت با تصمیم 13 تیر 1403 این جریمه را برای بار اول به 580 میلیون تومان و برای بار دوم به یک میلیارد و 160 میلیون تومان افزایش داد.
معاون درمان وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد با این جریمه افراد فاقد صلاحیت در امور پزشکی دخالت نکنند و سلامت مردم را به خطر نیندازند.
وی در عین حال از خانواده ها خواست تا با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پزشکی از پزشک بودن فردی که می خواهند امور درمانی خود را به او بسپارند اطمینان حاصل کنند تا در دام کلاهبرداری و کلاهبرداری نیفتند. سود افرادی را پیدا کنید که با سلامتی مردم بازی می کنند.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17527/%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%A1-%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%B2-%D9%87%D9%BE%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%AA%D9%88-%D9%BE%DB%8C%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D9%86%DA%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز