کارشناس حقوق بین الملل می گوید با توجه به رفتار اسرائیل در نقض تعهدات و قوانین سازمان ملل، بعید است تل آویو با درخواست دبیرکل سازمان ملل برای عقب نشینی آتش جنگ نیروهای این سازمان در جنوب لبنان موافقت کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پیامی خطاب به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل خواستار خروج نیروهای حافظ صلح سازمان ملل از جنوب لبنان (یونیفل) شد.
نتانیاهو گفت: امتناع از خروج نیروهای یونیفل از جنوب لبنان به معنای گروگان گرفتن آنها در دست حزب الله و به خطر انداختن جان آنها و سربازان ما است.
این در حالی است که اخیرا تعدادی از نیروهای یونیفل در جریان حملات رژیم صهیونیستی به لبنان مجروح شدند.
سخنگوی یونیفل با اشاره به درخواست ارتش رژیم صهیونیستی برای عقب نشینی از پایگاه های خود در جنوب لبنان گفت: هیچ طرفی نمی تواند به تنهایی درباره سرنوشت ماموریت نیروهای یونیفل در این منطقه تصمیم گیری کند. نیروهای یونیفل به مأموریتی که شورای امنیت به درخواست دولت لبنان به آنها واگذار کرده است، ادامه می دهند. بنابراین، مأموریت یونیفل در جنوب لبنان یک تصمیم مشترک است و هیچ دولت یا حزبی نمی تواند به تنهایی در مورد این مأموریت تصمیم گیری کند.
نیروی موقت سازمان ملل متحد در لبنان، یونیفل، گروهی از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل است که بر اساس تصمیم شورای امنیت سازمان ملل متحد و صدور قطعنامه های 425 و 426 مصوب مارس 1978 به این منطقه اعزام شدند تا اطمینان حاصل شود. خروج اسرائیل از لبنان، بازگرداندن صلح و آشتی در منطقه و کمک به دولت لبنان برای افزایش نفوذ خود در منطقه.
بعید است آمریکا اقدامی علیه اسرائیل انجام دهد
«یوسف مولایی» در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره هدف قرار دادن نیروهای سازمان ملل در جنوب لبنان و درخواست رژیم صهیونیستی برای خروج این نیروها از این منطقه، اظهار کرد: سازمان ملل و کشورهایی که نیروهایشان زیر نظر سازمان ملل در یونیفل فعالیت می کنند ممکن است. با توجه به اقدامات اسرائیل، شکایت و اقدام قانونی را جداگانه به شورای امنیت انجام دهید.
وی ادامه داد: سازمان ملل و کشورهای جهان از اقدامات و رفتارهای اسرائیل خارج از محدوده قوانین بین المللی مماشات می کنند و صرفا بر فشارهای دیپلماتیک و سیاسی تمرکز می کنند و با وجود چندین قطعنامه با هدف برقراری آتش بس، این قطعنامه ها اجرایی نشده است.
این کارشناس حقوق بین الملل گفت: آمریکا از تصویب قطعنامه های تنبیهی علیه اسرائیل در شورای امنیت جلوگیری می کند و تا زمانی که این رژیم از حمایت آمریکا برخوردار باشد نمی توان از طریق سازمان ملل علیه اسرائیل اقدامی انجام داد. امروز به جایی رسیده ایم که حتی نیروهای این سازمان و نیروهای امدادی آن نیز مورد تهدید حملات این رژیم قرار دارند. فقط آمریکا می تواند جلوی اقدامات این رژیم را بگیرد که بعید است چنین کاری انجام دهد.
در پی تحولات اخیر، حداقل 40 کشور مشارکت کننده در نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان حمایت کامل خود را از این نیروها اعلام کرده اند و فرانسه و ایتالیا نیز سفرای رژیم صهیونیستی را برای اعتراض به حملات این نیرو به پاریس و رم اعزام کرده اند. سربازان رژیم نیروهای یونیفل را احضار کردند.
اسرائیل به اجرای هیچ قانون سازمان ملل اعتقادی ندارد
مولایی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی موظف به اجرای قوانین و مقررات بین المللی از جمله عدم ممانعت از کار نیروهای سازمان ملل یا اتخاذ اقداماتی است که جان این نیروها را به خطر می اندازد. اما این رژیم اعتقادی به اجرای قوانین سازمان ملل ندارد، بنابراین بعید است جان نیروهای سازمان ملل برایش مهم باشد. افکار عمومی جهان تحت تأثیر کشتار غزه و لبنان قرار گرفته است، اما باز هم این فشار برای توقف اقدامات اسرائیل کافی نیست. اسرائیل آشکارا قوانین بین المللی را نقض می کند، اما کشورهای عضو به دلیل وتوی آمریکا نمی توانند جلوی آن را بگیرند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان ملل می تواند نیروهای خود را از جنوب لبنان خارج کند تا جان آنها تامین شود، افزود: با توجه به مواضع و رفتار اسرائیل در یک سال گذشته، سازمان ملل چاره ای جز خروج نیروهای خود از این کشور ندارد. جنوب لبنان جنوب لبنان کند نیست. متأسفانه اسرائیل تعهدات خود را برای حفاظت از جان نیروهای سازمان ملل نقض می کند. بنابراین، من معتقدم که سازمان ملل می تواند عقب نشینی کند مگر اینکه اجماع بین المللی علیه اسرائیل و هدف قرار دادن نیروهای سازمان ملل وجود داشته باشد.
انتهای پیام